Events

null Premi CTOS

Events
23/11/2023
Sant Pau, premiat a la reunió anual de la Connective Tissue Oncology Society

La Dra. Katarina Majercakova, del Servei d’Oncologia Radioteràpica, juntament amb altres especialistes implicats en el tractament de sarcomes, on l’Hospital de Sant Pau és centre de referència estatal (CSUR), han rebut el premi al millor pòster en la reunió anual de la Connective Tissue Oncology Society, celebrada recentment a Dublín (Irlanda).   

El pòster guanyador, “Spacially-fractionated radiotherapy (LATTICE) treatment in inoperable bulky soft-tissue sarcomas”, ha presentat l'experiència i els resultats d'una tècnica de radioteràpia que es fa a l’Hospital de Sant Pau. Concretament, i segons explica la Dra. Majercakova, “els símptomes de bulky sarcomes, és a dir, de sarcomes molt voluminosos, sense opcions de tractament quirúrgic o amb quimioteràpia poden controlar-se gràcies a una tècnica anomenada LATTICE (spacially fractionated radiotherapy o radioteràpia espacialment fraccionada, consistent en una radiació que permet un increment segur de la dosi per a tumors extensos”. En aquest sentit, i segons la doctora, “els pacients presenten estabilitat / resposta al tractament rebut, en alguns casos esdevenint resecables”.

La Connective Tissue Oncology Society és una societat mèdica que en el seu congrés anual reuneix especialistes en sarcomes d’arreu del món per compartir i debatre els darrers coneixements, experiències i investigacions bàsiques i clíniques per a l’avenç en la biologia i el tractament de sarcomes i millorar l’atenció dels pacients que els pateixen.