Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • El Consejo General de Enfermería atorga dos ajuts per a doctorands a professionals d’Infermeria de Sant Pau
  01/12/2022

  El Consejo General de Enfermería atorga dos ajuts per a doctorands a professionals d’Infermeria de Sant Pau

  Neus Buil, infermera, i Jordi Torralbas, cap d’Infermeria de recerca i avaluació, tots dos de Sant Pau, han estat escollits per rebre els ajuts per a professionals en formació del Consejo General de Enfermería. Han optat a aquests ajuts, creats amb l'objectiu de donar suport a la generació de coneixement i investigació a través de subvencions, un total de 315 doctorands/des de l'Estat.
 • Dia Mundial de la SIDA, una malaltia crònica controlable
  30/11/2022

  Dia Mundial de la SIDA, una malaltia crònica controlable

  Els experts destaquen el fet que avui la SIDA és una malaltia crònica i controlable gràcies als tractaments actuals, que “més enllà de ser efectius i ben tolerats pels pacients, permeten fer una vida plena a tots els nivells: laboral, social, personal... de manera que més enllà de seguir el tractament prescrit i de fer els controls que toquen, els pacients no tenen cap mena de limitació pel fet de tenir el virus del VIH”, explica el Dr. Pere Domingo, cap clínic de Malalties Infeccioses i cap d’Hospitalització COVID-19 de l’Hospital de Sant Pau.
 • Xavier Prats Monné, nou president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  29/11/2022

  Xavier Prats Monné, nou president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

  Xavier Prats Monné va ser nomenat ahir, 29 de novembre, president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en substitució de Manel Balcells, actual conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya. El nou president ha exercit la major part de la seva carrera professional a la Comissió Europea on va ser director general de salut i seguretat alimentària, des d'on va liderar les polítiques i programes de la Unió Europea en matèria de salut pública i alimentació.
 • Acte d’Homenatge a la Dra. Isabell Illa
  28/11/2022

  Acte d’Homenatge a la Dra. Isabell Illa

  La sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau va acollir ahir, 28 de novembre, l’acte d’Homenatge a la Dra. Isabel Illa, creadora i directora de la Unitat de Malalties Neuromusculars de Sant Pau, traspassada el passat mes de març. Els seus companys i amics la van homenatjar en una jornada que va combinar ponències científiques, un record a la seva trajectòria i persona i les actuacions de la soprano Montserrat Martí Caballé i d’El Petitet.
 • Tres professionals de Sant Pau guardonades amb els Premis a l’Excel·lència Professional que concedeix el CoMB
  28/11/2022

  Tres professionals de Sant Pau guardonades amb els Premis a l’Excel·lència Professional que concedeix el CoMB

  La Dra. Àngels Escorsell, directora del Servei de Patologia Digestiva, la Dra. M. Àngels Gil de Bernabé, exdirectora del Servei d’Anestesiologia i la Dra. Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, totes tres de Sant Pau, han estat guardonades amb els Premis a l’Excel·lència Professional que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) en reconeixement a trajectòries professionals basades en el compromís, l’honestedat, l’altruisme, la integritat i l’excel·lència.
 • Sant Pau, protagonista en el 67è Congrés Nacional de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria
  27/11/2022

  Sant Pau, protagonista en el 67è Congrés Nacional de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria

  El Servei de Farmàcia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha estat guardonat amb tres reconeixements en el 67è Congrés Nacional que organitza la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria (SEFH), sent així el servei amb més distincions d’una edició que ha comptat amb un total de 2.000 inscripcions i on han participat serveis de farmàcia hospitalària procedents de tot l’Estat.
 • Curs d’Ecografia Cerebral per a residents de Neurocirurgia a Sant Pau
  24/11/2022

  Curs d’Ecografia Cerebral per a residents de Neurocirurgia a Sant Pau

  Aquest matí s’imparteix una nova edició del curs gratuït d’Ecografia Cerebral per a residents de Sant Pau, coordinat pel Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital. Els assitents coneixeran quins són els trucs i les habilitats necessaries per dominar l’ecografia intraoperatòria en Neuro-Oncologia. La formació, sobre tot pràctica, està organitzada per l’Hospital i Sant Pau Docent amb el suport de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC) i la Societat Catalana de Neurocirurgia (SCN).
 • Un estudi de Sant Pau, guardonat en els Premis DOP Catalanes d’Oli 2022
  24/11/2022

