Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Infermeria de Sant Pau presenta un treball a la 45a edició del World Hospital Congress
  10/11/2022

  Infermeria de Sant Pau presenta un treball a la 45a edició del World Hospital Congress

  Avui, l’Hospital de Sant Pau ha participat en la 45a edició del prestigiós World Hospital Congress organitzat per la International Hospital Federation (IHF), un congrés internacional on l’Olga Álvarez, sotsdirectora infermera de l’Àrea de Desenvolupament de Sant Pau, ha presentat el seu treball en forma de pòster titulat “Covid-19 in Mental Health Unit: an opportunity for change. Improvements in delivery of care”.
 • Sant Pau, a la Jornada Salut amb perspectiva de gènere del CSC
  09/11/2022

  Sant Pau, a la Jornada Salut amb perspectiva de gènere del CSC

  Aquesta tarda l’Hospital ha participat en la xerrada “Salut amb perspectiva de gènere” que han organitzat el Consorci de Salut de Catalunya (CSC) i Organon. Concretament, la Dra. Ana Juanes Borrego, farmacèutica adjunta del Servei de Farmàcia de Sant Pau i membre de la Comissió de Salut i Gènere de l’Hospital, ha participat en el debat sobre els reptes actuals i de futur en aquest àmbit juntament amb altres experts i ha exposat quina és la visió i estratègia del nostre centre.
 • Sant Pau s’uneix al Women in Leadership Forum de la International Hospital Federation (IHF)
  09/11/2022

  Sant Pau s’uneix al Women in Leadership Forum de la International Hospital Federation (IHF)

  Durant la jornada d’avui del Women in Leadership Forum, la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha afirmat que “el 97% dels professionals del sector salut son dones i només el 5% dels comandaments son dones. Hem de millorar aquestes dades”. La Dra. Acebes ha participat en el comitè científic del Women in Leadership Forum, un debat sobre el rol de lideratge que juguen les dones dins l’àmbit sanitari que s’ha celebrat en el marc de la 45a edició del prestigiós World Hospital Congress, organitzat per la International Hospital Federation (IHF).
 • El Codi Medicament de Sant Pau, entre els projectes que iNexesCSC ha presentat al CatSalut
  09/11/2022

  El Codi Medicament de Sant Pau, entre els projectes que iNexesCSC ha presentat al CatSalut

  El projecte Codi Medicament de Sant Pau ha estat un dels sis projectes innovadors i transformadors per al sistema sanitari que iNexesCSC ha presentat al CatSalut, qui ha donat llum verda. Es preveu que s’iniciïn durant el primer trimestre de 2023 i que la seva implantació sigui fins al 31 de desembre de 2025.
 • Sant Pau, premiat al LABCLIN 2022
  08/11/2022

  Sant Pau, premiat al LABCLIN 2022

  El Dr. Francisco Illana, adjunt del Servei de Bioquímica de Sant Pau, ha guanyat el segon premi a la millor comunicació en el XVI Congrés Nacional del Laboratori Clínic, LabClin2022, celebrat recentment a Màlaga. El treball “Estudi d’ADN lliure tumoral en plasma per seqüenciació massiva: utilitat clínica en una sèrie de pacients amb càncer colorectal metastàsic”, ha estat realitzat de forma conjunta pels Serveis de Genètica, Oncologia Mèdica i Anatomia Patològica.
 • Nou concert de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica a l’Hospital Sant Pau
  08/11/2022

  Nou concert de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica a l’Hospital Sant Pau

  El pròxim 16 de novembre, l’Hospital Sant Pau organitza un nou concert de música clàssica de la mà d’Orpheus Joventut Clàssica, una associació que pretén apropar aquest gènere musical entre els més joves, i del Concurs Maria Canals, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat principal ajudar els joves intèrprets de tot el món que es volen dedicar professionalment a la pràctica musical.
 • Sant Pau implanta per primer cop una vàlvula endobronquial per tractar una fístula d’aire persistent
  07/11/2022

  Sant Pau implanta per primer cop una vàlvula endobronquial per tractar una fístula d’aire persistent

