Breadcrumb

Events

null Investigadors de Sant Pau premiats al Congres Perioperative Care Congress

Events
19/12/2021
Investigadors de Sant Pau premiats al Congrés Perioperative Care Congress

Investigadors de Sant Pau premiats al congrés virtual Perioperative Care Congress (PCC), organitzat pel Population Heath Research Institute del Canadà. La presentació titulada “Isquèmia miocàrdica perioperatòria: és rendible la monitorització perioperatòria de troponina?, va ser presentada per la Dra. Ekaterine Popova, primera autora del treball  i membre del Grup de recerca Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris. A l'estudi hi han participat investigadors dels Serveis d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Anestesiologia i Reanimació i Cardiologia, en col·laboració amb el Centre d’Investigació en Economia i Sostenibilitat de la Universitat Rovira i Virgili.

El treball es tracta d'una anàlisi cost-efectivitat d'un programa de monitorització  de troponina T ultrasensible per identificar pacients amb un risc substancial de MINS (myocardial injury after non-cardiac surgery), una condició definida com una elevació de les troponines –habitualment asimptomàtica- en els 30 dies posteriors a la cirurgia que s’associa amb un risc elevat de mortalitat, després d'una cirurgia major no cardíaca en comparació amb l'atenció habitual (sense monitorització).

En l'estudi, que ha inclòs dades de 1477 pacients monitoritzats a l'Hospital de Sant Pau, el cost addicional per pacient detectat amb MINS va ser de 276,79 €. Els resultats d’aquest estudi donen suport a la importància de la monitorització perioperatòria de la troponina per als pacients amb cirurgia no cardíaca i suggereixen que és rendible.

Aquest estudi ha estat finançat per una beca de recerca de la Fundació La Marató de TV3 (20150110).

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat