Breadcrumb

Events

null La Dra Ana Polo ha fet una xerrada dins la candidatura de Catalunya a Regio Mundial de la Gastronomia 2025

Events
11/05/2023
La Dra. Ana Polo ha fet una xerrada dins la candidatura de Catalunya a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”

Aquesta setmana la Dra. Ana Polo, directora del Servei de Medicina Reproductiva de la Fundació Puigvert – Hospital de Sant Pau, ha participat en la candidatura de Catalunya com a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”. Concretament, oferint una xerrada sobre els estudis recents dels beneficis de l’oli d’oliva sobre la salut en el panell “The olive oil landscape” en el marc de la visita a Cuadrat Valley (Lleida) que s’ha inclòs a la trobada “Catalonia, Europe’s agricultural mosaic” que té lloc fins avui divendres en diferents espais del país.  Podeu consultar el programa aquí.

Bàsicament, la intervenció de la Dra. Polo s’ha centrat en l’estudi "MEDITATE-IVF, sobre els beneficis de la dieta mediterrània basada en la ingesta d’oli verge extra i la fertilitat”, pioner al món i posat en marxa pel Grup de Recerca en Medicina Perinatal i de la Dona de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Fundació Puigvert i les cinc Denominacions d’Origen Protegides d’oli de Catalunya.

Hi participa una mostra de 750 dones voluntàries que estan a l'espera d'una fertilització in vitro, repartides de manera aleatòria en tres grups: el primer grup compta amb un programa d’exercici físic i dieta mediterrània que inclourà la ingesta d’oli d’oliva verge extra i altres mesures dietètiques recomanades per experts en educació física i nutrició; el segon grup rep una suplementació amb aspirina; i el tercer grup serà el grup de no intervenció o grup control (i rebrà una pastilla placebo).

Partint de l'evidència científica prèvia dels beneficis de l'oli d'oliva per a la salut, sobretot a nivell cardiovascular, s'hauria de considerar aquest producte no sols com un aliment, sinó com un “medicament” i els resultats haurien d’evidenciar un augment de la taxa de recent nascuts desprès de Fecundació In Vitro, així com una milloria en els perfils cardiovasculars.

La candidatura de Catalunya als propers premis de La Regió Europea de la Gastronomia – 2025 és una iniciativa liderada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya que s’emmarca dins de de l’Estratègia alimentària de Catalunya i el Pla Territorial de Turisme Enogastronòmic de Catalunya.

L’objectiu d’aquests és destacar i promoure aquelles regions d'Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. Són uns premis que aporten credibilitat a les regions, perquè són atorgats per un jurat independent i internacional d'experts format per persones de diferents àmbits de competència com ara el turisme, la cultura, l'hostaleria i l'agricultura.