  El tractament aplicat per primer cop a Sant Pau en un pacient amb fístula d’aire persistent “consisteix en la col·locació d’una vàlvula bronquial unidireccional (model Zephyr?, Pulmonx inc.) que permet la sortida de l’aire a la vegada que impedeix la seva entrada en el pulmó afectat. La teràpia, que és mínimament invasiva, està indicada en pacients amb emfisema pulmonar i en fístula d’aire persistent”, explica el Dr. Alfons Torrego, cap clínic de la Unitat de Broncoscòpies i Pneumologia Intervencionista del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau.
 • Jornada informativa per a pacients amb Parkinson a Sant Pau
  07/11/2022

  Jornada informativa per a pacients amb Parkinson a Sant Pau

  El proper dijous, 10 de novembre, a partir de les 18.00 i fins a les 20.00h, la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau acull “L’on i l’off en la malaltia de Parkinson. Més enllà del moviment”. És una jornada adreçada als pacients amb aquesta malaltia i es farà tant en format presencial com online amb professionals de Sant Pau. Accedeix mitjançant el codi QR. T’hi esperem!
 • El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, guanya la Beca d’Excel·lència de la SEPAR
  06/11/2022

  El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, guanya la Beca d’Excel·lència de la SEPAR

  La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) ha concedit la Beca d’Excel·lència 2022 de major dotació econòmica a un projecte multicèntric liderat pel Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau titulat “Registre nacional d’antibiòtics inhalats en patologia crònica de la via aèria”, liderat pel Dr. David de la Rosa i que té una durada de tres anys. La concessió de la beca s’ha fet després de l’avaluació de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII) i de la corroboració del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR.
 • El Dr. Josep F. Nomdedéu, membre de la Junta Directiva de la SCHH i de la SEHH
  03/11/2022

  El Dr. Josep F. Nomdedéu, membre de la Junta Directiva de la SCHH i de la SEHH

  El Dr. Josep F. Nomdedéu, director de la Unitat d’Hematologia Biològica del Servei d’Hematologia de Sant Pau, ha estat nomenat recentment vicepresident de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia (SCHH) i vocal de la Junta Directiva de la Societat Espanyola d’Hematologia i Hemoteràpia (SEHH).
 • El director de l’Hospital Universitari de Gondar (Etiòpia) visita Sant Pau
  02/11/2022

  El director de l’Hospital Universitari de Gondar (Etiòpia) visita Sant Pau

  Ahir dimecres vàrem rebre el Dr. Ashenafi Tazebew, director de l’Hospital Universitari de Gondar, a Etiòpia, qui va visitar el nostre l’Hospital acompanyat de la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial de Sant Pau; i del Sr. Francisco Javier Valbuena, president de la Fundació Pondera.
 • Jornada divulgativa sobre la radioteràpia com a tractament eficaç contra el càncer a Sant Pau
  03/11/2022

  Jornada divulgativa sobre la radioteràpia com a tractament eficaç contra el càncer a Sant Pau

  El proper dilluns 7 de novembre a les 17.00 h tindrà lloc la Jornada divulgativa “La radioteràpia com a tractament eficaç contra el càncer”, que organitza l’Hospital de Sant Pau. Serà a les Sales Polivalents (Bloc A, Planta 2). Diversos especialistes de Sant Pau oferiran informació actualitzada sobre el tema i explicaran com funcionen les radiacions, com es prepara i s’administra la radioteràpia, i també respondran les preguntes que tot sovint us feu els pacients. L’entrada és lliure i gratuïta. Us hi esperem!
 • Sant Pau participa en el VII Simposium ICAPEM
  02/11/2022

  Sant Pau participa en el VII Simposium ICAPEM

  Avui té lloc el VII Simposium ICAPEM (Asociación para la Investigación del Cáncer de Pulmón en Mujeres) a Jerez de la Frontera. Hi participa la Dra. Margarita Majem, del Servei d’Oncologia Mèdica de Sant Pau, concretament com a moderadora d’una taula rodona sobre l’eficàcia dels tractaments en dones i la seva toxicitat. Aquesta participació s’emmarca dins la Comissió de Salut i Gènere de Sant Pau i l’aposta de Sant Pau com a centre punter en aquest àmbit.
 • El 2 de novembre, no et perdis el concert de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica a l’Hospital Sant Pau
  27/10/2022

