Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Reumatologia de Sant Pau guardonada per la Societat Espanyola de Reumatologia
  30/05/2018

  Reumatologia de Sant Pau guardonada per la Societat Espanyola de Reumatologia

  El Dr. César Diaz-Torné de la Unitat de Reumatologia de Sant Pau i la Dra. Sílvia Vidal, membre del Grup de Recerca de Malalties Inflamatòries de l’Institut de Recerca-IIB Sant Pau, han rebut el premi de la Societat Espanyola de Reumatologia al millor treball publicat sobre artritis reumatòide. El treball ha estat publicat a la reconeguda revista d´impacte Seminars in Arthritis and Rheumatism.
 • Fumar et trenca el cor
  29/05/2018

  Fumar et trenca el cor

  Sant Pau se suma a les iniciatives del Dia Mundial Sense Tabac amb el lema “Fumar et trenca el cor” previstes pel proper 31 de maig. L’Hospital organitza diferents activitats a diversos espais del recinte i enguany l’EUI-Sant Pau s’uneix a la celebració muntant diversos punts informatius.
 • El Dr. Gelber rep dos premis durant el Congrés AEA-SEROD 2018
  29/05/2018

  El Dr. Gelber rep dos premis durant el Congrés AEA-SEROD 2018

  El Dr. Pablo Gelber, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de Sant Pau, va obtenir el premi a la millor videotècnica quirúrgica pel seu treball "Reconstrucció de tots dos lligaments creuats amb empelts parentals en pacient amb fisis obertes" i el guardó al millor treball publicat en revistes indexades per "Capsulodesis versus bone trough technique in lateral meniscal allograft transplantation: graft extrusion and functional results" en el Congrés conjunt de l’Associació Espanyola d’Artroscòpia i la Societat Espanyola de Genoll, celebrat entre el 24 i el 26 de maig passats a Saragossa.
 • La infermera pediàtrica Silvia Vicente Pérez guardonada
  29/05/2018

  La infermera pediàtrica Silvia Vicente Pérez guardonada

  Silvia Vicente Pérez, infermera pediàtrica de l’Hospital de Sant Pau ha estat premiada amb el guardó a la millor comunicació oral per l'estudi "Valoración del efecto de la contención posicional durante el procedimiento del peso diario sobre el nivel de estrés en el RN pretérmino. Proyecto ÚTER" al XXXIX Congrés Nacional d'Infermeria de Cures Intensives i Neonatals, organitzat per l’ANECIPN a Saragossa els dies 16, 17 i 18 de maig.
 • Carles Bosch estrena la seva pel·lícula sobre Petitet
  28/05/2018

  Carles Bosch estrena la seva pel·lícula sobre Petitet

  El proper 8 de juny arriba a les sales de cinema la pel·lícula del director Carles Bosch sobre el músic Joan Ximénez “Petitet”. El film recull les dificultats quotidianes de l’artista per portar una vida normal, donat que pateix miastènia, fins aconseguir fer realitat el somni de tocar al Liceu el passat 17 d’octubre. La doctora Isabel Illa i el seu equip de l’Hospital de Sant Pau són un dels principals especialistes a nivell internacional sobre miastènia gravis i porten el cas de Petitet des que se li va detectar.
 • Atorgat el Premi Jaume Aiguader i Miró 2018 a la publicació de Els tractaments, a prova
  28/05/2018

  Atorgat el Premi Jaume Aiguader i Miró 2018 a la publicació de Els tractaments, a prova

  El llibre i web Els tractaments, a prova, coordinats pel Dr. Xavier Bonfill, reben el Premi Jaume Aiguader i Miró 2018, atorgat per l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salud de Catalunya i de Balears. El guardó es concedeix pel treball de difusió en llengua catalana que, per la importància sanitària del tema i per l’interès del seu tractament, destaqui en el camp de la divulgació i l’educació sanitàries. L’Acte de Lliurament de Premis Institucionals de l’Acadèmia es va celebrar el 22 de maig a la seu de l’entitat.
 • El Ministerio de Sanidad fa públiques tres acreditacions CSUR més per a Sant Pau
  27/05/2018

