Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Marie Curie, el paper de la dona en la Física Mèdica i les seves aplicacions actuals
  01/11/2017

  Marie Curie, el paper de la dona en la Física Mèdica i les seves aplicacions actuals

  Amb motiu de l’aniversari del naixement de Marie Curie, el Servei de Radiofísica i Radioprotecció de Sant Pau es vol sumar a aquesta celebració i als actes del Dia internacional de la Física Mèdica organitzant, el proper 7 de novembre a les 17.30 h, una jornada a la sala d’actes de l’Hospital.
 • El Dr. Guerra és el nou president de la Secció de l’Electrofisiologia i Arrítmies de la SEC
  30/10/2017

  El Dr. Guerra és el nou president de la Secció de l’Electrofisiologia i Arrítmies de la SEC

  El Dr. José Mª Guerra, membre de la Unitat d’Arrítmies del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, ha estat escollit president de la Secció d’Electrofisiologia i Arrítmies de la Sociedad Española de Cardiología (SEC).
 • Portes obertes sobre el Parkinson a Sant Pau
  26/10/2017

  Portes obertes sobre el Parkinson a Sant Pau

  La Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment, del Servei de Neurologia de l’Hospital, organitza una Jornada divulgativa sobre aquesta malaltia per a pacients amb un Parkinson de recent diagnòstic. L’objectiu és oferir ajuda a pacients i familiars per a comprendre millor la natura d’aquesta malaltia i reconèixer les millors opcions de tractament disponibles i les seves implicacions. La cita és el proper dimarts 31 d’octubre a les sales polivalents de l’Hospital de Sant Pau.
 • Sant Pau aconsegueix tres de les beques de la Marató de TV3
  26/10/2017

  Sant Pau aconsegueix tres de les beques de la Marató de TV3

  El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha concedit 694.987,51 euros a Sant Pau. Tres projectes dels cinc sol·licitats han estat escollits per rebre una de les 37 beques que atorga la Marató 2016 a projectes enfocats a trobar avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives, cognitives que provoquen l’ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell.
 • Exposició “Un model de tots per a l’atenció sanitària i social per a tothom”
  25/10/2017

  Exposició “Un model de tots per a l’atenció sanitària i social per a tothom”

  Ja es pot visitar, al vestíbul de l’Hospital de Sant Pau, l’exposició “Un model de tots per a l’atenció sanitària i social per a tothom” que s’emmarca en el 40 aniversari de La Unió, associació d'entitats que presten serveis sanitaris i socials.
 • Sant Pau publica al European Journal of Vascular and Endovascular Surgery
  25/10/2017

  Sant Pau publica al European Journal of Vascular and Endovascular Surgery

  El Servei Mancomunat d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau - Dos de Maig ha publicat un article original a l’European Journal of Vascular and Endovascular Surgery que descriu l’aplicació d’un software desenvolupat originàriament en els àmbits de l’enginyeria i l’arquitectura per al càlcul de la resistència dels materials. Aquest software es basa en l’anàlisi per elements finits.
 • Sant Pau guanyador dels premis Best in Class 2017 en la categoria d’urgències
  24/10/2017

  Sant Pau guanyador dels premis Best in Class 2017 en la categoria d’urgències

  La Dra. Mireia Puig, directora de la Unitat d’Urgències i Carme Jover, cap d'àrea d'Infermeria d'Urgències van recollir ahir, 24 d’octubre a Sevilla, el guardó Best in Class (BIC) en la categoria “Especialidad Urgencias”. Aquest guardó reconeix la feina dels professionals del Servei d'Urgències que inclou, la Unitat d’Urgències, d’Estada curta, de Semicrítics i la de Coordinació de trasplantaments. Aquesta ha estat la XII edició dels Premios BIC que com cada any concedeixen Gaceta Médica i la Càtedra de Gestión Sanitaria de la Universidad Rey Juan Carlos.
 • El Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pau aconsegueix una beca de la Fundació Grífols
  23/10/2017

  El Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pau aconsegueix una beca de la Fundació Grífols

  La Fundació Grífols ha atorgat una beca d’investigació sobre Bioètica a l’equip del Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) de Sant Pau encapçalat per la Dra. B. Campillo pel seu treball “Construcció i determinació de propietats psicomètriques d’un qüestionari per avaluar la percepció de respecte i manteniment de la dignitat en pacients hospitalitzats”.
 • Els professionals de Sant Pau protagonistes al congrés de la SEBAC
  19/10/2017

  Els professionals de Sant Pau protagonistes al congrés de la SEBAC

  El Dr. Fernando Muñoz, del Servei de Neurocirurgia, ha estat nomenat vicepresident de la SEBAC, durant l’Assemblea del Congreso Nacional de la Sociedad Española de Base de Cráneo, d’on el Dr. César Orús, del Servei d’Otorinolaringologia, és vicesecretari. D’altra banda, el Dr. Carlos Asencio, també Neurocirurgià, va presentar un pòster: “Microadenoma múltiple productor de enfermedad de Cushing” que va obtenir el Premi al Millor Pòster del Congrés.
 • La Unitat del son de Sant Pau acreditada amb nivell d'excel·lència
  19/10/2017

  La Unitat del son de Sant Pau acreditada amb nivell d'excel·lència

  La SEPAR (Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica) ha acreditat la Unitat del Son del Servei de Pneumologia de Sant Pau, com a Unitat Multidisciplinar d'alta complexitat amb el qualificatiu associat d’excel·lència. Aquesta acreditació té en compte l'organització de la Unitat i l'activitat assistencial, docent i de recerca en el seu àmbit. La Unitat està dirigida per la Dra. Mercè Mayos.
 • Exposició “Sàhara, l’oblit permanent”
  18/10/2017