  Un estudi de Sant Pau, guardonat en els Premis DOP Catalanes d’Oli 2022

  La sisena edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli 2022 ha atorgat un guardó a Sant Pau en la categoria d'entitat o institució arrel de la realització de l’estudi "MEDITATE-IFV, sobre els beneficis de la dieta mediterrània basada en la ingesta d’oli verge extra i fertilitat”. El lliurament dels premis ha tingut lloc en un acte celebrat a la Societat Recreativa “La Unió Fraternal” de Roses (Girona), amb la presència de Joan Plana, alcalde de Roses; Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació, i els cinc presidents de les cinc DOP Catalanes d’Oli (Garrigues, Siurana, Terra Alta. Baix Ebre-Montsià i l’Empordà).
 • Sant Pau acull “La Travessia d’Elena”, una exposició sobre la depressió
  23/11/2022

  Sant Pau acull “La Travessia d’Elena”, una exposició sobre la depressió

  Avui s’ha inaugurat al vestíbul de Sant Pau l’exposició “La Travessia d’Elena”, que vol donar visibilitat a la realitat de les persones que conviuen amb una depressió i promoure el coneixement de la malaltia.
 • “Teràpies semi invasives i quirúrgiques en Cefalees i Neuràlgies” amb cirurgia en directe
  22/11/2022

  “Teràpies semi invasives i quirúrgiques en Cefalees i Neuràlgies” amb cirurgia en directe

  Els propers dijous 15 i divendres 16 de desembre tindrà lloc la tercera edició del Workshop “Teràpies semi invasives i quirúrgiques en Cefalees i Neuràlgies” a la Sala Pau Gil del Recinte Modernista Sant Pau.
 • “Cerebros Rotos”, un llibre que ens apropa a la comprensió del cervell humà
  21/11/2022

  “Cerebros Rotos”, un llibre que ens apropa a la comprensió del cervell humà

  El Dr. Saúl Martínez Horta, neuropsicòleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau ha publicat “Cerebros Rotos”, una obra que permet conèixer diferents experiències viscudes per ell amb pacients que presenten malalties neurodegeneratives singulars, tant des del la mirada clínica com la humana.
 • Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics: “Més ? Millor”
  17/11/2022

  Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics: “Més ? Millor”

  Des de l’Hospital de Sant Pau, en línia amb el lema d’enguany del Dia Mundial, “Més ? Millor”, insisteixen que l’ús adequat d’aquests medicaments és cabdal. El Dr. Joaquín López-Contreras, Director de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau, destaca tres missatges. Primer: l’ús dels antibiòtics de molt ampli espectre accelera la resistència a aquests fàrmacs i és necessari fer-ne una utilització adaptada a l’epidemiologia local. Segon: tan aviat com coneixem l’etiologia de la malaltia és imperatiu substituir l’antibiòtic de major espectre per un equivalent però de menor espectre. I tercer: la majoria de les malalties infeccioses, avui sabem que es tracten amb menys dies d’antibiòtic, amb el benefici que això suposa per als pacients.
 • Sant Pau guanya el HACK HEALTHTECH 2030
  17/11/2022

  Sant Pau guanya el HACK HEALTHTECH 2030

  Un equip d’estudiants de sisè de Medicina de la Unitat Docent Hospital universitari Sant Pau (Berta Rifà, Inés Clavero, Irene Rexach i Júlia de Mas) amb el suport de la Dra. Marilina Santero, investigadora becària del Centre Cochrane Iberoamericà, van guanyar recentment el hackathon organitzat per Xartec Salut.
 • Actualització del Pla de Contingència de l’Hospital de Sant Pau davant l’epidèmia de bronquiolitis a Catalunya – 18 de novembre de 2022
  17/11/2022

  Actualització del Pla de Contingència de l’Hospital de Sant Pau davant l’epidèmia de bronquiolitis a Catalunya – 18 de novembre de 2022

