Breadcrumb

Events

null 26 de juny, Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues

Events
26/06/2023
26 de juny, Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues

El Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues és una jornada que té repercussió en tot el món i que persegueix l’objectiu de conscienciar de les greus conseqüències que té el consum de drogues per a les persones i el seu entorn. Amb els diferents serveis de la Unitat de Conductes Addictives, Sant Pau és un centre pioner i de referència a Catalunya i tot l’Estat.

El Servei de Psiquiatria de Sant Pau és el recurs assistencial de referència dins del seu sector sanitari per a aquelles persones amb problemes de salut mental i addiccions. És dins d’aquest servei on té el seu marc d’actuació la Unitat de Conductes Addictives i tot el seu equip de professionals, que gestionen diversos recursos capdavanters a Catalunya i l’Estat.

En motiu del Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues volem destacar algunes de les eines que oferim des de Sant Pau per donar servei a tots aquells usuaris que necessiten accedir a un procediment de desintoxicació o deshabituació.

En quant als tractaments de desintoxicació, l’Hospital de Sant Pau compta amb la Sala d’hospitalització Montserrat Montero, un espai polivalent que amb els seus 14 llits és la més gran de Catalunya i va ser la primera d’aquestes característiques en tot l’Estat, inaugurada l’any 1987. És aquí on es duu a terme el Programa d’Hospitalització, al llarg del qual els usuaris fan el seu procés de desintoxicació amb la possibilitat d’estar ingressats al voltant de 15 dies.

El passat any 2022 el Programa d’Hospitalització va gestionar un total de 337 episodis, una dada que suposa el 50% de les desintoxicacions de la ciutat de Barcelona i el 25% de Catalunya.

Per altra banda, a Sant Pau també comptem amb el recurs de l’Hospital de Dia, on es duen a terme el processos de deshabituació amb un abordatge psicològic, psiquiàtric i d’infermeria. Es tracta d’un dels dos únics centres que existeixen a Catalunya, i el de Sant Pau, que és el més antic, el passat any 2022 va gestionar un total de 208 episodis.

L’equip de la Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau compta amb una gran expertesa amb el tractament d’addiccions d’opiacis (legals i il·legals), Chem Sex (metamfetamina) -dels quals en els darrers anys se n’ha detectat un augment preocupant del seu consum-, i amb el perfil d’addictes gestants.