  Exposició “Sàhara, l’oblit permanent”

  L’Hospital de Sant Pau acull l’exposició “Sàhara, l’oblit permanent”, organitzada per l’Associació per al desenvolupament de projectes solidaris al Sàhara. Una visió fotogràfica dels campaments de refugiats saharauís de Tindouf (Algèria). Es podrà visitar fins el 17 de novembre a la Planta 2 Bloc A.
 • El Dr. Matti Jauhiainen impartirà la propera sessió dels Seminaris 2017
  18/10/2017

  El Dr. Matti Jauhiainen impartirà la propera sessió dels Seminaris 2017

  El dilluns 23 d'octubre a les 15 h, a les sales polivalents de l'Hospital, l’Institut de Recerca de Sant Pau amb la col·laboració del Grup de Bases metabòliques del risc cardiovascular de l’IIB Sant Pau, organitzen el Seminari “Excés d'absorció en dietes altament energètiques i els seus efectes en el metabolisme dels lípids", a càrrec del Dr. Matti Jauhiainen, del National Institute for Health and Welfare (THL), Genomics and Biomarkers Unit, de Finlàndia.
 • Jornada per a vosaltres. Homenatge a les dones afectades de càncer de mama
  16/10/2017

  Jornada per a vosaltres. Homenatge a les dones afectades de càncer de mama

  Sant Pau amb la col·laboració d’entitats dedicades a la lluita contra el càncer organitza el pròxim dijous 19 d’octubre la Jornada per a vosaltres, en homenatge a les dones afectades de càncer de mama, en motiu del Dia mundial del càncer de mama. De 9 a 13.30h hi ha programades diverses conferències a la Sala d’actes de l’Hospital i simultàniament hi haurà taules informatives de les entitats col·laboradores als vestíbuls dels carrers Mas Casanovas i Sant Quintí. Podeu consultar el programa en el document adjunt.
 • Sessió conjunta de la Societat Catalana de Bioètica i del Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pau
  16/10/2017

  Sessió conjunta de la Societat Catalana de Bioètica i del Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pau

  El doctor Jordi Surrallés, director del Servei de Genètica de l’Hospital i catedràtic de Genètica de la UAB i el Dr. Josep Santaló, catedràtic de Biologia Cel·lular de la UAB i membre de l’Observatori de Bioètica i Dret de la UB, debatran, el proper 24 d’octubre, sobre les “Oportunitats actuals i a mig termini de la genètica i les consideracions ètiques sobre la seva aplicació en l’àmbit de la salut”. Aquesta sessió conjunta de la Societat Catalana de Bioètica i del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital tindrà lloc, de 15.30 h a 17.00 h, a la sala d’actes. Moderarà la sessió la Dra. Victòria Martorell, cap de Desenvolupament de serveis de l’Hospital i membre del Comitè d’Ètica Assistencial.
 • La Marató de TV3 dóna el tret de sortida
  16/10/2017

  La Marató de TV3 dóna el tret de sortida

  Amb el lema “La investigació pot canviar la història” s’inicia la campanya de la Marató de TV3, que enguany celebra la seva 26a edició i gira entorn de les malalties infeccioses.
 • Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer
  15/10/2017

  Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El 19 d’octubre tindrà lloc la propera cita del cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer. La sessió versarà sobre “Consells generals i recursos socials per a les persones amb Alzheimer” i anirà a càrrec de Conchita Escola i Pilar Pascual, del Servei de Neurologia de Sant Pau. La xerrada és a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • El Dr. Targarona president d’honor del Congrés del SPCMIN
  10/10/2017

  El Dr. Targarona president d’honor del Congrés del SPCMIN

  El Dr. Eduardo Targarona, director de la Unitat de cirurgia gastrointestinal i hematològica, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau, serà president d’honor del proper Congrés de la Societat Portuguesa de Cirurgia Mínimament Invasiva que tindrà lloc a Lisboa del 12 al 14 d’octubre.
 • Sant Pau guardonat als Premis Hospital Optimista 2017
  09/10/2017

  Sant Pau guardonat als Premis Hospital Optimista 2017

  L’Hospital de Sant Pau ha estat guardonat amb el Primer premi a Projectes Pediàtrics, pel projecte “Compta amb mi, equip de suport en cures intensives pediàtriques”, juntament amb la Fundació Enriqueta Villavecchia i els hospitals de Barcelona Vall d’Hebron i Sant Joan de Deu, l’Hospital Taulí de Sabadell i el Germans Trias i Pujol de Badalona.
 • 2n Curs de patologia del colze
  09/10/2017

  2n Curs de patologia del colze

  Els dies 16 i 17 de novembre tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital el 2n Curs de patologia del colze, organitzat pel Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital. Adjunt trobareu el programa preliminar i el contacte per a les inscripcions.
 • Junts contra la Miastènia
  08/10/2017

  Junts contra la Miastènia

  El proper 17 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu tindrà lloc una conferència-col·loqui al voltant de la Miastènia a càrrec de la Dra. Isabel Illa, directora de la Unitat de Neuromuscular, del Servei de Neurologia de Sant Pau. L’acompanyaran també Pilar Robles, presidenta d’AMES i Joan Mª Ripoll, d’AMICAT. L’entrada és lliure i gratuïta. El mateix dia a les 21 hores, també al Liceu, se celebrarà un concert del “Petitet i la seva rumba simfònica” que el cineasta Carles Bosch enregistrarà per un documental que està rodant sobre la figura de l’artista.