Breadcrumb

Events

null Sant Pau acull un gos pigall a la Unitat de Neonatologia per primer cop a Catalunya

Events
25/01/2023
Sant Pau acull un gos pigall a la Unitat de Neonatologia, per primer cop a Catalunya

Els pares de la Leia, la Sabina i el David, els dos amb discapacitat visual, són les primeres persones a Catalunya que visiten una Unitat de Neonatologia amb la seva gossa pigall. L’Hospital de Sant Pau ha facilitat, seguint totes les normes de seguretat i de control, l’entrada de la Nikita, el membre de quatre potes de la família. La Leia ha nascut fa poc més d’una setmana a Sant Pau amb una patologia que l’obliga a estar-se a la incubadora, raó per la qual està ingressada en aquesta Unitat. Podeu veure el vídeo fent clic aquí

L’Alejandra Pérez, supervisora de l’Àrea de Pediatria i Neonatologia de l’Hospital de Sant Pau explica que tenir un gos pigall a la Unitat ha estat una experiència única i un repte, donat l’especial i estricte control de les infeccions que hi ha en aquesta àrea del centre. Per l’equip mèdic i d’infermeria ha estat un plaer facilitar l’entrada de la Nikita a la Unitat i permetre a la família tenir la companyia i inestimable suport de la seva gossa guia.

L’embaràs i el naixement de la Leia, un cas de risc donada l’edat de la mare, ha estat seguit des del seu inici a l’Hospital de Sant Pau. La Sabina va ser derivada a la Unitat de Risc Prenatal i des del primer dia va venir acompanyada de Nikita. Durant l’embaràs, el part i el posterior ingrés de la Leia, la Sabina sempre ha sentit que les tractaven, a ella i a la seva gossa, com a una unitat familiar i només pot agrair les facilitats i el tracte rebut.

El pare de la Leia exposa que la facilitat de tenir el suport de la seva gossa a l’Hospital contrasta amb un món en el que cada dia ha de lluitar a l’hora d’entrar a qualsevol local públic. Anar acompanyats de la Nikita els hi ha donat molta seguretat, tan durant l’embaràs de la Sabina com en l’ingrés de la Leia. La Sabina i el David tenen els dos discapacitat visual, ella té ceguesa total i ell un grau alt de discapacitat en la visió que no precisa assistència. La Sabina, en el seu moment, va escollir tenir al seu costat un gos enlloc de portar bastó.