Breadcrumb

Events

null Per Sant Jordi... La cultura també cura

Events
16/04/2024
Per Sant Jordi... La cultura també cura

Un any més Sant Jordi arriba a Sant Pau omplint de música, flors i llibres l’Hospital. Enguany tindrem, com sempre, activitats adreçades als més petits, punts de llibre per a tothom, flors i continguts literaris online per als pacients, parades de roses i de novetats literàries... i tornarem a activar el punt de bookcrossing del menjador públic. Una jornada participativa que reunirà, el 22 i el 23 d’abril, les veus de diferents professionals llegint els seus autors preferits. Dos matins de lectures a les quals enguany s’uniran també diferents escriptors de renom per parlar-nos de les seves preferències literàries i compartir amb nosaltres la festa del llibre i de la rosa. No faltarà tampoc la música del piano, entre lectura i lectura, i ens acompanyarà per tacar la festa un quartet de corda de la Fundació CIMA, dirigit per Jordi Savall. Coneix què hem preparat per celebrar-ho i vine a gaudir amb nosaltres del Sant Jordi a Sant Pau, perquè un any més estem segurs que “La cultura també cura”.

 

 

Les activitats previstes per Sant Jordi 2024

 

Sessions de lectura

Vols saber què els agrada llegir als professionals de Sant Pau? Apropa’t el 22 i 23 d’abril, de 10 a 13.30 h, al vestíbul de Sant Quintí: hem organitzat dos matins de lectures. Treballadors de l’Hospital i l’Institut de Recerca parlaran dels seus llibres preferits i en llegiran un petit fragment. Les lectures estaran amenitzades amb la música de piano de Maria Canals.
 


Vols saber quins escriptors vindran i quan?

Enguany diferents escriptors han volgut compartir amb nosaltres també les seves lectures predilectes. I ens acompanyaran també el Dr. Carlos Paytubí, internista i el Dr. Saul Martínez-Horta, psiconeuròleg, tots dos també amb incursions al món literari.

 

22 d’abril                                                                                                   23 d’abril        
10.15-10.30 Màrius Serra                                                                          10.35-10.50 Martí Gironell
11.35-11.50 Eva Piquer                                                                              11.15-11.30 Victoria González
12.15-12.30  Víctor Amela                                                                         12.10-12.20 Tània Juste
13.10-13.25 Care Santos

 

Música també per cloure la festa

De 12.30 a  13 h al vestíbul
Com a fi de festa un quartet de corda amb els violins d’Àngela Moro Catalina Reus, la viola de Nina Sunyer i el txelo d’Oleger Aymami dirigits pel mestre Jordi Savall interpretaran peces de Wolfgang Amadeus Mozart i Henry Purcell.

Una iniciativa solidària del projecte YOCPA que treballa per facilitar l'accés de la comunitat a la música antiga, entenent-la com un instrument clau per contribuir a la inclusió social i promoure una transformació emocional i educativa en les persones.
Més sobre Jordi Savall
Sobre la Fundació YOCPA

 

Visites especials a Hospitalització

En paral·lel, a la sala d’espera d’hospitalització d’Oncologia, l’escriptora Tània Juste i el quartet de la Fundació CIMA, dirigit per Jordi Savall, faran una sessió de lectura i música pels pacients ingressats a hospitalització d’Oncologia que no es poden traslladar fins al vestíbul.
 

Bookcrossing

T’agrada compartir cultura? Hem preparat, al “chill out” de la cafeteria del públic, un espai de bookcrossing o passallibres. Porta aquells que ja has llegit i no vols guardar a casa, et posarem un segell i podràs intercanviar-los pels que més t’agradin de l’espai de bookcrossing de Sant Pau. Una activitat prevista el 22 i 23 d’abril.
 


Parades de llibres, roses i objectes de Sant Jordi
 

22 i 23 d’abril
La llibreria Laie posarà una parada de llibres amb les novetats d’enguany on es podran trobar també llibres dels autors que ens acompanyen. Tindreu la possibilitat a més de demanar que us signin algun dels seus llibres.

El 23 d’abril

  • A l’entrada de Sant Quintí " hi haurà una paradeta de productes artesanals elaborats pels usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist. Es tracta d’algunes de les propostes terapèutiques del Programa de Rehabilitació i Recuperació en Salut Mental preparades per Sant Jordi.
  • Els estudiants de la Facultat de Medicina de Sant Pau posaran també parades de roses naturals.

 

Grup 62 col·labora amb Sant Pau per portar la lectura als pacients

Els pacients ingressats tindran, com sempre, una rosa i un punt de llibre a la safata de les habitacions i tant ells com els usuaris que vinguin a les sessions de quimioteràpia, la setmana prèvia a Sant Jordi, de continguts literaris per consultar novetats, entrevistes a escriptors, vídeos, converses, salutacions d’autors, primers capítols de llibres... tan fàcil com descarregar el codi QR que trobaran als pòsters distribuïts per les diferents sales. Una iniciativa de Grup 62 que en línia amb la nostra proposta “La cultura també cura” vol portar fins a Sant Pau la lectura al nostre centre.

 

I pels petits de l’Hospital

  • Pediatria s’omplirà de roses i lletres, i ens acompanyarà també el drac de Sant Jordi gràcies a la Fundació Villavecchia, qui posarà també una parada de llibres infantils.
  • Els petits ingressats a l’Hospital gaudiran d’una actuació del titellaire i contacontes Daniel Becerra, el 23 d’abril i les Mestres solidàries els hi explicaran contes el dia 22 d’abril.
  • També al vestíbul de l’Hospital les Mestres solidàries faran una sessió de contacontes pels més petits el 22 d’abril a les 15.45 hores i, el 23 d’abril, el Taller Sant Camil (centre ocupacional de persones amb discapacitat intel·lectual), faran una representació de Sant Jordi d’ombres xineses. A les 11.30 i a les 13.15 h.
  • Dilluns 22 d’abril, els professionals de Teràpia Ocupacional han preparat dues sessions de música i contacontes amb els nens que fan tractament al Servei de Medicina Física i Rehabilitació.

 

 

Apropa’t al Recinte Modernista de Sant Pau

Durant el dia de Sant Jordi, el Recinte Modernista de Sant Pau obre les portes amb activitats gratuïtes prèvia reserva: projeccions fotogràfiques, cerca de dracs i roses amagades per l’antic hospital, parada de llibres, concert de la jove Camerata Orpheus o una Jam Session de Lied.
Més informació