  Com es va anunciar ahir, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha posat en marxa un Pla de Contingència per afrontar l’epidèmia de bronquiolitis a Catalunya.
 • El càncer de pàncrees és el setè càncer més freqüent, però la seva incidència està augmentant
  16/11/2022

  El càncer de pàncrees és el setè càncer més freqüent, però la seva incidència està augmentant

  Avui se celebra el Dia Mundial del Càncer de Pàncrees, un tumor que és el setè o vuitè càncer en freqüència, però que està en augment i que actualment suposa la tercera causa de mortalitat. Tot i això, en els darrers anys la situació ha canviat de forma significativa degut als avenços en el tractament sistèmic. Avui, el 80% dels casos no són operables en el moment del diagnòstic, però sí que podem reconvertir un percentatge important d’aquests casos en pacients que finalment es poden beneficiar d’un tractament quirúrgic.
 • El 40% dels pacients diagnosticats de càncer de pulmó avançat no presenten cap símptoma de sospita
  16/11/2022

  El 40% dels pacients diagnosticats de càncer de pulmó avançat no presenten cap símptoma de sospita

  “Implementar programes de cribratge nacionals en càncer de pulmó és cabdal: aquest tumor és el més mortal -supera els de mama, còlon i pròstata junts- i fins al 85% dels casos es diagnostiquen en fase avançada, quan hi ha poques opcions de curació, perquè és un càncer que no dona símptomes clínics. De fet, es calcula que fins a un 40% dels pacients en estadi IV no té cap símptoma, i això dificulta molt el diagnòstic”, afirma el Dr. Juan Carlos Trujillo, cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau.
 • Sant Pau activa un Pla de Contingència davant l’augment d’infeccions per virus respiratoris pediàtrics
  15/11/2022

  Sant Pau activa un Pla de Contingència davant l’augment d’infeccions per virus respiratoris pediàtrics

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha posat en marxa un Pla de Contingència per afrontar l’augment significatiu de casos de bronquiolitis en infants que acudeixen al Servei d’Urgències de Pediatria. Aquest Pla es basa en incrementar fins a doblar la capacitat per atendre infants amb necessitats de cures critiques i semi crítiques, en l’increment de llits del Servei de Pediatria, el reforç de professionals mèdics i d’infermeria per atendre aquests pacients, i en col·laboració amb el SEM, la ubicació de la tercera ambulància pediàtrica en la base del SEM a Sant Pau.
 • Sant Pau torna a vibrar amb la música de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica
  15/11/2022

  Sant Pau torna a vibrar amb la música de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica

  En la jornada d’avui, Sant Pau ha tornat a omplir de música l’Hospital a través d’un concert que ha organitzat conjuntament amb l’Associació Orpheus Joventut Clàssica, una entitat que promou la música clàssica entre els més joves.
 • El tabaquisme segueix sent un dels principals reptes de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica
  15/11/2022

  El tabaquisme segueix sent un dels principals reptes de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

  La Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) és una afectació dels pulmons i les vies aèries com a conseqüència de la inhalació de fum, majoritàriament produïda pel tabac. Tot i la situació actual d’infradiagnòstic que existeix al voltant d’aquesta malaltia, un 10% de la població ja la pateix, sent el tabac la seva principal causa. Concretament, més del 90% dels casos són causats pel tabaquisme.
 • El 17 de novembre, no et perdis la jornada sobre incontinència que organitza l’associació ASIA a Sant Pau
  14/11/2022

  El 17 de novembre, no et perdis la jornada sobre incontinència que organitza l’associació ASIA a Sant Pau

  L’associació ASIA, conjuntament amb la Unitat Funcional de Sòl Pelvià (UFSP) de l’Hospital de Sant Pau, l’ASSIR Guinardó i l’Hospital Dos de Maig (CSI), ha organitzat una jornada informativa per parlar sobre la incontinència. Serà aquest dijous 17 de novembre a partir de les 11.00 h i fins a les 13.00 a la Sala d’Actes de Sant Pau (Bloc A, Planta 3).