Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer
  19/06/2018

  Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El proper 28 de juny se celebrarà la sessió del Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer: “Puc participar en assajos clínics si tinc Alzheimer?”, a càrrec de Roser Ribosa, del Servei de Neurologia de Sant Pau. La cita és a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Sant Pau incorpora la seqüenciació massiva per identificar canvis en l'ADN amb repercussió diagnòstica i de seguiment en un elevat nombre de malalties
  18/06/2018

  Sant Pau incorpora la seqüenciació massiva per identificar canvis en l'ADN amb repercussió diagnòstica i de seguiment en un elevat nombre de malalties

  L’Hospital incorpora un nou seqüenciador als seus laboratoris que permet seqüenciar l’exoma clínic complet d’una persona, per a després analitzar només els grups de gens relacionats amb la patologia del pacient. El principal avantatge d'aquesta anàlisi "selectiva" de gens és que s'acota la informació clínicament útil obtinguda, facilitant la capacitat d'anàlisi i limitant la quantitat de dades inesperades i no sol·licitades. Aquesta nova tecnologia posiciona Sant Pau entre uns dels centres punters de Catalunya en el diagnòstic molecular de malalties hereditàries a través de l'estudi de l'exoma clínic.
 • Els biomarcadors obren noves vies per a personalitzar els tractaments en pacients cardiovasculars
  13/06/2018

  Els biomarcadors obren noves vies per a personalitzar els tractaments en pacients cardiovasculars

  Investigadors del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV) de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) a l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) han publicat una revisió a la prestigiosa revista de Cardiologia European Heart Journal, sobre el potencial dels RNA no codificants com a font de biomarcadors per a la predicció i monitorització de la resposta a les teràpies cardiovasculars.
 • Èxit del Servei de Pneumologia al 51è Congrés SEPAR
  13/06/2018

  Èxit del Servei de Pneumologia al 51è Congrés SEPAR

  En el recent 51è Congrés de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), el Servei de Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau ha estat el que ha rebut més beques i premis de l’Estat. Concretament els membres del Servei: Ana Fortuna, Ana Rodrigo, Elena Curto, Fátima Morante, Oriol Sibila, Paloma Millán i Vicente Plaza, han aconseguit (cadascú) una beca de recerca; i Alfons Torrego, Ariadna Farré, Carme Puy, Candela Serra, Eder Mateus, Fátima Morante, Ingrid Solanes, Jordi Giner i Vicky Pajares han obtingut premis a les millors comunicacions temàtiques.
 • Model multidimensional de fragilitat a partir de dades epidemiològiques de tres països Europeus
  11/06/2018

  Model multidimensional de fragilitat a partir de dades epidemiològiques de tres països Europeus

  El Servei de Farmàcia de l’Hospital ha publicat un estudi a la revista Experimental Gerontology. Un estudi epidemiològic on s’han considerat dades representatives de tres països europeus (Espanya, Finlàndia i Polònia). A “The COURAGE cross-sectional study” es presenta un model de fragilitat amb tres dimensions: condicions cròniques de salut, funció cognitiva i discapacitiat/funcionament diari. Un dels punts forts de l'estudi és el fet d'haver trobat el component neuro-cognitiu com a una dimensió pròpia. A més, la presència de fragilitat es va associar amb un risc incrementat d'hospitalització i major nombre de visites a primària.
 • Sant Pau estrena l’exposició itinerant sobre l’acromegàlia
  11/06/2018

  Sant Pau estrena l’exposició itinerant sobre l’acromegàlia

  L'Hospital obre les seves portes a l’Exposició “Todos Tenemos Algo que nos hace Grandes”. Les obres es podran veure al vestíbul de l’Hospital des de l’11 de juny fins el proper dia 15. Aquesta exposició vol donar a conèixer l'acromegàlia, una malaltia endocrina rara i desfigurant que afecta més de 3.000 pacients de tot l’Estat, de la qual tot just es diagnostiquen tres nous casos per milió d'habitants l'any.
 • El Dr. Martí Fàbregas nou president de la Societat Catalana de Neurologia
  11/06/2018

