Vés enrere

mic-Coll Figa Pere

Dr. Pere Coll Figa
Dr. Pere Coll Figa
Director de Servei

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'any 1977. Diplomat en Sanitat al 1979. Metge Especialista en Microbiologia i Parasitologia al 1980. Doctor en Medicina per la UAB al 1984 (Premi Extraordinari de Doctorat). Diplomat en Mètodes i Marcadors per l'Epidemiologia Microbiana (Diplomatura Interuniversitaria de França) al 1994.

Director del Servei de Microbiologia de l'Hospital de Sant Pau des de 2003 i catedràtic de Microbiologia i Parasitologia de la UAB des de 2009. Durant la seva formació ha realitzat diverses estades a l'Institut Pasteur de Paris, a la Westminster Medical School de Londres i al Departament de Medicina del Laboratori de la Universitat de l'estat de Washington.

La seva activitat de recerca queda palesa en les seves publicacions, les quals es centren fonamentalment en l'aplicació de l'epidemiologia molecular microbiana a l'estudi de brots epidèmics, de la patogènia de les malalties infeccioses o de l'estructura de poblacions microbianas. També s'ha interessat pel diagnòstic de les infeccions per micobacteris així com per l'estudi dels mecanismes moleculars de la resistència a Mycobacterium tuberculosis.

És assessor Mèdic Col·legial del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona des de 1997, membre de la Comissió de Ciències Bàsiques i Laboratoris Clínics del Consell Català d'Especialitats en Ciències de la Salut des de 2002 i del Consell Assessor sobre laboratoris clínics del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya des del 2007.

 


Contacte
Ubicació

Bloc B

Planta -2

 

Contacte

 

Telèfon: 93 5537380

Fax: 93 5537287

Correu electrònic: microbiologia@santpau.cat