Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • L’Institut de Recerca de Sant Pau rep ajudes a la recerca de l’AECC per investigar noves estratègies en el tractament del càncer de mama
  28/08/2016

  L’Institut de Recerca de Sant Pau rep ajudes a la recerca de l’AECC per investigar noves estratègies en el tractament del càncer de mama

  La Fundació Científica de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha concedit a l’Institut de Recerca de Sant Pau finançament per desenvolupar el projecte "Avaluació de les noves estratègies d’irradiació en el tractament del càncer de mama i la seva implantació clínica”. Aquest projecte està liderat pel grup de Recerca en Radiofísica i Radioprotecció, liderat per la Dra. Montserrat Ribas, directora del Servei de Radiofísica i Radioprotecció de l’Hospital de Sant Pau.
 • Investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà publiquen al British Medical Journal
  24/07/2016

  Investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà publiquen al British Medical Journal

  El Dr. Pablo Alonso, investigador Miguel Servet del Grup de Recerca d'Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau-l'IIB-Sant Pau, adscrit al CIBERESP i col·laborador del Centre Cochrane Iberoamericà, és el primer firmant de dos articles recentment publicats a The British Medical Journal que presenten els "Marcs de l’Evidència a la Decisió (EtD)"
 • Entrevista al dr. Rafael Blesa
  20/07/2016

  Entrevista al dr. Rafael Blesa

  Butlletí de la Societat Catalana de Neurologia (Juliol 2016)
 • Sant Pau a l’avantguarda tecnològica en Recerca
  05/07/2016

  Sant Pau a l’avantguarda tecnològica en Recerca

  Sant Pau serà l’únic hospital europeu que realitzarà assaigs clínics amb el nou escàner ocular, OSCANN, que pot avançar el diagnòstic del Parkinson, l’autisme o el TDAH i altres malalties entre tres i cinc anys. L’escàner permet mesurar de manera precisa els moviments oculars i oculoencefàlics per detectar certs biomarcadors característics d’alguns desordres neurològics.
 • El grup de treball de l’European Cancer Leagues (ECL) es reuneix a Sant Pau
  21/06/2016

  El grup de treball de l’European Cancer Leagues (ECL) es reuneix a Sant Pau

  Els representants d’entitats pertanyents a l’European Cancer Leagues (ECL) de 15 països assistiran el 21 i 22 de juny a la reunió del grup de treball “Patient Support Working Group” que s’organitza a la seu de la Fundació Enriqueta Villavecchia, situada al pavelló de Santa Victòria de Sant Pau.
 • 16/06/2016

  Entrevista al Dr. Pablo Carrasco del diari Heraldo de Soria

  Entrevista al Dr. Pablo Carrasco del diari Heraldo de Soria
 • Visita a Sant Pau del president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC)
  14/06/2016

  Visita a Sant Pau del president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC)

  El Dr. A. Allen Seals, president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC) ha fet una visita de tres dies (del 15 al 17 de juny 2016) al Servei de Cardiologia de Sant Pau. En el context d'un acord signat recentment entre l'ACC i la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) el Dr. Seals ha escollit el nostre centre per conèixer de primera ma l'atenció cardiològica terciària a l’Estat.
 • Sant Pau incorpora la imatge 4K a la cirurgia d’Otorinolaringologia
  07/06/2016

  Sant Pau incorpora la imatge 4K a la cirurgia d’Otorinolaringologia

  L’Hospital de Sant Pau és el primer de tot Catalunya en incorporar una torre d’imatge amb tecnologia 4K al quiròfan destinat a Otorinolaringologia (ORL). Aquesta tecnologia proporciona la més alta definició en imatge que hi ha actualment en el mercat a les cirurgies que es fan amb endoscopi i permet diferenciar molt millor als cirurgians la diferència entre els teixits sans i els afectats per un tumor. En principi aquest sistema 4K s’implantarà en els quiròfans destinats a ORL i s’anirà estenent a d’altres serveis quirúrgics, com Cirurgia general o Ginecologia.
 • Dr. Xavier Viñolas, president electe de la Societat Catalana de Cardiologia
  05/06/2016

