Breadcrumb

Events

null La Dra. Arantxa Mas, directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau

Events
25/07/2023
La Dra. Arantxa Mas, directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau

La Dra. Arantxa Mas ha estat nomenada recentment directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau. Mas es va formar com a metgessa especialista en Medicina Intensiva a l’Hospital Parc Taulí. Un cop finalitzada la seva residència va treballar a la Fundació Althaia de Manresa com a metgessa adjunta, durant 13 anys, i a partir de 2010, a l’Hospital Moisès Broggi (Consorci Sanitari Integral), inicialment com a coordinadora assistencial i, posteriorment, com a gestora del Procés d’Hospitalització de Crítics i com a cap de Servei de Medicina Intensiva.


Més informació sobre la seva trajectòria
 

Durant la seva trajectòria ha liderat projectes de recerca clínica en ventilació mecànica no invasiva i descripció de patró respiratori en pacients amb insuficiència respiratòria aguda, especialment en pacients no intubats. Aquest interès es va materialitzar al 2021 en la posada en marxa una nova línia de recerca en monitoratge del patró respiratori en pacients en respiració espontània, projecte finançat per la Fundació La Marató de TV3, que actualment està en el segon any de desenvolupament.


Pel que fa a la docència, ha col·laborat com a docent els darrers 5 anys en el postgrau universitari d’infermeria “Assistència integral al malalt crític amb patologia cardiovascular i/o respiratòria” Parc Tauli, UAB) i en l’atenció als MIR d’altres especialitats que rotaven pel servei, fins l’obtenció de l’acreditació docent de la Unitat en l’anterior centre de treball, que permet oferir una primera plaça de Resident de l’especialitat el maig del 2023.


Ha estat membre fundadora i primera coordinadora del Grup de Treball d’Insuficiència Respiratòria Aguda (GIRCAT) de la Societat Catalana de Medicina Intensiva, així com membre de la Junta Directiva. Actualment, ho és del Comitè Científic de la mateixa Societat.


També és membre de la Comissió Assessora del Pacient Crític, del Servei Català de la Salut des de la seva creació, en època de pandèmia, i a hores d’ara del Comitè Assessor del projecte CriticCat.