Breadcrumb

Events

null Sant Pau publica un estudi que analitza la trombosi o embolia pulmonar en pacients hospitalitzats amb la Covid19

Events
30/09/2020
Sant Pau publica un estudi que analitza la trombosi o embòlia pulmonar en pacients hospitalitzats amb la Covid-19

Investigadors de Sant Pau han publicat un article a la prestigiosa Frontiers in Medicine (revista del primer quartil de l’àrea de Medicina Interna) on analitzen la incidència i els factors predictius de les embòlies o trombosis pulmonars en pacients hospitalitzats amb Covid-19. La investigació ha conclòs que la incidència del 2,6% d’embòlies o trombosis pulmonars en pacients hospitalitzats amb Covid-19 és clarament alta.

En aquest estudi han participat professionals dels Serveis de Medicina Interna, Hematologia, Pneumologia, Radiologia i Reumatologia de Sant Pau que van estar recollint dades dels pacients ingressats a l’Hospital amb Covid-19 durant la pandèmia, entre el 9 de març i el 15 d’abril.

La investigació ha conclòs que la incidència del 2,6% d’embòlies o trombosis pulmonars en pacients hospitalitzats amb Covid-19 és clarament alta. Tenint en compte que la majoria de pacients estaven rebent ja tromboprofilaxis, es valora la possibilitat d’administració de dosis superiors de tromboprofilaxi per tal de prevenir l’embòlia i la trombosi pulmonar, especialment en pacients amb major risc. En aquest sentit, l’estudi identifica que els pacients amb més risc són els que arriben amb nivells alts de proteïna C reactiva i dímer D a l’ingrés.

Els investigadors suggereixen la validació dels resultats amb estudis posteriors. Addicionalment, les dades suggereixen que la trombosi pulmonar podria estar relacionada amb el desenvolupament dels casos més greus de Covid-19.

 

Veure article complert

Equip: David Filella, Natividad Benito, Jose Mateo , Ana M. Fortuna, Juan E. Gutiérrez-Alliende, Nerea Hernández , Ana M. Gimenez, Virginia Pomar, Ivan Castellví, Héctor Corominas, Jordi Casademont i Pere Domingo.