  El Ministerio de Sanidad fa públiques tres acreditacions CSUR més per a Sant Pau

  El Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad ha designat a l’Hospital com a nou CSUR (Centres, Serveis i Unitats de Referència del Sistema nacional de Salut) per la seva expertesa i excel·lència en tres patologies més.
 • “Horitz0 x 100”, V Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental
  27/05/2018

  “Horitz0 x 100”, V Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental

  L’Associació Catalana d’Infermeria de Salut Mental (ASCISAM) organitza els propers 7 i 8 de juny, a la sala d’actes de l’Hospital, el V Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental. Un espai de trobada per compartir, conèixer i aprendre quina és la situació actual de la professió, tant a nivell local com europeu.
 • Premi Alberto Masegosa a la millor publicació en Flebologia i/o Linfologia per a Sant Pau
  24/05/2018

  Premi Alberto Masegosa a la millor publicació en Flebologia i/o Linfologia per a Sant Pau

  El Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular ha estat guardonat pel Capítulo Español de Flebología y Linfología de la SEACV amb el premi Alberto Masegosa a la millor publicació en Flebologia i/o Linfología publicat en una revista Indexada l’any 2017.
 • Usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist estrenen a L’Altre Festival
  24/05/2018

  Usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist estrenen a L’Altre Festival

  El grup de teatre on participen alguns usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist estrenaran l’obra “Fuenteovejuna de la Trifulga dels Fútils” dins del marc de l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental. Enguany l’Altre Festival 2018 creix i es desdobla. El 3 de juny, al Teatre Kursaal de Manresa i el 16 de juny, a la Fabra i Coats Fàbrica de Creació, a Sant Andreu.
 • “Prevenir l'obesitat i la diabetis: una qüestió d’hàbits” al Festival de la Ciència de Barcelona
  24/05/2018

  “Prevenir l'obesitat i la diabetis: una qüestió d’hàbits” al Festival de la Ciència de Barcelona

  El Dr. Josep Julve investigador del Grup de recerca Bases metabòliques del risc cardiovascular de l’Institut de Recerca de Sant Pau, liderat pel Dr. Francisco Blanco Vaca, participarà en un cicle de xerrades divulgatives dirigides a públic general amb motiu del Festival de la Ciència organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, que se celebra anualment a la ciutat. Enguany al cita serà el proper 10 de juny.
 • Sant Pau publica conjuntament amb els Serveis Mèdics del FCB i del CAR Sant Cugat
  23/05/2018

  Sant Pau publica conjuntament amb els Serveis Mèdics del FCB i del CAR Sant Cugat

  El Servei Mancomunat d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau-Dos de Maig ha publicat un treball a MedCrave en col·laboració amb els Serveis Mèdics del FCB i del CAR Sant Cugat. “Aquesta publicació posa de relleu la importància de la valoració per part de medicina esportiva dels esportistes d'alt rendiment, de cara a prevenir l'aparició d'esdeveniments potencialment greus”, comenta el Dr. Roman Escudero, director del Servei.
 • Incorporació del nou Grup de recerca en farmacogenòmica i genètica neurovascular a l’IIB
  22/05/2018

  Incorporació del nou Grup de recerca en farmacogenòmica i genètica neurovascular a l’IIB

  El Grup de recerca en farmacogenòmica i genètica neurovascular, liderat pel Dr. Israel Fernández, s’ha incorporat recentment a l’Institut d’Investigació Biomèdica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB Sant Pau), com a Grup Emergent. El nou grup enfoca la seva investigació bàsicament en els estudis genètics i epigenètics de l’ictus. També estudia la microbiota intestinal per conèixer la relació d’aquests microorganismes amb la possibilitat de patir un accident vascular cerebral. El grup així mateix investiga l’evolució dels pacients desprès d’haver patit un ictus.
 • Workshop de Cirurgia Laparoscòpica Avançada: Cirurgia Colorectal
  21/05/2018

  Workshop de Cirurgia Laparoscòpica Avançada: Cirurgia Colorectal

  El Servei de Cirurgia General i Digestiva, organitza els propers 23, 24 i 25 de maig, a Sant Pau, el Workshop de Cirurgia Laparoscòpica Avançada: Cirurgia colorectal. Es tracta d’un curs pràctic i intensiu per a cirurgians amb experiència laparoscòpica prèvia, bàsica o de nivell mig, que volen iniciar-se en programes de cirurgia laparoscòpica avançada i que tenen possibilitats de desenvolupar-la en el seu lloc de treball.
 • Deu centres de Barcelona s’uneixen per impulsar la innovació mèdica
  17/05/2018

  Deu centres de Barcelona s’uneixen per impulsar la innovació mèdica

  La Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau és un dels 10 centres de Barcelona que han formalitzat un conveni amb el Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI) per posar en valor la innovació del sistema socio-sanitari català.
 • Curs d’Instructor/a INWA de Nordic Walking
  16/05/2018

  Curs d’Instructor/a INWA de Nordic Walking

  L’Escola de Formació d’Instructors/es d’INWA-Spain organitza pels propers 2 i 3 de juny, al Pavelló de Sant Antoni de l’Hospital de Sant Pau, el Curs d’Instructor/a INWA de Nordic Walking. Qui vulgui participar ha de tenir el títol previ de salut, esport i/o activitat física i haver realitzat un curs de Nordic Walking sota la metodologia INWA de los 10 passos (10 Step Teaching Method™) amb un instructor INWA acreditat i en actiu.
 • La Unitat Funcional de Patologia d’Aorta de Sant Pau premiada per la Societat Catalana d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular
  15/05/2018

  La Unitat Funcional de Patologia d’Aorta de Sant Pau premiada per la Societat Catalana d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular

  Durant la celebració del Congrés Nacional de la Societat Catalana d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular celebrat a Sitges els passats 11 i 12 de maig la comunicació de la Unitat Funcional de Patologia d’Aorta (UPA), "Flow redirection as a therapeutic option for remodeling chronic type B aortic dissections", va rebre el premi a la millor comunicació del Congrés. Un treball presentat per E. Tiñena, JF. Dilmé, A. Barros, JM. Romero, L. Sánchez i J R. Escudero basat en la tasca multidisciplinar de la UPA de Sant Pau.
 • Jornada d’infemeria en el marc del Best in Breast Barcelona Meeting
  14/05/2018

  Jornada d’infemeria en el marc del Best in Breast Barcelona Meeting

  En el marc del Best in Breast Barcelona Meeting, de 15.30 a 17.30 tindrà lloc una jornada adreçada a infermeria en torn al tema de la qualitat de vida i el tractament de les dones amb càncer de mama Her2 positives. La sessió anirà a càrrec d’Agustí Barnadas, Olga Aso, Magda Ciendones i Eva Serna. L’entrada és lliure i gratuïta, amb inscripció prèvia.
 • 52è Annual Scientific Meeting of the European Society for Clinical Investigation
  14/05/2018

  52è Annual Scientific Meeting of the European Society for Clinical Investigation

  Del 30 de maig a l’1 de juny se celebrarà a Barcelona el 52è Annual Scientific Meeting of the European Society for Clinical Investigation que enguany porta el lema “Precision medicine for healthy ageing”. Hi haurà, com ja és habitual, els tradicionals i prestigiosos workshops de biologia fagocitària, mitocòndria, cardiologia, hepatologia i malalties digestives que ofereixen un fòrum de debat i trobada de clínics i científics. Les malaties cardiovasculars i l’obesistat, entre d’altres temes presents al congrés, tindran un lloc especial en l’edició del 2018.
 • El Departament de Dietètica i Alimentació de l’Hospital distingit per la seva qualitat
  13/05/2018

  El Departament de Dietètica i Alimentació de l’Hospital distingit per la seva qualitat

  El Departament de Dietètica i Alimentació de l’Hospital, dirigit per Gemma Navarro, ha estat reconegut amb la concessió de qualitat europea ISO 9001:2015, per l’excel·lència dels seus serveis de dietètica en l’atenció hospitalària i ambulatòria. L’Hospital de Sant Pau és el primer centre de Catalunya en aconseguir aquesta acreditació.