Breadcrumb

Events

null Participa en la XI Cursa Solidaria de la UAB en suport a La Marato de TV3

Events
13/12/2022
Participa en la XI Cursa Solidària de la UAB en suport a La Marató de TV3!

Des de l’Hospital de Sant Pau donem suport a la XI Cursa Solidària que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració i el patrocini de la UAB i d’Applus + Laboratories, organitzen aquest diumenge 18 de desembre al matí per a La Marató de TV3, dedicada a la salut cardiovascular. Corre, camina, participa com a voluntari... sol, amb amics o en família, però col·labora en aquesta festa solidària! Ja podeu apuntar-vos-hi en aquest enllaç

La sortida i arribada de la cursa serà a la Vila Universitària de la UAB i hi ha tres distàncies: 11,6 km, 6 Km i 480 metres, en diferents horaris i categories. Només heu de triar la que preferiu i inscriure-us aquí. Per a les inscripcions online, teniu temps fins aquest divendres 16 de desembre a les 20.00 hores i, per a les presencials, fins al mateix 18 de desembre.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular 'artèries i venes' són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d'altres, són la hipertensió arterial, l'arteriosclerosi, l'angina de pit, l'infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l'accident cerebrovascular o ictus.

La sensibilització i la divulgació sobre la salut cardiovascular que realitza la UAB, juntament amb l'impuls de la recerca científica, seran els objectius de la XI Cursa de la UAB.

Anima't a participar!