  Dr. Xavier Viñolas, president electe de la Societat Catalana de Cardiologia

  El Dr. Xavier Viñolas, del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha estat escollit president electe de la Societat Catalana de Cardiologia (SCC) durant l’últim congrés d’aquesta societat. És la segona vegada en la història de la SCC en que hi ha hagut dos candidats a les eleccions a la presidència. En aquesta ocasió han estat el Dr. Galve, de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i el Dr. Xavier Viñolas, de Sant Pau.
 • Sant Pau publica al Circulation
  02/06/2016

  Sant Pau publica al Circulation

  El Servei de Cardiologia de l'Hospital publica a la prestigiosa revista Circulation un estudi clínic que aporta la prova de concepte d'una nova causa de fibril·lació auricular. L'estudi s'ha realitzat íntegrament al Servei de Cardiologia. Els signants principals són el Dr. Jesús Àlvarez, del Servei de Cardiologia, i el Dr. Joan Cinca, director d'aquest Servei de l'Hospital.
 • El servei de Pneumologia, premiat al congrés de la American Thoracic Society
  25/05/2016

  El servei de Pneumologia, premiat al congrés de la American Thoracic Society

  El servei de Pneumologia de Sant Pau ha estat guardonat amb dos premis al congrés de l’American Thoracic Society (ATS) que ha tingut lloc a San Francisco (USA). La Dra. Ana Rodrigo ha rebut un Scholarship Award de la National Emphysema Foundation pel treball “Bacterial colonzation is associated with abnormal bronchial structure in severe COPD patients”, i el Dr. Oriol Sibila, ha rebut el prestigiós guardó Early-Career Recognition Award en reconeixement a la seva trajectòria en el camp de les infeccions respiratòries.
 • Creació del III Grupo Cooperativo del Carcinoma Broncogénico GCCB- SEPAR III
  31/05/2016

  Creació del III Grupo Cooperativo del Carcinoma Broncogénico GCCB- SEPAR III

  Degut a la entrada en vigor de la 8a edició de la classificació TNM del càncer de pulmó elaborada per la International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), l’Àrea d’Oncologia de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR) ha posat en marxa la creació del III Grupo Cooperativo del Carcinoma Broncogénico GCCB- SEPAR III. Aquest grup té com a objectiu la recollida prospectiva de dades en pacients amb diagnòstic de carcinoma broncogènic per mirar de dur a terme una nova anàlisi dels factors pronòstics. El grup es posarà en marxa el proper setembre de 2016 i el nostre Hospital participarà de manera activa de la mà de la Dra. Elisabeth Martínez-Téllez del Servei de Cirurgia Toràcica formant part de l’equip Coordinador.
 • Premi de la Societat Espanyola de Reumatologia
  25/05/2016

  Premi de la Societat Espanyola de Reumatologia

  La Societat Espanyola de Reumatologia (SER) ha guardonat al Dr. Ivan Castellví Barranco, de l’Àrea de Reumatologia del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, amb el premi SER 2016 al millor treball en “Altres malalties autoimmunes sistèmiques" per l’article: Association Between Nailfold Capillaroscopy Findings and Pulmonary Function Tests in Patients with Systemic Sclerosis, publicat a la revista The Journal of Rheumatology.
 • Sant Pau presenta una nova aplicació que avisa les persones formades en ús de desfibril•ladors més properes al lloc de l’emergència
  18/05/2016

  Sant Pau presenta una nova aplicació que avisa les persones formades en ús de desfibril•ladors més properes al lloc de l’emergència

