Breadcrumb

Events

null Sant Pau imparteix un Curs Basic dEstrabisme

Events
19/10/2022
Sant Pau imparteix un Curs Bàsic d’Estrabisme

El 22 d’octubre, a partir de les 9.00 del matí i fins a les 17.30 de la tarda, tindrà lloc el Curs Bàsic d’Estrabisme, organitzat per l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a la Sala Pau Gil del Recinte Modernista Sant Pau. La primera edició d’aquesta  formació, s’adreça principalment a residents i adjunts d’oftalmologia i el seu objectiu és mostrar les bases d’exploració dels estrabismes més comuns en nens i adults i per iniciar les cirurgies bàsiques amb material visual i didàctic. Està previst que hi assisteixin uns 120 professionals d’arreu de l’Estat espanyol. Pots consultar el programa aquí.

El curs el coordinen la Dra. Zoraida del Campo, directora del Servei d’Oftalmologia; i la Dra. Noemí Rosselló, coordinadora de la secció d’Oftalmopediatria i Estrabisme, ambdues de Sant Pau. Entre els ponents, a més de la Dra. Noemí Rosselló, també hi haurà altres professionals del centre, com la Dra. Sabina Luna, adjunta del Departament d’Oculoplàstia i Patologia Infantil; i la Dra. Cecília Gómez, adjunta del departament de Neuroftalmologia. A més, hi intervindran experts externs de renom, com la Dra. Alicia Galán, de la Clínica Dyto de Barcelona; el Dr. Juan Antonio Garcia de Oteyza, de la Clínica Oftalmològica Garcia de Oteyza (Barcelona); la Dra. Ana Wert, especialitzada en oftalmologia infantil a l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO, Barcelona);  i el Dr. Antonio Caballero, de l’Hospital Morales Meseguer (Murcia).

Les conferències abastaran diferents vessants relacionades amb l’estrabisme, com ara: l’endotropia, l’exotropia, la fisiologia sensorial, els estrabismes verticals, els signes d’alarma en l’estrabisme, l’ambliopia o la cirurgia bàsica en estrabisme.