Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Juan Fortea nou director de Programes d’ISTAART
  10/06/2018

  Juan Fortea nou director de Programes d’ISTAART

  El Dr. Juan Fortea, de la Unitat de Memòria, del Servei de Neurologia de Sant Pau, ha estat escollit per exercir el càrrec de director de Programes de la Down Syndrome and Alzheimer's Disease PIA Executive Committee of the Alzheimer's Association International Society to Advance Alzheimer’s Research and Treatment (ISTAART).
 • Noves tècniques de cirurgia suprarenal per accés posterior
  07/06/2018

  Noves tècniques de cirurgia suprarenal per accés posterior

  Els doctors Iñaqui Pérez García, de la Unitat de Cirurgia Endocrina del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau i Pau Moreno Santabárbara, de la Unitat de Cirurgia Endocrina, de l’Hospital Germans Trias i Pujol van realitzar dues suprarenalectomies per retroperitoneoscòpia dins del marc del I Workshop Interhospitalari de Cirurgia Suprarenal per Accés Posterior, celebrat recentment a Sant Pau. Aquesta tècnica de nova implantació en el nostre centre, aconsegueix en principi una menor estància hospitalària, menys dolor postoperatori i menys risc de complicacions intraabdominals.
 • La Dra. Ana Viñuela impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau
  06/06/2018

  La Dra. Ana Viñuela impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb el Grup de Genòmica i Bioinformàtica de Malalties de Base Genètica Complexa, organitza el seminari “Understanding genetic and environment regulation of molecular phenotypes for the development of disease progression biomarkers” a càrrec de la Dra. Ana Viñuela, investigadora de la Universitat de Ginebra, Suïssa. El Seminari tindrà lloc el proper 13 de juny a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Nova spin-off per desenvolupar una nanomedicina per al tractament del càncer
  06/06/2018

  Nova spin-off per desenvolupar una nanomedicina per al tractament del càncer

  Investigadors de l’Institut de Recerca de Sant Pau, de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, i del CIBER de Bioingenieria, Biomaterials i Nanomedicina han desenvolupat una nanomedicina per al tractament de les metàstasis mitjançant l'eliminació selectiva de les cèl·lules mare tumorals. Es tracta d’un sistema basat en nanopartícules que transporten un fàrmac quimioterapèutic i l’alliberen dins les cèl·lules canceroses.
 • Sant Pau ha estat l’hospital més guardonat als premis Benchmarking CSC/ARQ
  05/06/2018

  Sant Pau ha estat l’hospital més guardonat als premis Benchmarking CSC/ARQ

  En el marc de la III Jornada de Benchmarking CSC/ARQ, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmark Sanitari 3.0 van lliurar els premis Benchmarking CSC / ARQ als hospitals d'alta tecnologia, als de referència i als bàsics de Catalunya que participen en el Projecte Xarxa d’hospitals associats per a l’Anàlisi del Rendiment i la Qualitat (Projecte ARQ). Aquests són els cinc guardons aconseguits per Sant Pau: • Premi a l’excel·lència en el grup d’Hospitals d’alta tecnologia. • Premi al millor hospital del seu grup en la categoria de “Benchmarks en Gestió d’estades”. • Premi al millor hospital del seu grup en la categoria de “Benchamarks en CMA”. • Premi al millor hospital del seu grup en la categoria de “Benchmarks en Complicacions”. • Premi al millor hospital del seu grup en la categoria de “Benchmarks en Reingressos”.
 • Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana
  04/06/2018

  Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana

  La Societat Catalana de Gestió Sanitària acaba de crear els Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana per posar en valor totes aquelles experiències que s’estan portant a terme a diverses organitzacions i centres de salut de Catalunya per impulsar l’efectivitat, l’eficiència, la qualitat i la innovació en la gestió a través de la integració assistencial.
 • Sant Pau premiat per la Societat Catalana de Reumatologia
  04/06/2018