  El 2 de novembre, no et perdis el concert de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica a l’Hospital Sant Pau

  El pròxim 2 de novembre, Orpheus Joventut Clàssica, una associació que pretén promoure la música clàssica entre els més joves, actuarà a l’Hospital Sant Pau en un concert que pretén apropar aquest gènere musical al públic general, a la vegada que amenitzar l’estona als diferents usuaris, familiars i professionals del centre.
 • El diagnòstic precoç encara és el principal repte en els pacients d’acromegàlia
  27/10/2022

  El diagnòstic precoç encara és el principal repte en els pacients d’acromegàlia

  “Encara hi ha una demora de diversos anys des del primer símptoma fins al diagnòstic de la malaltia. Això passa perquè els símptomes inicials apareixen de forma aïllada i són força inespecífics: mal de cap, sudoració excessiva, fatiga muscular, afectació de l’esquelet, creixement de dits i peus... Els pacients saben que els passa quelcom, però no saben identificar el què”, explica la Dra. Susan Webb, consultora sènior del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital de Sant Pau i coordinadora del grup de recerca de Malalties de la Hipòfisi, de l’Institut de Recerca de Sant Pau.
 • IV Jornada d’Ortogeriatria de la SCGiG
  27/10/2022

  IV Jornada d’Ortogeriatria de la SCGiG

  Avui divendres la Sala d’Actes de Sant Pau acull, des de les 09.00 i fins a les 16.00 hores, la quarta edició de la Jornada d’Ortogeriatria que organitzen la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Entre els ponents hi ha el Dr. Jordi Martín, coordinador de la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, qui parla sobre hospitalització i fractura de maluc.
 • La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya visita Sant Pau
  27/10/2022

  La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya visita Sant Pau

  La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va visitar ahir Sant Pau. El Dr. Adrià Comella, gerent de l’Hospital, va rebre els assistents, qui van fer un recorregut per diferents instal·lacions del centre: des del vestíbul fins a les Consultes Externes i les Unitats d’Hospitalització de Pediatria de la planta 2.
 • Sant Pau obté el segon premi dels guardons CSC Impulsa pel projecte TRANSFORM de Ginecologia i Obstetrícia
  27/10/2022

  Sant Pau obté el segon premi dels guardons CSC Impulsa pel projecte TRANSFORM de Ginecologia i Obstetrícia

  Sant Pau ha rebut el segon premi dels guardons CSC Impulsa que organitzen, en primera edició, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) en col·laboració amb Roche Farma. El projecte premiat de Sant Pau, “TRANSFORM”, sorgeix directament de les recomanacions creades juntament amb les dones participants de la investigació. Es tracta de desenvolupar un model innovador d'abordatge integral de l'endometriosi, que inclogui no només l'esfera estrictament ginecològica, sinó d’altres com la física i la psicològica.
 • Sant Pau acull la primera edició d’ÀGORA BRN
  26/10/2022

  Sant Pau acull la primera edició d’ÀGORA BRN

  Aquesta tarda la Sala Actes de Sant Pau acull la primera edició del congrés ÀGORA BRN 2022 Punt de Trobada de Projectes de Recerca en Salut Respiratòria, organitzada per la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN). Han inaugurat la trobada el Dr. Vicente Plaza, president de la Fundació BRN i director del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia; i el Dr. Jordi Surallés, director de l’Institut de Recerca Sant Pau. També hi ha estat present la Sra. Montserrat Llavayol, subdirectora general de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya, qui participa en la conferència “Recerca en salut a Catalunya. Present i futur”.
 • Nou sistema de gestor de torns per recollir la medicació a farmàcia ambulatòria
  26/10/2022

  Nou sistema de gestor de torns per recollir la medicació a farmàcia ambulatòria

  Des d’avui, 27 d’octubre de 2022, el servei de farmàcia ambulatòria de l’Hospital, ubicat a la planta -1 del mòdul A, utilitzarà un nou sistema de gestor de torns. A partir d’ara, els usuaris que vinguin a recollir medicació hauran d’adreçar-se al dispensador de torns instal·lat davant de les escales per obtenir el codi de recollida.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat