Breadcrumb

Events

null Curs 2023 de Sedacio Profunda en Endoscopia Digestiva a Sant Pau

Events
03/05/2023
Curs 2023 de Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva a Sant Pau

Avui dijous i demà divendres (4 i 5 de maig) se celebra el Curs 2023 de Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva que organitza la SEED (Societat Espanyola d’Endoscòpia Digestiva) en col·laboració amb Sant Pau Docent i la Unitat d'Endoscòpia del Servei de Patologia Digestiva de l’Hospital. Actualment, hi ha 23 seus docents acreditades per a la docència de la SEED a l’Estat espanyol, i Sant Pau imparteix aquest curs des de l’any 2011. La formació, que està coordinada per la Dra. Cristina Gómez Oliva, del Servei de Patologia Digestiva de l’Hospital, inclou sessions teòriques que es poden seguir online i sessions pràctiques presencials. Podeu consultar el programa aquí.

Els objectius d’aquest curs són formar els professionals sanitaris (metges i professionals d’Infermeria) en l’ús de les tècniques de sedació profunda durant els procediments endoscòpics diagnòstics i terapèutics, tant de caràcter ambulatori i de durada limitada com en pacients hospitalitzats; i acreditar les Unitats d'Endoscòpia on es facin procediments amb sedació profunda dirigida per endoscopistes per al seu ús, de manera que es garanteixi la qualitat de la sedació i el compliment dels requisits necessaris perquè aquesta es realitzi amb la màxima eficàcia i el mínim risc.

Per les característiques dels propis procediments, es requereix que es puguin realitzar, completar íntegrament i ser ben tolerats en unes condicions de màxima seguretat, bona relació cost/eficàcia i facilitant la tasca de l'explorador. 

Amb el programa científic del curs es pretén formar i acreditar els professionals sanitaris i les Unitats que realitzen procediments d'endoscòpia digestiva per a l'ús de sedació profunda durant la realització de procediments diagnòstics i terapèutics. Les acreditacions es concediran un cop garantit que els professionals que els cursen han assolit uns nivells de coneixements i experiència suficients per poder fer la sedació amb eficàcia i seguretat per al pacient.

El curs es desenvolupa als gabinets d'exploració de la Unitat d'Endoscòpia Digestiva (dos jornades de pràctiques presencials) i un curs suport vital immediat (SVI) de 8 hores acreditat pel Consell Català de Ressuscitació (CCR).