  El Dr. Martí Fàbregas nou president de la Societat Catalana de Neurologia

  El Dr. Joan Martí Fàbregas, cap del Grup de Recerca de les Malalties Cerebrovasculars de l’Institut de Recerca de Sant Pau ha estat nomenat, recentment, president de la Societat Catalana de Neurologia.
 • Sant Pau estrena l’exposició itinerant sobre l’acromegàlia
  10/06/2018

  Sant Pau estrena l’exposició itinerant sobre l’acromegàlia

  L'Hospital obre les seves portes a l’Exposició “Todos Tenemos Algo que nos hace Grandes”. Les obres es podran veure al vestíbul de l’Hospital des de l’11 de juny fins el proper dia 15. Aquesta exposició vol donar a conèixer l'acromegàlia, una malaltia endocrina rara i desfigurant que afecta més de 3.000 pacients de tot l’Estat, de la qual tot just es diagnostiquen tres nous casos per milió d'habitants l'any.
 • Juan Fortea nou director de Programes d’ISTAART
  10/06/2018

  Juan Fortea nou director de Programes d’ISTAART

  El Dr. Juan Fortea, de la Unitat de Memòria, del Servei de Neurologia de Sant Pau, ha estat escollit per exercir el càrrec de director de Programes de la Down Syndrome and Alzheimer's Disease PIA Executive Committee of the Alzheimer's Association International Society to Advance Alzheimer’s Research and Treatment (ISTAART).
 • Noves tècniques de cirurgia suprarenal per accés posterior
  07/06/2018

  Noves tècniques de cirurgia suprarenal per accés posterior

  Els doctors Iñaqui Pérez García, de la Unitat de Cirurgia Endocrina del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau i Pau Moreno Santabárbara, de la Unitat de Cirurgia Endocrina, de l’Hospital Germans Trias i Pujol van realitzar dues suprarenalectomies per retroperitoneoscòpia dins del marc del I Workshop Interhospitalari de Cirurgia Suprarenal per Accés Posterior, celebrat recentment a Sant Pau. Aquesta tècnica de nova implantació en el nostre centre, aconsegueix en principi una menor estància hospitalària, menys dolor postoperatori i menys risc de complicacions intraabdominals.
 • La Dra. Ana Viñuela impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau
  06/06/2018

  La Dra. Ana Viñuela impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb el Grup de Genòmica i Bioinformàtica de Malalties de Base Genètica Complexa, organitza el seminari “Understanding genetic and environment regulation of molecular phenotypes for the development of disease progression biomarkers” a càrrec de la Dra. Ana Viñuela, investigadora de la Universitat de Ginebra, Suïssa. El Seminari tindrà lloc el proper 13 de juny a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Nova spin-off per desenvolupar una nanomedicina per al tractament del càncer
  06/06/2018

  Nova spin-off per desenvolupar una nanomedicina per al tractament del càncer

  Investigadors de l’Institut de Recerca de Sant Pau, de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, i del CIBER de Bioingenieria, Biomaterials i Nanomedicina han desenvolupat una nanomedicina per al tractament de les metàstasis mitjançant l'eliminació selectiva de les cèl·lules mare tumorals. Es tracta d’un sistema basat en nanopartícules que transporten un fàrmac quimioterapèutic i l’alliberen dins les cèl·lules canceroses.
 • Sant Pau ha estat l’hospital més guardonat als premis Benchmarking CSC/ARQ
  05/06/2018

  Sant Pau ha estat l’hospital més guardonat als premis Benchmarking CSC/ARQ

  En el marc de la III Jornada de Benchmarking CSC/ARQ, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmark Sanitari 3.0 van lliurar els premis Benchmarking CSC / ARQ als hospitals d'alta tecnologia, als de referència i als bàsics de Catalunya que participen en el Projecte Xarxa d’hospitals associats per a l’Anàlisi del Rendiment i la Qualitat (Projecte ARQ). Aquests són els cinc guardons aconseguits per Sant Pau: • Premi a l’excel·lència en el grup d’Hospitals d’alta tecnologia. • Premi al millor hospital del seu grup en la categoria de “Benchmarks en Gestió d’estades”. • Premi al millor hospital del seu grup en la categoria de “Benchamarks en CMA”. • Premi al millor hospital del seu grup en la categoria de “Benchmarks en Complicacions”. • Premi al millor hospital del seu grup en la categoria de “Benchmarks en Reingressos”.
 • Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana
  04/06/2018

  Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana

  La Societat Catalana de Gestió Sanitària acaba de crear els Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana per posar en valor totes aquelles experiències que s’estan portant a terme a diverses organitzacions i centres de salut de Catalunya per impulsar l’efectivitat, l’eficiència, la qualitat i la innovació en la gestió a través de la integració assistencial.
 • Sant Pau premiat per la Societat Catalana de Reumatologia
  04/06/2018

  Sant Pau premiat per la Societat Catalana de Reumatologia

  La Dra. Hye Sang Park, de la Unitat de Reumatologia dels Hospitals de Sant Pau & Dos de Maig, obté una beca de la Societat Catalana de Reumatologia, per un treball de col·laboració amb la Dra. Laura Martínez, del Servei d’Immunologia de Sant Pau. El treball titulat "Valor pronòstic de les variables immunològiques resultat de la biòpsia de la glàndula salival en la síndrome de Sjögren" ha rebut la beca Sandoz per a Projectes de Recerca Individual i Col·laborativa al Projecte en la convocatòria 2018 de la Societat.
 • El Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson de l’IIB Sant Pau organitza una reunió per mostrar els nous avenços en aquesta malaltia
  03/06/2018

  El Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson de l’IIB Sant Pau organitza una reunió per mostrar els nous avenços en aquesta malaltia

  El dimecres 6 de juny a les 10h, a la Sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau, el Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson de l’IIB Sant Pau organitza una reunió per exposar els avenços en aquesta malaltia que s’han aconseguit a Sant Pau, gràcies al finançament de La Marató de TV3. La reunió va dirigida als pacients que han col·laborat en la recerca i a tots aquells interessats en aquest tema.
 • La Societat Catalana de Neurologia premia al Dr. Ignacio Illán
  31/05/2018

  La Societat Catalana de Neurologia premia al Dr. Ignacio Illán

  La Societat Catalana de Neurologia, ha atorgat el premi “Lluís Barraquer Bordas” al Dr. Ignacio Illán, del Servei de Neurologia de Sant Pau, a la millor comunicació oral, “CSF levels of sAPPB and YKL-40 are related to frontotemporal neurodegeneration and survival in the Amyotrophic Lateral Sclerosis-Frontotemporal Dementia spectrum” presentada a la XXII Reunió Anual celebrada recentment a Barcelona.
 • Premi a les infermeres pediàtriques de Sant Pau
  30/05/2018

  Premi a les infermeres pediàtriques de Sant Pau

  Les infermeres residents pediàtriques de Sant Pau, Uxue Pradera i Marta Valchuck, han estat premiades amb el guardó a la millor comunicació oral per l'estudi de “El procés de dol de la infermeria pediàtrica oncològica” durant el marc de la I Trobada Internacional d’Actualització en Infermeria Pediàtrica Oncològica “Pacients, famílies i infermeres ”, celebrat recentment a Barcelona.
 • Reumatologia de Sant Pau guardonada per la Societat Espanyola de Reumatologia
  30/05/2018

  Reumatologia de Sant Pau guardonada per la Societat Espanyola de Reumatologia

  El Dr. César Diaz-Torné de la Unitat de Reumatologia de Sant Pau i la Dra. Sílvia Vidal, membre del Grup de Recerca de Malalties Inflamatòries de l’Institut de Recerca-IIB Sant Pau, han rebut el premi de la Societat Espanyola de Reumatologia al millor treball publicat sobre artritis reumatòide. El treball ha estat publicat a la reconeguda revista d´impacte Seminars in Arthritis and Rheumatism.
 • Fumar et trenca el cor
  29/05/2018

  Fumar et trenca el cor

  Sant Pau se suma a les iniciatives del Dia Mundial Sense Tabac amb el lema “Fumar et trenca el cor” previstes pel proper 31 de maig. L’Hospital organitza diferents activitats a diversos espais del recinte i enguany l’EUI-Sant Pau s’uneix a la celebració muntant diversos punts informatius.