  Sant Pau, el Consell Català de Ressuscitació i l’empresa de cardioprotecció Cardiosos, han presentat l’aplicació gratuïta Cardiocity 112. Aquesta aplicació disponible per a Android i Apple és la culminació d’un ampli projecte que té com a objectiu salvar vides gràcies a la ràpida actuació que puguin dur a terme persones formades en casos d’aturades cardiorespiratòries.
 • Dia Mundial de la Donació de Llet i 5è aniversari del Banc de Llet Materna
  18/05/2016

  Dia Mundial de la Donació de Llet i 5è aniversari del Banc de Llet Materna

  El Dia Mundial de la Donació de Llet se celebra a tot el món el 19 de maig. Aquesta jornada coincideix amb el 5è aniversari del Banc de Llet Materna del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Per aquest motiu, el diumenge 22 de maig des de les 11 h als Jardins del Recinte de la Maternitat (Barcelona) se celebrarà aquest aniversari amb una trobada de donants i receptors de llet. Durant aquests cinc anys més de 1.500 nadons prematurs han rebut llet materna a Catalunya de 2.000 mares donants. La Maia és un d’aquests nadons i podreu llegir la seva història en el text adjunt.
 • Primer nadó de la sanitat pública catalana amb ovòcits vitrificats abans d’un tractament de càncer
  17/05/2016

  Primer nadó de la sanitat pública catalana amb ovòcits vitrificats abans d’un tractament de càncer

  El passat 3 d’abril va néixer el primer nadó fruit d’un tractament de vitrificació d’ovòcits ofert per la sanitat pública catalana a una dona que ha patit càncer de mama, gràcies al Programa de Reproducció Assistida de l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Puigvert (PRA). Aquest procediment va ser recomanat a la mare del nadó quan, el 2010, va ser diagnosticada de càncer de mama, ja que, tal com indica el doctor Joaquim Calaf, director del PRA, “el fet d’haver d’iniciar un tractament de quimioteràpia, radioteràpia i hormonoteràpia feia que la seva fertilitat pogués quedar afectada”.
 • Premi per la infermeria de Sant Pau
  10/05/2016

  Premi per la infermeria de Sant Pau

  En el 37 Congrés Nacional d’Infermeria en Cardiologia els professionals d’infermeria d’Hematologia de Sant Pau han obtingut el Primer premi amb el treball: “Factors clínics predictors del retard en l’actuació del codi infart”. Aquesta comunicació va ser presentada per la Sra. Gemma Berga Congost, infermera del Servei d’Hematologia.
 • Mediconcert 2016
  18/05/2016

  Mediconcert 2016

  El dijous 19 de maig tindrà lloc a la Sala Luz de Gas de Barcelona el Mediconcert 2016, organitzat pel Col•legi de Metges de Barcelona en benefici de les Beques Bada, destinades a la formació de metges en cooperació en països en vies de desenvolupament. Al Mediconcert 2016, entre d’altres grups, hi actuarà D•Bones del qual en són membres tres metges de Sant Pau, el Dr. Asencio, del Servei de Neurocirurgia, i els Drs. Carrera i De Caso, del Servei de COT.
 • Sant Pau centre acreditat com a CSUR
  03/05/2016

  Sant Pau centre acreditat com a CSUR

  L’Hospital ha rebut l’acreditació CSUR (Centres, Serveis i Unitats de Referència del Sistema nacional de Salut) per part del Ministeri de Sanitat, Servei Socials i Igualtat per l’expertesa i excel·lència de la Unitat de malalties neuromusculars del Servei de Neurologia de Sant Pau, que dirigeix la Dra. Isabel Illa.
 • Més de 400 pacients i convidats van assistir al 40è aniversari del primer trasplantament de moll d’os a l’Estat
  05/05/2016

  Més de 400 pacients i convidats van assistir al 40è aniversari del primer trasplantament de moll d’os a l’Estat

  L’Hospital ha celebrat el 40è aniversari de la realització del primer trasplantament de moll d’os a Sant Pau i primer de tot l’Estat, amb una jornada científica oberta als pacients trasplantats, a la que hi van assistir més de 400 trasplantats i altres convidats.