Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Codi Medicament
  01/02/2022

  Codi Medicament

  Els professionals sanitaris de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Consorci de Salut i Social de Catalunya han desenvolupat la iniciativa Codi Medicament. Es tracta d'un programa territorial de prevenció secundària de problemes de salut derivats de l'ús incorrecte de medicaments o a causa de la seva falta d'utilització quan es requereixen, situacions que poden ser evitables si s'aborden de manera preventiva. Consisteix a detectar les necessitats dels pacients més vulnerables en el triatge del Servei d'Urgències i oferir-los una assistència multidisciplinària que inclou també l'atenció farmacèutica. L'objectiu últim és poder implementar aquests protocols en totes les àrees de salut, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i salut d'aquests pacients.
 • Convocatòries internes i externes de l'Hospital de Sant Pau
  24/01/2022

  Convocatòries internes i externes de l'Hospital de Sant Pau

  El pròxim 1 de febrer de 2022 es portarà a terme la publicació de convocatòries internes i externes amb un total de 239 llocs convocats.
 • L’Hospital de Sant Pau al comitè científic del pròxim IHF
  20/01/2022

  L’Hospital de Sant Pau al comitè científic del pròxim IHF

  Sant Pau forma part del comitè científic del 45è IHF World Hospital Congress. El proper IHF se celebrarà del 9 a l'11 de novembre de 2022 a Dubai.
 • Ja tenim les guanyadores del concurs de Nadal de Sant Pau!
  18/01/2022

  Ja tenim les guanyadores del concurs de Nadal de Sant Pau!

  Avui, 19 de gener, s’ha celebrat l’acte de lliurament dels premis a les guanyadores del concurs de Nadal de Sant Pau. Han fet entrega dels lots de regals el Dr. Adrià Comella, director gerent de Sant Pau, i Loreto Almirall, gerent del Centre Ortopèdic L. Almirall i presidenta del Gaudí Shopping, associació de comerciants del barri que ha participat en el concurs oferint els regals pels premis.
 • El Dr. Francos Martínez, nou sotsdirector del Procés Quirúrgic
  16/01/2022

  El Dr. Francos Martínez, nou sotsdirector del Procés Quirúrgic

  El Dr. José Manuel Francos Martínez ha estat nomenat sotsdirector del Procés Quirúrgic de l’Hospital. Fins a la seva incorporació a Sant Pau, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l'Hospital de Bellvitge, adscrit al Servei de Cirurgia General i de l'Aparell digestiu. Inicialment com a metge adjunt de la Unitat de Cirurgia Bariàtrica i Endocrina (2005-2008) i posteriorment en la Unitat de Cirurgia Endocrina i Paret Abdominal (2009-2022).
 • La Dra. Guinot sòcia d’honor de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia
  11/01/2022

  La Dra. Guinot sòcia d’honor de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia

  La Dra. Misericord Guinot Gasull, responsable de la Unitat de Menopausa, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, ha estat recentment nomenada sòcia d’honor de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia. També s’ha reconegut la seva tasca professional durant el 13th European Congress on Menopause and Andropause on se li ha concedit el premi a la millor presentació oral pel treball conjunt amb la Dra. Laura Balcells i tots els investigadors a nivel Nacional de l’estudi “Preliminary results from the Premature Ovarian Insufficiency (POI) database in Spain”.
 • Alexa, primera nadó del 2022 a Catalunya
  31/12/2021

  Alexa, primera nadó del 2022 a Catalunya

  L'Alexa, de Barcelona, és el primer nadó nascut l'any 2022 a Catalunya. Ha nascut a l'HospitalSantPau a les 00.00h de l’1 de gener i ha pesat 3,765 kg. Els seus pares són la Valentina i l'Alexander. Enhorabona, família!
 • El Pare Noel visita els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers
  21/12/2021

