Back

Investigadors de lHospital de Sant Pau publiquen a la revista JAMA

Events
13/07/2017
Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a la revista JAMA

Investigadors dels Serveis d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Anestesiologia, Cardiologia i Bioquímica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau han participat en la publicació d’un article a la revista JAMA. L’estudi forma part de la línia de recerca en medicina perioperatòria impulsada per investigadors d’aquests Serveis.

L’article descriu un estudi de cohorts (estudi VISION)  on van participar més de 21.000 pacients de 13 països diferents. Aquest estudi analitza l’associació entre els nivells postoperatoris de troponina d’alta sensibilitat amb lesió de miocardi i la mortalitat al cap de 30 dies en pacients de cirurgia no cardíaca.

Els autors conclouen que un pic de troponina postoperatòria durant els tres primers dies després de la cirurgia estava significativament associat amb la mortalitat al cap de 30 dies, amb o sense signes isquèmics.

Aquest estudi confirma el valor pronòstic d’aquesta troponina en aquests tipus de pacients i, a més,  servirà per actualitzar els criteris dels programes de cribratge amb troponines d’alta sensibilitat a nivell internacional. Al nostre Hospital, actualment, existeix un programa assistencial de cribratge amb troponines en pacient quirúrgic de risc pioner a Espanya, que en aquests moments s’està avaluant mitjançant un estudi finançat per la Marató de TV3.

L’article està disponible a través d’aquest enllaç