  Sant Pau premiat per la Societat Catalana de Reumatologia

  La Dra. Hye Sang Park, de la Unitat de Reumatologia dels Hospitals de Sant Pau & Dos de Maig, obté una beca de la Societat Catalana de Reumatologia, per un treball de col·laboració amb la Dra. Laura Martínez, del Servei d’Immunologia de Sant Pau. El treball titulat "Valor pronòstic de les variables immunològiques resultat de la biòpsia de la glàndula salival en la síndrome de Sjögren" ha rebut la beca Sandoz per a Projectes de Recerca Individual i Col·laborativa al Projecte en la convocatòria 2018 de la Societat.
 • El Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson de l’IIB Sant Pau organitza una reunió per mostrar els nous avenços en aquesta malaltia
  03/06/2018

  El Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson de l’IIB Sant Pau organitza una reunió per mostrar els nous avenços en aquesta malaltia

  El dimecres 6 de juny a les 10h, a la Sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau, el Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson de l’IIB Sant Pau organitza una reunió per exposar els avenços en aquesta malaltia que s’han aconseguit a Sant Pau, gràcies al finançament de La Marató de TV3. La reunió va dirigida als pacients que han col·laborat en la recerca i a tots aquells interessats en aquest tema.
 • La Societat Catalana de Neurologia premia al Dr. Ignacio Illán
  31/05/2018

  La Societat Catalana de Neurologia premia al Dr. Ignacio Illán

  La Societat Catalana de Neurologia, ha atorgat el premi “Lluís Barraquer Bordas” al Dr. Ignacio Illán, del Servei de Neurologia de Sant Pau, a la millor comunicació oral, “CSF levels of sAPPB and YKL-40 are related to frontotemporal neurodegeneration and survival in the Amyotrophic Lateral Sclerosis-Frontotemporal Dementia spectrum” presentada a la XXII Reunió Anual celebrada recentment a Barcelona.
 • Premi a les infermeres pediàtriques de Sant Pau
  30/05/2018

  Premi a les infermeres pediàtriques de Sant Pau

  Les infermeres residents pediàtriques de Sant Pau, Uxue Pradera i Marta Valchuck, han estat premiades amb el guardó a la millor comunicació oral per l'estudi de “El procés de dol de la infermeria pediàtrica oncològica” durant el marc de la I Trobada Internacional d’Actualització en Infermeria Pediàtrica Oncològica “Pacients, famílies i infermeres ”, celebrat recentment a Barcelona.
 • Reumatologia de Sant Pau guardonada per la Societat Espanyola de Reumatologia
  30/05/2018

  Reumatologia de Sant Pau guardonada per la Societat Espanyola de Reumatologia

  El Dr. César Diaz-Torné de la Unitat de Reumatologia de Sant Pau i la Dra. Sílvia Vidal, membre del Grup de Recerca de Malalties Inflamatòries de l’Institut de Recerca-IIB Sant Pau, han rebut el premi de la Societat Espanyola de Reumatologia al millor treball publicat sobre artritis reumatòide. El treball ha estat publicat a la reconeguda revista d´impacte Seminars in Arthritis and Rheumatism.
 • Fumar et trenca el cor
  29/05/2018

  Fumar et trenca el cor

  Sant Pau se suma a les iniciatives del Dia Mundial Sense Tabac amb el lema “Fumar et trenca el cor” previstes pel proper 31 de maig. L’Hospital organitza diferents activitats a diversos espais del recinte i enguany l’EUI-Sant Pau s’uneix a la celebració muntant diversos punts informatius.
 • El Dr. Gelber rep dos premis durant el Congrés AEA-SEROD 2018
  29/05/2018

  El Dr. Gelber rep dos premis durant el Congrés AEA-SEROD 2018

  El Dr. Pablo Gelber, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de Sant Pau, va obtenir el premi a la millor videotècnica quirúrgica pel seu treball "Reconstrucció de tots dos lligaments creuats amb empelts parentals en pacient amb fisis obertes" i el guardó al millor treball publicat en revistes indexades per "Capsulodesis versus bone trough technique in lateral meniscal allograft transplantation: graft extrusion and functional results" en el Congrés conjunt de l’Associació Espanyola d’Artroscòpia i la Societat Espanyola de Genoll, celebrat entre el 24 i el 26 de maig passats a Saragossa.
 • La infermera pediàtrica Silvia Vicente Pérez guardonada
  29/05/2018