  El Pare Noel visita els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers

  Els petits de Sant Pau han rebut la visita del Pare Noel que ha arribat a Hospitalització de Pediatria despenjant-se amb l’ajut d’un equip de bombers solidaris de la mà de la Fundació Villavecchia. Un any més volen portar un missatge d’il·lusió i d’esperança als infants i joves que es troben ingressats a la planta de pediatria i les seves famílies, i encoratjar-los a ells i també a tot el personal sanitari que està treballant a primera línia des de fa molts mesos per fer front a la Covid-19.
 • Professionals i pacients de Sant Pau participen en la Marató de TV3 dedicada a la Salut mental
  20/12/2021

  Professionals i pacients de Sant Pau participen en la Marató de TV3 dedicada a la Salut mental

  Durant la 30 edició de la Marató de TV3 professionals i Pacients de l’Hospital de Sant Pau han tingut una presència destacada al llarg de les més de 15 hores de programa en directe. Una edició que enguany ha recaptat, de moment, 9.022.147 euros per la recerca de les malalties mentals.
 • Els pacients amb ictus i COVID-19 tenen ictus més greus i amb major mortalitat
  19/12/2021

  Els pacients amb ictus i COVID-19 tenen ictus més greus i amb major mortalitat

  Un equip d’investigadors liderat pel Dr. Joan Martí Fàbregas, cap clínic del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau i cap del grup de recerca en malalties cerebrovasculars a l’Institut de Recerca de Sant Pau, acaba de publicar un estudi sobre la relació pronòstica entre ictus i Covid-19. Es tracta d’un estudi multicèntric en el qual han participat neuròlegs de la majoria d’hospitals de Catalunya i que es va poder realitzar durant el pic de la pandèmia de març a maig del 2020. L’estudi, publicat al número de desembre de la prestigiosa revista Stroke, recull les dades de 701 pacients d’ictus isquèmic, 91 dels quals tenia infecció per COVID-19.
 • Investigadors de Sant Pau premiats al Congrés Perioperative Care Congress
  19/12/2021

  Investigadors de Sant Pau premiats al Congrés Perioperative Care Congress

  Investigadors de Sant Pau premiats al congrés virtual Perioperative Care Congress (PCC), organitzat pel Population Heath Research Institute del Canadà. La presentació titulada “Isquèmia miocàrdica perioperatòria: és rendible la monitorització perioperatòria de troponina?, va ser presentada per la Dra. Ekaterine Popova, primera autora del treball i membre del Grup de recerca Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris. A l'estudi hi han participat investigadors dels Serveis d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Anestesiologia i Reanimació i Cardiologia, en col·laboració amb el Centre d’Investigació en Economia i Sostenibilitat de la Universitat Rovira i Virgili.
 • Xerrades sobre esclerosi múltiple
  15/12/2021

  Xerrades sobre esclerosi múltiple

  El pròxim 23 de desembre, a les 16 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa “Novetats 2021 respecte a l’esclerosi múltiple” a càrrec de Luis Querol, adjunt del Servei de Neurologia de Sant Pau. Una sessió online, organitzada per la Unitat de Neurologia Autoimmune, del mateix Servei.
 • XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília
  15/12/2021

  XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília

  El pròxim dissabte, 18 de desembre, tindrà lloc la XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília organitzada per l’Associació Catalana d’Hemofília. La jornada, presencial, se celebrarà a la sala Francesc Cambó, del Recinte Modernista de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon
  14/12/2021

  Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon

  Els propers 16 i 17 de desembre se celebrarà el Curs de Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon. L’objectiu d’aquest curs és oferir un període intensiu de formació de CLA a cirurgians amb coneixements intermedis i que comptin amb la possibilitat de desenvolupar-los en el seu centre de treball. Un curs híbrid que combina els procediments quirúrgics presencials i també la participació virtual, dirigit pel Dr. Eduardo Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau.
 • Asma Meeting Point 2021
  13/12/2021

  Asma Meeting Point 2021

  El pròxim divendres, 17 de desembre, tindrà lloc una nova edició de l’Asma Meeting Point, organitzada enguany per l’Hospital de Sant Pau. Una jornada que, degut a la pandèmia, se celebrarà en format híbrid: presencial i en streaming en directe. El principal objectiu d’aquesta edició és presentar els avenços recents que s’han produït en el camp de l’asma i discutir aquells aspectes innovadors o polèmics d’aquesta complexa malaltia. Més informació Programa Asma Meeting Poing 2021 https://www.asmameetingpoint.com/2021/programa.php
 • El Dr. Fortea guanya el premi Font amb un article sobre l'Alzheimer en adults amb síndrome de Down
  13/12/2021

  El Dr. Fortea guanya el premi Font amb un article sobre l'Alzheimer en adults amb síndrome de Down

  La Fundació Mutual Médica ha concedit al Dr. Juan Fortea, neuròleg de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona el premi Dr. Font, dotat amb 3.000 euros. Un guardó que reconeix els millors articles de recerca publicats amb aplicació potencial en la pràctica mèdica i s'emmarca dins dels “XXXI Premios Mutual Médica a la Investigación 2021”.
 • Jornada Codi Medicament
  13/12/2021

  Jornada Codi Medicament

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) organitzen la Jornada ”Codi Medicament: Actuacions Coordinades de prevenció secundària als Problemes de Salut relacionats amb els Medicaments (PSM) en el Territori Urgències, Atenció Primària, Centres Sociosanitaris, Hospitalització Domiciliària i Residències”, que es podrà seguir en streaming demà avui dimarts, 14 de desembre. La jornada “Codi Medicament” organitzada per l’Hospital de Sant Pau i el Consorci de Salut i Social de Catalunya vol abordar els Problemes de Salut relacionats amb els Medicaments (PSMs), a través de la implantació d’un model que ja s’ha aplicat a Sant Pau.
 • Inaugurem “Quadres mentals”
  11/12/2021

  Inaugurem “Quadres mentals”

  Un any més els alumnes del Racó Artístic, de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, presenten, a portes de Nadal, una exposició amb els treballs realitzats al llarg de l’any. Els participants han vingut avui per a la inauguració i han pogut comprovar in situ l’exposició de quadres penjats als passadissos de Consultes Externes de l’Hospital. La mostra, que porta per títol “Quadres mentals”, es podrà veure fins al proper 28 de gener.
 • Un treball científic del Servei de Farmàcia de Sant Pau, seleccionat entre els 10 millors de 2021 per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària
  08/12/2021

  Un treball científic del Servei de Farmàcia de Sant Pau, seleccionat entre els 10 millors de 2021 per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària

  El projecte "Drug related problems in clinical practice: a cross-sectional study on their prevalence, risk factors and associated pharmaceutical interventions" ha estat seleccionat com un dels 10 millors treballs científics en l'àrea de la Farmàcia Hospitalària del 2021. El Dr. Noé Garin, del Servei de Farmàcia de l'Hospital de Sant Pau, va presentar el projecte premiat a la jornada DIVULGA-Science-FH, organitzada per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària. El treball presenta el procés assistencial estandarditzat i multidisciplinari, les intervencions clíniques farmacèutiques associades i els factors de risc que tenen els pacients en desenvolupar un problema relacionat amb la medicació durant l'ingrés.
 • Antonia Campolongo reconeguda per la seva trajectòria professional com a docent
  02/12/2021

  Antonia Campolongo reconeguda per la seva trajectòria professional com a docent

  Antonia Campolongo, infermera de la Unitat de Trastorns del Moviment, del Servei de Neurologia de Sant Pau, ha estat guardonada, amb el premi en reconeixement de la seva trajectòria professional com a docent XXVIII Congreso Anual de la Sociedad Española de Enfermería Neurológica i IV Congreso Internacional de Enfermería Neurológica, celebrat recentment a Jaén.