Breadcrumb

Events

null Amb 3.919 persones, Sant Pau - Campus Salut Barcelona ha estat un dels deu espais mes visitats durant el 48h Open House Barcelona.

Events
23/10/2023
Amb 3.939 persones, Sant Pau - Campus Salut Barcelona ha estat un dels deu espais més visitats durant el 48h Open House Barcelona.

Sant Pau – Campus Salut Barcelona ha obert per segon any consecutiu les seves portes a la ciutadania. En total, 3.939 persones han visitat els diferents espais que integren els seus cinc eixos estratègics: Assistència, Recerca, Innovació, Aprenentatge i Humanisme, al llarg del cap de setmana. De fet, s’ha situat en el rànquing dels deu espais més visitats durant el 48H Open House Barcelona d’enguany. 

Segons el Dr. Adrià Comella, director de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, “aquestes col·laboracions  permeten mostrar Sant Pau com allò que és: un hospital que va més enllà de l’àmbit sanitari i un referent en els àmbits assistencial, de recerca i innovació, docent i humanista. A més, són una oportunitat per als nostres professionals de compartir l’orgull Sant Pau amb els veïns i veïnes de Barcelona i generar vincles amb la nostra comunitat com al seu hospital terciari de referència”.

En aquest vídeo hi podreu veure un breu resum:

 

Els visitants han pogut fer recorreguts guiats pels 5 Campus que integren Sant Pau – Campus Salut Barcelona. El Campus Assistencial, amb espais de l’Hospital de Sant Pau; el Campus de Recerca, integrat per l’Institut de Recerca de Sant Pau; el Campus d’Innovació, amb la Fundació Kàlida i Dimension Lab i Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital de Sant Pau; el Campus d’Aprenentatge, amb la Casa de Convalescència, l’Escola Universitària d’Infermeria i la Facultat de Medicina de la UAB; i el Campus Humanista, amb el Recinte Modernista de Sant Pau. 

Sant Pau -Campus Salut Barcelona és la materialització del Pla Estratègic de l’entitat: “Més Sant Pau”, que contempla tres grans línies de treball prioritàries: Comunitat, Empatia i Avantguarda, amb dues palanques de transformació: Innovació i Talent, i un eix transversal: l’Ètica. 

Campus Assistencial

L’Hospital de Sant Pau, fundat el 1401, és una de les institucions sanitàries més antigues del món que ha passat per diferents etapes: des de la beneficència medieval, el naixement de les especialitats mèdiques modernes o la incorporació de l’higienisme amb el Recinte Modernista de Lluís Domènech i Montaner, fins al model assistencial actual amb unes instal·lacions capdavanteres i innovadores i una gran capacitat de creixement gràcies a un equip professional molt humà i compromès. Els visitants han pogut conèixer l’estructura del centre i els diferents edificis que en formen part, i han pogut recórrer els espais de consultes externes, els Laboratoris, l’espai de Diagnòstic per la Imatge amb les tecnologies i equipaments més avançats i punters disponibles actualment, i el Dimension Lab amb tecnologia de 3D. 

Campus de Recerca

A l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau s’han visitat espais on es duu a terme la recerca bàsica i translacional i on treballen els 52 grups d’investigació acreditats. Dins les instal·lacions de recerca clínica incloses en l’edifici de l’Institut han destacat el Centre d’Investigació del Medicament (CIM), la Unitat Oncohematològica Fase 1, la Unitat de Suport als Assajos Clínics impulsada per la Indústria i la Unitat de Suport als Assajos Clínics Acadèmics i a la Recerca Clínica.

Campus d’Innovació

La innovació és clau a Sant Pau – Campus Salut Barcelona, amb el Big Data i la Intel·ligència Artificial com a palanques de transformació i millora de la salut de les persones. Aquí s’ha pogit visitar la Fundació Kàlida, basat en el concepte arquitectura per cuidar situat entre l’Hospital de Sant Pau i el Recinte Modernista, i un refugi per a les persones amb càncer i les seves famílies i cuidadors, sent un clar exemple d’innovació social. I també el Dimension Lab i el Servei de Diagnòstic per la Imatge de Sant Pau.

Campus d’Aprenentatge

Sant Pau és un hospital universitari amb vessant docent que es coordina, principalment i des de fa més de 50 anys, a través de la Facultat de Medicina de la UAB i l’Escola d’Infermeria de Sant Pau (adscrita a la UAB). Aquí els recorreguts han passat per la Casa de Convalescència, l’edifici que acull la seu de la Fundació UAB; l’Escola Universitària d’Infermeria; i la Facultat de Medicina.

Campus Humanista

2023 és l’any Domènech i Montaner, autor del Recinte Modernista de Sant Pau, entre altres joies del moviment modernista. Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1997, constitueix un dels llocs més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. I all llarg de dissabte, s’han pogut visitar diversos pavellons i conèixer que hi conviuen la història i la innovació, sent un centre de coneixement amb institucions de diversos àmbits (sostenibilitat, salut i educació, entre altres).