Breadcrumb

Events

null Sant Pau i Amalfi presenten el projecte dinnovacio TRAJECT en el Congres Inforsalud 2022

Events
23/03/2022
Sant Pau i Amalfi presenten el projecte d’innovació TRAJECT en el Congrés Inforsalud 2022

El projecte TRAJECT, liderat per l’Hospital de Sant Pau i Amalfi Analytics i finançat amb l’ajut europeu @TheCovidX, s’ha presentat en el XXV Congrés Nacional d’Informàtica de la Salut (Inforsalud, 22-24 de març). TRAJECT permet crear un programa amb Intel·ligència Artificial, que representa, en temps real, les trajectòries evolutives dels pacients atesos amb COVID-19, marcant els riscos i complicacions en cada transició d’estat. La presentació l’ha feta Carla San Martín, Innovation Project Manager de Sant Pau. 

La tecnologia de TRAJECT, desenvolupada amb Machine Learning, permet conèixer com evolucionaran els pacients i s’adapta a situacions i tractaments canviants. Això permet als professionals assistencials prendre decisions terapèutiques en poc temps en pacients hospitalitzats per coronavirus d’acord amb les recomanacions validades per experts, fet que millora el temps de recuperació d’aquests malalts, redueix la mortalitat, permet identificar molt bé les necessitats de les UCI i genera una major sensació de confiança en els professionals sanitaris.

Per a l’elaboració de la plataforma TRAJECT s’han recopilat les dades de 4.000 pacients ingressats per COVID-19 a Sant Pau entre març de 2020 i juliol de 2021, concretament d’hospitalització per coronavirus, episodis anteriors a Urgències, i dades de prescripció de fàrmacs, que han servit per crear les trajectòries evolutives dels pacients.

Aquestes trajectòries, desenvolupades per Amalfi Analytics, han estat posades a disposició de l’equip clínic liderat pel Dr. Pere Domingo, coordinador de l’Hospitalització COVID a l’Hospital de Sant Pau i coordinador del  Grup de Recerca ViH i SIDA de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau, que han analitzat cada estat de l’evolució del curs clínic dels pacients atesos per poder fer les recomanacions terapèutiques específiques.

La plataforma TRAJECT també permet compartir aquest coneixement expert i validat amb el món i acceptar dades d’altres hospitals. A més, la plataforma també pot adaptar-se a altres patologies agudes i cròniques.

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat