batv
El Dr. Pere Domingo, ex-director del Programa VIH/SIDA de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Sant Pau, ha estat escollit Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC). Ha estat durant la sessió extraordinària convocada aquesta setmana per l’entitat, on el Dr. Domingo ha llegit el seu discurs: “El miracle antiretroviral i el teixit adipós en les persones que viuen amb VIH”.
Graduat a la Universitat de Barcelona el 1980 amb la qualificació d’Excel·lent i doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona el 1993 amb el Premi Extraordinari de Doctorat, actualment el Dr. Pere Domingo és director del Grup de Recerca en VIH i SIDA de l’Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau)i ha estat director del Programa de VIH/SIDA de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Sant Pau entre 1998 i 2023.
Ha estat Professor Associat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) entre els anys 1994 i 2017 i Professor Agregat de Medicina de la Universitat de Lleida els anys 2016 i 2017. És autor o coautor de més de 800 articles científics i de més de 100 capítols de llibres i ha fet xerrades científiques en més de 600 trobades o congressos nacionals i internacionals. És o ha estat revisor de més de 60 revistes internacionals, agències internacionals i reunions i congressos internacionals i agències de recerca nacionals (Fondo de Investigaciones Sanitarias, Fundación Andaluza de Investigación, AQUAS) i estrangeres (South African Medical Council, Agence National pour la Recherche sur le SIDA, British HIV Association, Swiss National Foundation). També és membre de 14 consells editorials de revistes mèdiques. El 2023 va ser guardonat amb el Premi a la Trajectòria en VIH per GeSIDA.
També ha estat investigador en més de 70 projectes (40 com a Investigador Principal o IP) i és o ha estat IP en més de 200 assajos científics. El Dr. Pere Domingo és membre expert de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) i de l’European Medicines Agency (EMA). Ha coordinat l’avaluació de projectes de recerca en l’àrea de Medicina Clínica i Epidemiologia per a l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva (ANEP) d’Espanya. Ha estat Secretari i President del Grupo de Estudio del Sida (GeSIDA) de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC).
La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) consta de 60 acadèmics numeraris elegits per votació entre els propis membres; 15 acadèmics d’honor; 120 acadèmics nacionals per elecció o premi i acadèmics corresponents estrangers sense limitació de nombre. Acull metges i, des de 1874, professionals sanitaris de ciències afins (farmacèutics, veterinaris, biòlegs,…).