  La infermera pediàtrica Silvia Vicente Pérez guardonada

  Silvia Vicente Pérez, infermera pediàtrica de l’Hospital de Sant Pau ha estat premiada amb el guardó a la millor comunicació oral per l'estudi "Valoración del efecto de la contención posicional durante el procedimiento del peso diario sobre el nivel de estrés en el RN pretérmino. Proyecto ÚTER" al XXXIX Congrés Nacional d'Infermeria de Cures Intensives i Neonatals, organitzat per l’ANECIPN a Saragossa els dies 16, 17 i 18 de maig.
 • Carles Bosch estrena la seva pel·lícula sobre Petitet
  28/05/2018

  Carles Bosch estrena la seva pel·lícula sobre Petitet

  El proper 8 de juny arriba a les sales de cinema la pel·lícula del director Carles Bosch sobre el músic Joan Ximénez “Petitet”. El film recull les dificultats quotidianes de l’artista per portar una vida normal, donat que pateix miastènia, fins aconseguir fer realitat el somni de tocar al Liceu el passat 17 d’octubre. La doctora Isabel Illa i el seu equip de l’Hospital de Sant Pau són un dels principals especialistes a nivell internacional sobre miastènia gravis i porten el cas de Petitet des que se li va detectar.
 • Atorgat el Premi Jaume Aiguader i Miró 2018 a la publicació de Els tractaments, a prova
  28/05/2018

  Atorgat el Premi Jaume Aiguader i Miró 2018 a la publicació de Els tractaments, a prova

  El llibre i web Els tractaments, a prova, coordinats pel Dr. Xavier Bonfill, reben el Premi Jaume Aiguader i Miró 2018, atorgat per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salud de Catalunya i de Balears. El guardó es concedeix pel treball de difusió en llengua catalana que, per la importància sanitària del tema i per l’interès del seu tractament, destaqui en el camp de la divulgació i l’educació sanitàries. L’Acte de Lliurament de Premis Institucionals de l’Acadèmia es va celebrar el 22 de maig a la seu de l’entitat.
 • El Ministerio de Sanidad fa públiques tres acreditacions CSUR més per a Sant Pau
  27/05/2018

  El Ministerio de Sanidad fa públiques tres acreditacions CSUR més per a Sant Pau

  El Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad ha designat a l’Hospital com a nou CSUR (Centres, Serveis i Unitats de Referència del Sistema nacional de Salut) per la seva expertesa i excel·lència en tres patologies més.
 • “Horitz0 x 100”, V Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental
  27/05/2018

  “Horitz0 x 100”, V Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental

  L’Associació Catalana d’Infermeria de Salut Mental (ASCISAM) organitza els propers 7 i 8 de juny, a la sala d’actes de l’Hospital, el V Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental. Un espai de trobada per compartir, conèixer i aprendre quina és la situació actual de la professió, tant a nivell local com europeu.
 • Premi Alberto Masegosa a la millor publicació en Flebologia i/o Linfologia per a Sant Pau
  24/05/2018

  Premi Alberto Masegosa a la millor publicació en Flebologia i/o Linfologia per a Sant Pau

  El Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular ha estat guardonat pel Capítulo Español de Flebología y Linfología de la SEACV amb el premi Alberto Masegosa a la millor publicació en Flebologia i/o Linfología publicat en una revista Indexada l’any 2017.
 • Usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist estrenen a L’Altre Festival
  24/05/2018

  Usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist estrenen a L’Altre Festival

  El grup de teatre on participen alguns usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist estrenaran l’obra “Fuenteovejuna de la Trifulga dels Fútils” dins del marc de l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental. Enguany l’Altre Festival 2018 creix i es desdobla. El 3 de juny, al Teatre Kursaal de Manresa i el 16 de juny, a la Fabra i Coats Fàbrica de Creació, a Sant Andreu.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat