Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • L’IIB Sant Pau, un dels quatres centres del món que estudien el gen Syngap1 origen d'una malaltia minoritària
  27/02/2019

  L’IIB Sant Pau, un dels quatres centres del món que estudien el gen Syngap1 origen d'una malaltia minoritària

  Les malalties minoritàries son aquelles que afecten menys de 5 persones per cada 10.000 habitants i l'últim avui, 28 de febrer, se celebra el seu dia internacionalment promogut per l'Organització Europea de Malalties Minoritàries (Eurordis). El Grup de Fisiologia Molecular de la Sinapsi de l’Institut d’Investigació Biomèdica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB Sant Pau), liderat per l’investigador Àlex Bayés, és un dels quatre grups de recerca del món que estudia el gen Syngap1, origen d’una malaltia minoritària que provoca discapacitat intel·lectual i epilèpsia en tots els afectats, així com símptomes autistes i dificultats motores en més de la meitat dels casos. La investigadora Gemma Gou, del mateix grup de l’IIB Sant Pau, fa sis anys que desenvolupa la seva tesi sobre els efectes de la mutació en el gen Syngap1, responsable dels símptomes abans esmentats. S'estima que mutacions en el gen Syngap1 podrien ser la causa de fins a un 1% de tots els casos de discapacitat intel·lectual al món.
 • Actualització en Infecció Nosocomial 2019
  27/02/2019

  Actualització en Infecció Nosocomial 2019

  El proper 7 de març tindrà lloc a l’Hospital el X Curs monogràfic d’actualització en Infecció Nosocomial, organitzat per la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei Medicina Interna. El curs començarà a les 8.15 hores a les sales polivalents. Adjunt trobareu el programa.
 • L’IIB Sant Pau lidera l’únic estudi clínic europeu sobre Parkinson amb demència
  27/02/2019

  L’IIB Sant Pau lidera l’únic estudi clínic europeu sobre Parkinson amb demència

  El Dr. Jaume Kulisevsky, director de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Sant Pau (IIB Sant Pau) i director de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, coordina l’únic estudi europeu i multicèntric sobre la malaltia del Parkinson amb demència que en aquests moments inicia la fase II.
 • L’equip de bàsquet del FC Barcelona a Sant Pau
  25/02/2019

  L’equip de bàsquet del FC Barcelona a Sant Pau

  Els jugadors de l’equip de bàsquet del FC Barcelona i directius de la Fundació Futbol Club Barcelona, van visitar ahir, 25 de febrer, els infants hospitalitzats de Pediatria i els hi van lliurar obsequis relacionats amb el Club.
 • Curs de Formació en cultiu cel·lular, teoria i tècniques
  25/02/2019

  Curs de Formació en cultiu cel·lular, teoria i tècniques

  Ja estan obertes les inscripcions per apuntar-se al curs “Formació en cultiu cel·lular” que organitza el Servei de Microbiologia de Sant Pau (36 hores lectives, teòriques i pràctiques),que tindrà lloc de l’1 a l’11 d’abril. Un aprenentatge tutelat, eminentment pràctic, per a que l’alumne adquireixi una experiència en la manipulació de cultius cel·lulars que li permeti instaurar les tècniques al seu laboratori. El curs està dirigit a tècnics de grau superior de laboratori, graduats en Ciències de la Salut o en Biociències interessats en el cultiu cel·lular. Adjunt trobareu el programa.

  Si voleu fer l'inscripció, o podeu fer clicant aquí.

 • Sant Pau i AMGEN signen dos acords de col·laboració: Savana Farma i MedPlan+
  25/02/2019

  Sant Pau i AMGEN signen dos acords de col·laboració: Savana Farma i MedPlan+

  L’Hospital signa dos acords de col·laboració amb la farmacèutica AMGEM: Savana Farma i MedPlan+. Savana Farma és una plataforma que processa llenguatge natural i dades estructurades i MedPlan+ és una eina de Salut Mòbil dirigida al seguiment de pacients amb malalties cròniques i polimedicació.
 • El Dr. Surrallés guanya l’ICREA Acadèmia 2018
  25/02/2019

  El Dr. Surrallés guanya l’ICREA Acadèmia 2018

  La candidatura del Dr. Jordi Surrallés, director del Servei de Genètica de l’Hospital i coordinador del grup de Recerca Síndromes d'Inestabilitat Genòmica i Reparació de l'ADN de l’IIB Sant Pau ha guanyat la convocatòria ICREA Acadèmia de 2018. L’ajut d’aquest premi permetrà contractar més personal i focalitzar els esforços en la investigació.
 • El Dr. Navarro participa com a docent en el Projecte internacional SWI
  24/02/2019

  El Dr. Navarro participa com a docent en el Projecte internacional SWI

  Ferran Navarro, cap clínic de Microbiologia de Sant Pau i professor associat mèdic de la UAB participa com a SWI partner instructor en un projecte participatiu internacional dirigit a la comunitat educativa per a l'exploració de la diversitat microbiana en els sòls, per tal de descobrir microorganismes productors de nous antibiòtics.
 • La Dra. Webb rep el Clinical Endocrinology Trust Award de la European Society of Endocrinology
  21/02/2019

  La Dra. Webb rep el Clinical Endocrinology Trust Award de la European Society of Endocrinology

  La Dra. Susan Webb, consultora sènior del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital i coordinadora del grup de recerca de Malalties de la hipòfisi, de l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha rebut recentment el premi Clinical Endocrinology Trust Award de la European Society of Endocrinology. Aquest prestigiós guardó distingeix la investigació clínica que aborda aspectes de l'Endocrinologia a l'avantguarda de la pràctica clínica i està patrocinat pel Clinical Endocrinology Trust.
 • I Jornada de Reumatologia i Atenció Primària
  19/02/2019

  I Jornada de Reumatologia i Atenció Primària

  El proper 6 març tindrà lloc, a la sala d’actes de l’Hospital, la I Jornada de Reumatologia i Atenció Primària, organitzada per la Unitat de Reumatologia del Servei de Medicina Interna de Sant Pau. Adjunt trobarem el programa de la Jornada.
 • Canvi de data de la sessió de la Medicina al teu abast: Què em passa a la glàndula tiroide?
  19/02/2019

  Canvi de data de la sessió de la Medicina al teu abast: Què em passa a la glàndula tiroide?

  La sessió “Què em passa a la glàndula tiroide?” prevista per dijous 21 de febrer canviarà al dijous 7 de març. Aquesta sessió forma part del cicle de conferències de La Medicina al teu abast. La conferència, a càrrec del Dr. Dídac Mauricio, director del Servei d’Endocrinologia de Sant Pau, tindrà lloc a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • La Dra. Mercedes Costell impartirà el nou seminari de l’IIB
  19/02/2019

  La Dra. Mercedes Costell impartirà el nou seminari de l’IIB

  L’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), en col·laboració amb el Grup de Recerca de Bases Moleculars de les Malalties liderat pel Dr. Pablo Fuentes-Prior, organitza el seminari “How α5β1 integrin senses mechanical forces” a càrrec de la Dra. Mercedes Costell Rosselló, del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València. La cita és el proper 6 de març, a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Sant Pau rep el segell SEC-EXCELENTE de la SEC
  19/02/2019

  Sant Pau rep el segell SEC-EXCELENTE de la SEC

  L’Hospital de Sant Pau rep el segell SEC-EXCELENTE en insuficiència cardíaca atorgat recentment per la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) en un acte on va reconèixer la qualitat assistencial en Cardiologia dels hospitals de l’Estat.
 • Noves trobades sobre reproducció assistida
  18/02/2019

  Noves trobades sobre reproducció assistida

  El dimecres 20 de febrer tindrà lloc la xerrada “Viure millor la reproducció assistida”. Una sessió organitzada per l’associació She Oak, la Fundació Puigvert i l’Hospital de Sant Pau amb consells pràctics per cada etapa del procés. La cita és a les 19 hores a les sales polivalents. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • IV Jornades d’Infermeria
  26/02/2019

  IV Jornades d’Infermeria

  Els propers dies 27 i 28 de febrer i l’1 de març, se celebraran, a la sala d’actes de l’Hospital, les IV Jornades d’Infermeria, organitzades per la Direcció Infermera. Un punt de trobada per compartir i fer un reconeixement a la feina de tots els professionals d’infermeria de l’Hospital.
 • Els bombers visiten als nens de Pediatria de Sant Pau
  14/02/2019

  Els bombers visiten als nens de Pediatria de Sant Pau

  Avui 15 de febrer a les 10h, amb motiu del Dia Internacional del Nen amb Càncer, els infants de Pediatria han rebut la visita de la Unitat de Bombers Solidaris de Barcelona. Aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, sorprèn i agrada al petits i té com a finalitat sensibilitzar i visibilitzar la malaltia i les necessitats dels nens i joves i les seves famílies.
 • Robòtica Educativa: una nova eina per a la Teràpia Ocupacional a l’Hospital de Sant Pau
  13/02/2019

  Robòtica Educativa: una nova eina per a la Teràpia Ocupacional a l’Hospital de Sant Pau

  Sant Pau ha signat un acord de col·laboració amb el col·legi Mare de Déu dels Àngels per incorporar la Robòtica Educativa (aprendre a dissenyar, construir i programar robots) com una eina més en la Teràpia Ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital.
 • Dia Mundial de les Malalties Minoritàries
  11/02/2019

  Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

  La Comissió Gestora del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya organitza la seva 12a edició, el proper dijous 28 de febrer, de 9:30 a 14:30 h, a la Sala Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Sant Pau se suma al dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència
  10/02/2019

  Sant Pau se suma al dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

  Avui, 11 de febrer, se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Aquesta iniciativa promou la realització d’activitats que, visibilitzant la tasca de les científiques, commemoren aquest dia, fomenten vocacions científiques en les nenes i ajuden a tancar la bretxa de gènere en la ciència. Aquesta tercera edició acull més de 2.200 activitats des d’avui fins el 15 de febrer.
 • Dia Mundial contra el Càncer
  03/02/2019

  Dia Mundial contra el Càncer

  L’Hospital de Sant Pau i l’IIB Sant Pau s’afegeixen a la celebració del Dia Mundial contra el Càncer – 4 de febrer de 2019 – promogut per l’Organització Mundial de la Salud amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació i mobilitzar a la societat per avançar en la prevenció i control d’aquesta malaltia.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat