Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • L’Institut de Recerca de Sant Pau, la UOC i GMV fomenten el desenvolupament d’una aplicació per a millorar la qualitat de vida dels malalts de Parkinson a través de la música
  26/11/2017

  L’Institut de Recerca de Sant Pau, la UOC i GMV fomenten el desenvolupament d’una aplicació per a millorar la qualitat de vida dels malalts de Parkinson a través de la música

  L’Institut de Recerca de Sant Pau, la UOC i l’empresa de solucions tecnològiques GMV, impulsors de la comunitat d’innovació col·laborativa Open eHealth Parkinson, han seleccionat com a guanyadora d’un concurs d’idees una aplicació que té com a objectiu millorar la mobilitat, l’estat d’ànim i la gestió del tractament mèdic dels pacients per mitjà de la música. El prototip s’ha presentat dilluns 27 de novembre.
 • El Dr. Artigas reconegut per la seva trajectòria en Oncologia Quirúrgica
  23/11/2017

  El Dr. Artigas reconegut per la seva trajectòria en Oncologia Quirúrgica

  El Dr. Vicente Artigas, director de la Unitat de Cirurgia hepatobiliopancreàtica i oncològica, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau, ha estat reconegut amb el “Primer Premio Die Goyanes a una Trayectoria en Oncología Quirúrgica” durant el V Congreso Nacional de la Sociedad Española de Oncología Quirúrgica, celebrat aquest novembre a Mallorca.
 • Jordi Riba, investigador de l’IIB Sant Pau, una de les 25 persones més influents en el futur de la ciència segons la revista Rolling Stone
  22/11/2017

  Jordi Riba, investigador de l’IIB Sant Pau, una de les 25 persones més influents en el futur de la ciència segons la revista Rolling Stone

  La revista Rolling Stone ha destacat com una de les 25 persones influents del món en el futur de la ciència a Jordi Riba, del grup d’investigació en Neuropsicofarmacologia Humana de l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau).
 • Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer
  22/11/2017

  Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El 30 de novembre tindrà lloc la propera cita del cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer. La sessió versarà sobre “Avenços a la demència frontotemporal” i anirà a càrrec del Dr. Ignacio Illán, del Servei de Neurologia de Sant Pau. La xerrada és a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • El Servei d’Otorinolaringologia de l’Hospital celebra un segle de vida
  22/11/2017

  El Servei d’Otorinolaringologia de l’Hospital celebra un segle de vida

  100 anys són els que compleix enguany el Servei d’Otorinolaringologia (ORL) de Sant Pau i ho van celebrar amb una jornada al Recinte Modernista de Sant Pau. Ahir dimecres 22 de novembre, de 18.30 a 20.35 h, els principals especialistes en ORL van oferir un seguit de conferències amb un repàs històric sobre les disciplines d’aquesta especialitat.
 • L’Hospital de Sant Pau premiat als TOP 20
  21/11/2017

  L’Hospital de Sant Pau premiat als TOP 20

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha estat guardonat, en les categories “Trayectorias TOP 2010-2015 Gestión Hospitalaria Global” i “Trayectorias TOP 2010-2015 Área de la Mujer” amb els premis TOP 20 de l’edició 2017. El lliurament dels premis ha tingut lloc avui 22 de novembre.
 • Nova conferència de l’Associació d’Amics i Alumnes de Sant Pau
  21/11/2017

  Nova conferència de l’Associació d’Amics i Alumnes de Sant Pau

  El proper 24 de novembre l’Associació d’Amics i Alumnes de l’Hospital organitza, a la sala d’actes de l’Hospital, la conferència “Un mètode nou per resoldre els conflictes. La mediació” a càrrec de Mariona Garriga Ahumada, advocada i màster en Mediació UPF.
 • III Jornades Nacionals d'Investigació en Artteràpia
  21/11/2017

  III Jornades Nacionals d'Investigació en Artteràpia

  Els propers 24 i 25 de novembre tindran lloc al Recinte Modernista de Sant Pau les III Jornadas Nacionales de Investigación en Arteterapia, organitzades pel Grupo de Trabajo sobre Investigación de la Asociación Profesional Española de Arteterapeutas (ATe) i coordinades per la Dra. Nadia Collete, de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital i investigadora de l’Institut de Recerca de Sant Pau.
 • Ajudes a la Recerca infermera de Sant Pau
  20/11/2017

  Ajudes a la Recerca infermera de Sant Pau

  Adrián Márquez, infermer de la Unitat d’Hemodinàmica del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha obtingut una ajuda de la Fundació Infermeria i Societat per a dur a terme el projecte: “Desenvolupament i avaluació de l’impacte d’un llista de verificació de seguretat adaptat a la cardiologia intervencionista” (PR-235/17).
 • Sant Pau publica a la prestigiosa revista Brain
  20/11/2017

  Sant Pau publica a la prestigiosa revista Brain

  Metges i investigadors de l’Hospital de Sant Pau i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Sant Pau (IIB Sant Pau) apliquen per primera vegada una potent tècnica microscòpica per desvetllar com els agregats proteics es propaguen pel cervell en pacients amb aquesta demència. En l’estudi publicat a la prestigiosa revista Brain i dirigit pel Dr. Albert Lleó, director de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau han col·laborat investigadors de l’Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya (ICFO) i les Universitats de Harvard i Edimburg.
 • Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a la revista Annals of Internal Medicine
  20/11/2017

  Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a la revista Annals of Internal Medicine

  Investigadors dels Serveis de Cardiologia, Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Anestesiologia i Bioquímica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau han participat en la publicació d’un article a la revista Annals of Internal Medicine. L’estudi, coordinat per la Universitat de McMaster (Canadà), forma part de la línia de recerca en medicina perioperatòria impulsada per investigadors d’aquests serveis. En aquest cas, el Dr. Jesús Álvarez, del Servei de Cardiologia, és un dels autors principals de la publicació, juntament amb un grup d’autors internacionals.
 • La Unitat d’asma greu de Sant Pau acreditada amb nivell d'excel·lència
  19/11/2017

  La Unitat d’asma greu de Sant Pau acreditada amb nivell d'excel·lència

  La SEAIC (Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica) ha acreditat a la Unitat d’asma greu del Servei de Pneumologia de Sant Pau, com a Unitat d’excel·lència i com a Unitat docent per a impartir formació pràctica presencial en asma greu dins del programa de Desarrollo Profesional Continuado. La Unitat està coordinada per la Dra. Lorena Soto Retes.
 • El curs de l’Escola de Patologia Digestiva celebra el seu número 100
  19/11/2017

  El curs de l’Escola de Patologia Digestiva celebra el seu número 100

  El Servei de Patologia Digestiva de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitza el “curs centenari” de l'Escola de Patologia Digestiva els propers 22, 23 i 24 de novembre. El Servei de Patologia Digestiva de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitza el “curs centenari” de l'Escola de Patologia Digestiva els propers 22, 23 i 24 de novembre.
 • Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi
  16/11/2017

  Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi

  Després del Suïcidi Associació de Supervivents commemora el pròxim dissabte 18 de novembre al Recinte Modernista de Sant Pau de 10.30 a 13.30h el Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi. L’acte és gratuït però és necessària la confirmació d’assistència a través del correu electrònic: info@despresdelsuicidi.org
 • Sant Pau destaca en els Indicadors 2016 MSIQ
  16/11/2017

  Sant Pau destaca en els Indicadors 2016 MSIQ

  La posició de Sant Pau destaca en l’actualització dels indicadors anuals MSIQ 2016 de la Regió de Barcelona. En aquests indicadors Sant Pau destaca especialment per la seva bona qualificació pel que fa a la baixa mortalitat i a les poques complicacions intrahospitalàries, així com en l’alta ambulatorització dels processos quirúrgics.
 • Dia Mundial de la Prematuritat
  15/11/2017

  Dia Mundial de la Prematuritat

  Amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat, el 17 de novembre, la Unitat de Neonatologia de l’Hospital de Sant Pau posarà un punt informatiu al vestíbul de Sant Quintí i organitzarà activitats a la pròpia Unitat per implicar als pares en aquesta celebració. Enguany els petits de Sant Pau s’han disfressat de “superherois” i al llarg de tot el dia s’espera la visita de exprematurs que portaran un mitjó i una foto per guarnir la Unitat juntament amb els dibuixos que els han preparat els nens de teràpia ocupacional de l’Hospital. La música també hi serà present en aquesta celebració gràcies a la musicoterapèuta Lucía Barea, qui tocarà alguna peça de guitarra a la Unitat i al hall de l’Hospital, a l’igual que el quartet Lanz Bass de la Fundación Voces.
 • Sant Pau s’emporta quatre Premis a l’Excel·lència Professional del COMB 2017
  13/11/2017

  Sant Pau s’emporta quatre Premis a l’Excel·lència Professional del COMB 2017

  El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona cada any reconeix públicament la tasca dels metges catalans que han destacat per la seva activitat professional. Enguany la Dra. Mireia Puig, directora del Servei d’Urgències i el Dr. Josep Belda, director del Servei de Cirurgia Toràcica han estat guardonats en la categoria de “Medicina d’atenció hospitalària”; el Dr. Jordi Ordóñez, cap clínic i responsable del Laboratori Cardiovascular ha estat premiat en l’apartat “Altres àmbits assistencials” i el Dr. Cándido Villanueva, director de la Unitat de sagnants del Servei de Patologia Digestiva en “Recerca biomèdica”.
 • Diabetis i dona, pel dret a un futur saludable
  13/11/2017

  Diabetis i dona, pel dret a un futur saludable

  Sota el lema “Diabetis i dona, pel dret a un futur saludable” avui, 14 de novembre, es commemora el Dia Mundial de la Diabetis. Una jornada dedicada enguany a la prevenció d’aquesta malaltia en les dones. Des de Sant Pau, el Servei d'Endocrinologia i Nutrició oferirà, a qui vulgui apropar-se fins al vestíbul, de 9.00 a 17.00 hores, informació sobre la diabetis i proves gratuïtes com un control de glucèmia capil·lar in situ.
 • Cursa a favor de la Recerca de l’IIB
  12/11/2017

  Cursa a favor de la Recerca de l’IIB

  El diumenge 19 de novembre tindrà lloc a Les Franqueses del Vallès la 6ena. edició de la cursa “Els 10 kilòmetres de Les Franqueses” amb la col·laboració de l'Ajuntament d'aquesta localitat i l'aval de la Federació Catalana d'Atletisme. La recaptació de totes les edicions de la cursa es destina al Grup de Recerca Clínica en Oncologia de l’IIB, que lidera el Dr. Agustí Barnadas, específicament en la línia d’investigació del càncer de ronyó, de la qual el Dr. Pablo Maroto n’és el responsable.
 • Dispositiu d’Atenció a la Fragilitat del Servei d'Urgències (DAFSU)
  09/11/2017

  Dispositiu d’Atenció a la Fragilitat del Servei d'Urgències (DAFSU)

  L’Hospital posa en marxa el nou Dispositiu d’Atenció a la Fragilitat del Servei d'Urgències (DAFSU), un nou espai que funcionarà les 24 hores al dia amb 13 boxes adaptats a les característiques dels pacients vulnerables i integrat en el Servei d’Urgències, tot augmentant el rendiment dels circuits actuals, tan assistencials (diagnòstics, terapèutics i d’interconsultes), com de trasllat de pacients i administratius.