Breadcrumb

Events

null Investigacions del Servei de Reumatologia, reconegudes amb beques de prestigi nacional i estatal

Events
23/11/2023
Investigacions del Servei de Reumatologia, reconegudes amb beques de prestigi nacional i estatal

Cada any, la Societat Catalana de Reumatologia atorga beques amb el seu nom amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament i la recerca en el camp de la Reumatologia a Catalunya. Enguany, dues d’aquestes beques han estat atorgades a treballs d’investigació dels professionals del Servei de Reumatologia de l’Hospital de Sant Pau, i una tercera per part la Sociedad Española de Reumatología.  

La Societat Catalana de Reumatologia és una entitat que té com a objectiu fonamental promoure el progrés del coneixement existent al voltant de les malalties reumàtiques amb la voluntat de millorar la salut dels ciutadans. Amb la seva tasca impulsa i dona a conèixer la recerca dels reumatòlegs catalans i assegura la seva formació continuada.

Cada una de les seves beques es concedeix al millor projecte original i inèdit, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d’investigació bàsica en Reumatologia.

Aquest any, les següents dues investigacions, liderades per professionals del Servei de Reumatologia de Sant Pau, han estat premiades amb una de les beques:

  • Desenvolupament, implementació i avaluació estratègica integral de salut digital Rheumassist en la practica clínica de persones amb Espondiloartritis, del Dr. David Lobo-Prat de Servei de Reumatologia.
     
  • És l'hipermetabolisme glicídic observat al PET-TC un factor pronòstic de complicacions aòrtiques?, de les doctores Hye Park i Patricia Moya, del Servei de Reumatologia.

Per altra banda, la SERPE (Sociedad Española de Reumatología Pediátrica) atorga beques anualment amb l'objectiu de promoure i impulsar la investigació en reumatologia pediàtrica a nivell nacional. Aquest any, el treball Precisión diagnóstica de las técnicas de detección de calprotectina sèrica (CLIA y EIA) como biomarcadores de la actividad de la enfermedad en la AIJ, elaborat a l'entorn de la consulta de Reumatologia Pediàtrica i fruit de la col·laboració entre els serveis de Reumatologia, Immunologia i Pediatria, ha estat guanyador d'una d'aquestes beques.

L'objectiu d’aquesta investigació és millorar el coneixement sobre els biomarcadors d'activitat inflamatòria a l'Artritis Idiopàtica Juvenil, la malaltia reumatològica crònica més prevalent a la infància en el nostre entorn.