Breadcrumb

Events

null 8 Juliol, Dia mundial de l’al·lèrgia

Events
07/07/2023
8 Juliol, Dia mundial de l’al·lèrgia

Segons les últimes estadístiques, Catalunya està experimentant un augment notable en el nombre de persones que pateixen malalties al·lèrgiques. Actualment, hi ha un total de 2,5 milions de catalans afectats per algun tipus d'al·lèrgia, i aquesta xifra es preveu que es duplicarà al 2050.

Els estudis confirmen que hi ha una tendència a l’alça en les afectacions al·lèrgiques entre la població. Les més freqüents son la rinitis i/o la conjuntivitis al·lèrgica i l’asma al·lèrgic, les al·lèrgies alimentàries i als medicaments. I en un menor percentatge les al·lèrgies a picades de vespa i abella. Algunes d’aquestes reaccions poden arribar a ser potencialment mortals, són les conegudes com anafilaxis. 

Per fer front a aquest augment de les malalties al·lèrgiques, l'Hospital de Sant Pau compta amb una Unitat Multidisciplinària d'Asma Greu acreditada amb grau d'excel·lència per la Societat Espanyola d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica i la Societat de Pneumologia i Cirurgia Toràcica. Aquesta unitat inclou especialistes en al·lergologia, pneumologia, otorrinolaringologia, pediatria, infermeria especialitzada i farmàcia.

 

Capdavanters i referents en al·lergologia

L'equip d'infermeria especialitzada en al·lergologia utilitza tècniques avançades com la prova d'exposició nasal amb al·lèrgens. També es realitza educació als pacients i als seus familiars sobre l'ús d'autoinjectors d'adrenalina, ja que l'administració precoç pot ser crucial per aconseguir un desenllaç favorable en reaccions anafilàctiques greus.

A més dels tractaments convencionals, es proporcionen tractaments especials, com ara teràpies biològiques per a l'asma greu, la urticària, l'angioedema greu i la dermatitis atòpica. També s'ofereixen cures especialitzades per a malalties rares com la mastocitosi i l'angioedema hereditari.

A més dels tractaments i diagnòstics, s'ofereixen procediments especialitzats en al·lèrgia farmacològica, com ara la dessensibilització a medicaments i la introducció controlada de fàrmacs, amb l'objectiu de crear tolerància i evitar reaccions al·lèrgiques.

L'Hospital de Sant Pau realitza més de 900 visites anuals per a noves consultes de malalties al·lèrgiques. També es realitzen més de 2.000 proves d'al·lèrgia cutànies, més de 400 tractaments específics com la immunoteràpia amb al·lèrgens i més de 1.000 visites per a al·lèrgia farmacològica. A més, es realitzen més de 2.000 procediments relacionats amb l'al·lèrgia farmacològica.

Amb aquesta àmplia gamma de serveis, Sant Pau es consolida com un centre de referència en el tractament i la gestió de les malalties al·lèrgiques a Catalunya, proporcionant una atenció de qualitat als pacients i millorant la seva qualitat de vida.
 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat