Breadcrumb

Events

null Exit de la Jornada pel Dia Mundial del Cancer de Mama a Sant Pau

Events
20/10/2023
Èxit de la Jornada pel Dia Mundial del Càncer de Mama a Sant Pau

Al llarg del dia d’ahir, l’Hospital de Sant Pau vam impulsar, juntament amb altres entitats, diverses iniciatives per commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama, donar visibilitat a la malaltia i crear un espai de debat, reflexió i recolliment per a les pacients i tota la comunitat.

El Càncer de mama és la primera causa de càncer entre les dones a Catalunya. Ahir 19 d’octubre, Dia Mundial del Càncer de mama vam celebrar a la Sala d’actes de Sant Pau la jornada 'Per a vosaltres', organitzada pel col·lectiu Activity girls.

La jornada va comptar amb la presència de professionals i pacients que van tractar qüestions de gran rellevància com l’impacte psicològic de la malaltia, les conseqüències físiques menys visibles, la falta de suport administratiu i legal, els efectes que pot arribar a tenir en l’entorn més proper de les pacients i la importància de donar suport a la investigació. 

A més, es va dur a terme una sessió de ioga oncològic i, després de la reivindicativa intervenció de la Yolanda Fuster, pacient de càncer de mama i fundadora de l’associació Mugronets, les tres actrius Teresa Urroz, Meritxell Huertas i Mireia Rey van protagonitzar un dels moments més emotius de la jornada amb la lectura dramatitzada dels textos de la pròpia Yolanda.

Al llarg del matí també es va inaugurar l'exposició fotogràfica 'El repte. La fragilitat de la vida', de Polo Picart, que retrata la ballarina Karine Dahouindji, que amb només 29 anys va haver de sotmetre's a una mastectomia. Aquesta exposició es podrà veure al vestíbul de l’Hospital fins el 23 de novembre.

En aquest vídeo podreu veure un resum de la jornada d’ahir: