Breadcrumb

Events

null Sant Pau acull una Jornada de Salut Mental i Addiccions del CSC i el CatSalut

Events
22/05/2023
Sant Pau acull una Jornada de Salut Mental i Addiccions del CSC i el CatSalut

Dins la Setmana de la Salut Mental de Sant Pau, la Sala d’Actes de l’Hospital acull aquest matí la Jornada Salut Mental i Addicions: “Transformem l’atenció a la salut mental amb una mirada compartida per afrontar els nous reptes”, organitzada pel Consorci Sanitari de Barcelona (CSC) i el Servei Català de la Salut (CatSalut). La directora general de Planificació Sanitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Aina Plaza; i el director del CatSalut, Ramon Canal, han donat la benvinguda als assistents. El director de Salut Mental i Addiccions del CSC, Jordi Armengol, ha obert la trobada. Podeu consultar el programa aquí.   

En la Jornada hi participen professionals de diversos àmbits de la salut que debaten sobre els nous reptes oberts arrel de la pandèmia per COVID-19, una de les majors crisis globals dels darrers temps on la salut mental s’ha vist àmpliament afectada i s’ha evidenciat la necessitat d’una reorganització dels serveis de salut mental i addiccions per fer-los més efectius i sostenibles i d’afrontar l’estigma, la discriminació i l’abús, però també d’adreçar les realitats econòmiques i socials que configuren la salut mental de les persones. 

Al llarg del matí es presenten quatre temes clau per plantejar els reptes i estratègies per abordar-los amb l’objectiu de millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental a la ciutat de Barcelona des dels diferents àmbits assistencials i amb la mirada dels diferents departaments.

Després d’una introducció sobre “Estratègia compartida i reptes en els diferents àmbits”, hi haurà quatre taules rodones: “Cap a una atenció integrada de la salut mental en les persones fràgils i vulnerables. Mirada compartida social i sanitària”, “Atenció domiciliària en salut mental”, “Malestar emocional en l’adolescència: atenció al risc de suïcidi i comorbiditats associades” i “Atenció a les addicions: situació actual i nous reptes”. En aquesta darrera hi ha participat el Dr. Santiago Duran-Sindreu, director de la Unitat d’Addiccions del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau.

La cloenda de la Jornada anirà a càrrec de Jaume Estany, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona; Alba Benaque, gerent d’Organitzacions de l’Àrea Assistencial del CatSalut; i Jordi Armengol, director de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de Barcelona.   

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat