Breadcrumb

Events

null Refugi Climàtic a Sant Pau, temporada de calor

Events
29/06/2023
Refugi Climàtic a Sant Pau, temporada de calor

Amb l'arribada de les altres temperatures, l’excés de calor pot resultar perillós per a la salut. Per això, és crucial buscar refugi en espais climatitzats per garantir el benestar i la salut. Aquests llocs estan dissenyats per mantenir una temperatura agradable i controlada, que ens permet relaxar-nos i recuperar-nos de l'estrès tèrmic causat per l'exterior. I com diem a Sant Pau, si puja la temperatura, tingues cura.


Durant la calor intensa i gràcies a la participació de diferents professionals de l’Hospital compromesos en oferir assistència als nostres usuaris, Sant Pau, organitzarà un seguit d’activitats diàries per a poder donar suport a tots aquells usuaris vulnerables que desitgin passar una estona en un espai fresc i acollidor. Enguany, el vestíbul es converteix en un Oasi Climàtic on realitzarem tallers i esdeveniments de tota mena relacionats amb la prevenció i amb les recomanacions saludables durant l’estiu.


A continuació, us mostrem el calendari d’activitats confirmades durant tot el mes de juliol, estigueu atents a totes les novetats!


-    Mesures de prevenció – tots els dimarts i dijous a les 11:30h
A mesura que ens anem fent grans, és important prestar una atenció especial a la nostra salut per mantenir-nos actius i gaudir d'una vida plena. La prevenció és la clau per evitar o minimitzar els problemes de salut relacionats amb l'edat. Gràcies a la col·laboració de la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna podràs assistir a diverses xerrades cada dimarts i dijous on parlarem de consells preventius.


-    Prevenció de caigudes i mesures compensatòries: dimarts 4 i 18 de juliol a les 16:30 h
La prevenció de caigudes és un conjunt d'estratègies i mesures que s'implementen per evitar accidents relacionats amb les caigudes, que representa una preocupació rellevant en la població més gran. És especialment rellevant en les persones de la tercera edat, ja que les caigudes poden ser causa de lesions greus. Algunes de les mesures de la prevenció de les caigudes serien: les actuacions en l'entorn per fer-lo més segur, l'ús d'ajudes per a la mobilitat i la mateixa condició física.
A més, també posem l'èmfasi en la preservació de les capacitats cognitives. A mesura que envellim, és normal que puguin sorgir canvis en la memòria i altres funcions cognitives. Amb el servei de Medicina Física i Rehabilitació parlarem sobre estratègies i activitats que estimulen el cervell, com exercicis de memòria, jocs de paraules i altres activitats amb l'objectiu de mantenir la ment àgil i activa.

-    Activitat física i envelliment – dimecres 12 i 26 de juliol a les 16:30 h
L'envelliment és un procés natural que afecta el cos i la ment d'una persona a mesura que passen els anys. Una de les preocupacions comunes relacionades amb l'envelliment és la pèrdua de condició física i la disminució de l'activitat física. No obstant això, és important destacar que l'activitat física regular i apropiada pot tenir beneficis significatius per a les persones de totes les edats, inclosos els adults majors. L'equip de Medicina Física i Rehabilitació us donarà consells en aquest sentit. També es tractaran aspectes ergonòmics per a millorar la salut general.

-    Lectura de llibres – tots els dimecres a les 11:30 h
Us convidem a participar en el nostre taller de lectura de llibres, una experiència enriquidora per als amants de la literatura i per a aquells que vulguin explorar nous horitzons literaris. Totes les lectures estaran acompanyades per la màgia d’un piano. Amb la participació del Servei de Treball Social i Voluntariat de l’Hospital Sant Pau.
*Excepte dimecres 12 de juliol

-    Concert de piano DUO VELA: dimecres 12 de juliol a les 12 h
Recital de piano a quatre mans on l’Eulàlia i Ester Vela López ens oferiran un concert amb música de piano. Deixa’t seduir per la seva harmonia i capacitat per a transmetre emocions a través de les tecles del seu instrument.

-    CONEIX LA NOSTRA HISTÒRIA - Divendres 21 de juliol a les 11:30 h
Recorregut històric sobre l’Hospital de Sant Pau, el seu edifici i diferents esdeveniments destacats relacionats amb l’hospital. Participa-hi

-    Alimentació i hidratació a l’estiu – dilluns 24 de juliol a les 11:30 h
El servei de Dietètica i Alimentació, farà una xerrada interactiva sobre l’alimentació i la hidratació durant l’estiu per ajudar-vos a mantenir una dieta saludable i equilibrada durant els mesos més calorosos de l'any. És important tenir cura de la nostra alimentació durant l'estiu, ja que les temperatures altes i les activitats a l'aire lliure poden afectar el nostre cos i el nostre benestar general. 

-    SEMPRE EN FORMA -  Dilluns 31 de juliol  a les 11:30 h 
La Fundació Avismón us convida a realitzar una activitat amb exercicis adaptats per a persones grans, ja sigui assegudes o bé dretes. L’activitat física al llarg de la vida és important incideix positivament a l’hora d’allargar l’autonomia personal en el temps.
T’hi esperem! 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat