Breadcrumb

Events

null Professionals i pacients de Sant Pau participen en la Marato de TV3 dedicada a la Salut mental

Events
20/12/2021
Professionals i pacients de Sant Pau participen en la Marató de TV3 dedicada a la Salut mental

Durant la 30 edició de la Marató de TV3 professionals i Pacients de l’Hospital de Sant Pau han tingut una presència destacada al llarg de les més de 15 hores de programa en directe. Una edició que enguany ha recaptat, de moment, 9.022.147 euros per la recerca de les malalties mentals.

Durant l’emissió de la Marató d’enguany, el Dr. Enric Álvarez, director del Servei de Psiquiatria de Sant Pau fins a la seva jubilació aquest 2021, va explicar davant les càmeres que “les malalties psiquiàtriques tenen molt bon tractament, molt millor del que es pensa la gent, inclosa l’esquizofrènia”, una malaltia mental molt greu que afecta un 1% de la població.  També van participar els pacients, de Sant Pau Juan Carlos Caminal i Marta Díaz, coordinadora dels Grups d'Ajuda Mútua pels pacients ingressats a la Sala d'Aguts de Psiquiatria.

Prèviament al programa “La Tarda” de Catalunya Ràdio, el Dr. Javier de Diego, també psiquiatre de l’Hospital, va parlar sobre depressió i ansietat, i com la pandèmia ha agreujat un problema que ja existia, però que aquest període “ha comportat unes dinàmiques molt desgastants, no només a aquells que han patit la Covid, sinó en tots aquells que han perdut familiars, que estan patint les restriccions, o la crisi econòmica i que això està augmentant les xifres de pacients que estan patint sobretot aquests quadres d’ansietat i trastorns depressius”.

“Molta ansietat, símptomes depressius, molta por als aliments, molta por a engreixar-se, una necessitat constant de moure’s, un rumiar constant entorn del pes i a la figura... cada segon de cada minut de la seva vida” així explicava la Dra. Mar Carceller, psiquiatra de Sant Pau especialitzada en TCA, l’angoixa constant que pateixen les persones amb trastorns alimentaris, una patologia que s’acostuma a iniciar durant l’adolescència, “un trastorn mental greu que afecta a tots els àmbits de la vida” durant la seva intervenció a “La Nit” de Catalunya Ràdio.

Josefa Romero, usuària de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau va donar el seu testimoni al Programa de Catalunya Ràdio de “ La Nit dels Ignorants”. I Montse Cano, també pacient de Sant Pau, va explicar la seva experiència en primera persona durant la roda de premsa de presentació de La Marató 2021.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat