Breadcrumb

Events

null Dia Mundial de la Prematuritat – 17 de novembre

Events
17/11/2023
Dia Mundial de la Prematuritat – 17 de novembre

Amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat, a Sant Pau s’organitzen activitats diverses amb l’objectiu de fer divulgació i conscienciació entre els professionals i la ciutadania. Al llarg del matí del divendres 17 de novembre, s’instal·laran al vestíbul de l’Hospital taules informatives amb una activitat sensorial molt especial.

Un nadó es considera prematur quan neix abans de les 37 setmanes de gestació. Es calcula que cada any neixen en el món uns 15 milions de nens i nenes prematurs i que 1 de cada 10 nadons naixeran prematurs. Segons dades de la Societat Espanyola de la taxa de prematuritat a l’Estat és del 7%.

A Sant Pau tenim una UCI de nounats amb 17 boxes i amb dos espais diferenciats per nadons crítics i semicrítics. Les famílies que tenen un nadó a la UCI passen per una experiència complicada que comporta moltes emocions.

Per això, treballem amb un equip multidisciplinar format per neonatòlogues, personal d’infermeria, TCAIs, psicòlogues, fisioterapeutes, logopedes, treballadores socials i personal de suport que fa acompanyament a les famílies. Es tracta d’un equip la prioritat del qual és tenir cura dels nounats i mantenir-se molt a prop de les famílies i les seves necessitats, tan emocionals i psicològiques com de suport en les cures dels bebès.

Per això, avui 17 de novembre, a Sant Pau, el Servei de Pediatria ha preparat una jornada informativa al vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital amb una activitat molt especial.

  • Taules informatives, de 9.30h a 13h

Els professionals dels Servei estaran donant informació i han preparat un túnel sensorial perquè tothom pugui entendre quines són les sensacions dels nadons prematurs.

Us hi esperem a tots!