Breadcrumb

Events

null Sant Pau entre els sis hospitals de Catalunya destacats als premis Benchmarking CSC/ARQ 2021

Events
30/11/2021
Sant Pau entre els sis hospitals de Catalunya destacats als premis Benchmarking CSC/ARQ 2021

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 als hospitals catalans que han obtingut millors resultats en l’avaluació del rendiment i la qualitat assistencial durant el període 2020. L’Hospital de Sant Pau, ha estat guardonat en la categoria d’Hospital d’Alta Tecnologia. Els altres centres premiats han estat l’Hospital Dos de Maig i el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf. També han rebut tres accèssits l’Hospital de Palamós, l’Hospital General de Granollers i l’Hospital Universitari de Bellvitge, en les seves respectives categories.

El president del CSC, Manel Ferré, ha estat l’encarregat de fer l’entrega dels guardons, que ha tingut lloc en el marc de la VI Jornada de Benchmarking CSC/ARQ. Durant la seva intervenció, ha destacat el valor afegit dels premis en l’edició d’enguany,  ja que corresponen a resultats obtinguts en un període, el 2020, especialment complicat per a les entitats sanitàries. 

Prèviament al lliurament de premis, durant la jornada s’ha celebrat una taula de debat amb els centres guanyadors. Hi ha participat Xavier Borràs, director mèdic de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Montse Figuerola, gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge; Josep Lluís Ibáñez, gerent del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf; Rafael Lledó, director general de la Fundació Hospital Asil de Granollers; Xavier Pérez, gerent de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, i Daniel Rodríguez, gerent de l’Hospital Dos de Maig.

Durant el debat, els participants han pogut compartir la seva experiència amb l’anàlisi de benchmarking i explicar-ne la utilitat com a eina de gestió. També han debatut sobre la influència que ha tingut el context de pandèmia en els resultats i sobre com les respectives organitzacions han fet front a l’escenari provocat per la Covid-19. Els responsables dels diferents hospitals han exposat les transformacions que han patit els seus centres arran de l’emergència sanitària i els replantejaments estratègics que ha comportat.

L’avaluació que determina els guanyadors dels Premis Benchmarking CSC/ARQ es basa en indicadors objectius, construïts amb la informació estàndard de l’activitat hospitalària. En concret, s’analitzen indicadors relacionats amb la gestió d’estades, la cirurgia major ambulatòria (CMA), la mortalitat, les complicacions i els reingressos. L’objectiu és que cada centre pugui conèixer el seu posicionament específic per a cadascun dels indicadors analitzats i comparar-se amb la resta d’hospitals participants, que en aquesta edició han estat trenta-un, per tal d’incentivar una millora de la qualitat assistencial a les organitzacions.    


Projecte CSC/ARQ
El projecte CSC / ARQ examina l'anàlisi del rendiment i la qualitat que busca superar la limitació actual de les fonts d'informació i permetre que els centres que en formin part puguin compartir alguna cosa més que dades i resultats. Higia Benchmarking col·labora en aquest projecte del CSC en l'apartat tècnic, en la definició i construcció dels indicadors d'eficiència, adequació i qualitat assistencial que s'han utilitzat per identificar els hospitals Benchmark. Per poder realitzar aquesta valoració Benchmark, s'analitzen els resultats que s'obtenen a partir de la informació dels CMBD dels hospitals participants mitjançant les anàlisis comparatives ajustades de la plataforma Benchmarking Sanitari 3.0® (BS3).

 

Sobre el CSC
El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) és una entitat pública de caràcter local i base associativa, fundada el 1983, que té el seu origen en el moviment municipalista. El CSC, referència al sector i amb una clara vocació de servei, té com a missió impulsar models de salut i social, excel·lents i sostenibles, per millorar la qualitat de vida de les persones, oferint serveis d'alt valor afegit als seus associats. Així, el CSC vol ser el principal referent per al coneixement i capacitat de cooperació, influència i anticipació davant els nous reptes del sistema de salut i social. Tots els associats al CSC són entitats públiques i/o privades sense ànim de lucre.

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat