Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • La Fundació Privada concedeix ajuts per potenciar l’excel·lència infermera de Sant Pau
  08/05/2024

  La Fundació Privada concedeix ajuts per potenciar l’excel·lència infermera de Sant Pau

  La Fundació Privada ha concedit enguany una nova partida d’ajuts econòmics destinats a promoure la recerca i la innovació infermera a l’Hospital de Sant Pau, potenciant la incorporació de noves tecnologies, procediments i avenços en l’activitat assistencial. Vols conèixer qui els ha aconseguit i per quins projectes?
 • Patologia Digestiva de Sant Pau, al congrés de la Societat Europea d’Endoscòpia Gastrointestinal
  06/05/2024

  Patologia Digestiva de Sant Pau, al congrés de la Societat Europea d’Endoscòpia Gastrointestinal

  El Servei de Patologia Digestiva de l’Hospital de Sant Pau ha presentat una comunicació sobre l’estudi amb CPRE-colangioscòpia a l’estenosi biliar indeterminada biliar al congrés “ESGE Days 2024” de la Societat Europea d’Endoscòpia Gastrointestinal (ESGE), celebrat a finals d’abril a Berlín (Alemanya).
 • Dia Mundial de l’Asma
  02/05/2024

  Dia Mundial de l’Asma

  El pròxim dimarts, 7 de maig, vine al vestíbul de l’Hospital i participa de les diferents activitats organitzades per la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia de Sant Pau organitzades amb motiu del Dia Mundial de l’Asma.
 • Un treball multidisciplinari de Sant Pau, premiat al Congrés de l’EBMT
  30/04/2024

  Un treball multidisciplinari de Sant Pau, premiat al Congrés de l’EBMT

  L’Hospital de Sant Pau ha presentat diverses comunicacions orals al 50th Annual Meeting of EBMT (European Society for Blood and Marrow Transplantation), el congrés mundial més important en aquest àmbit que ha tingut lloc aquest abril amb més de 5.000 experts. Un d’aquests treballs ha estat premiat amb l’EBMT Pharmacists Abstract Award, on hi ha participat els Serveis d’Hematologia, Bioquímica i Farmàcia.
 • La IA aplicada a les dades clíniques dels pacients amb malalties minoritàries serà decisiva per avançar en el diagnòstic precoç d’aquestes patologies
  26/04/2024

  La IA aplicada a les dades clíniques dels pacients amb malalties minoritàries serà decisiva per avançar en el diagnòstic precoç d’aquestes patologies

  Actualment, les malalties minoritàries tenen més visibilitat, se’n parla més i hi ha més grups de recerca. Però per als pacients aquesta recerca mai serà suficient, perquè aquestes patologies impliquen moltes i diferents vessants a estudiar. En els propers anys, la IA aplicada a les dades clíniques d’aquestes persones serà decisiva per identificar patrons, avançar en el diagnòstic i fer més assajos clínics. Aquí serà clau també impulsar la recerca en genètica i el paper de les associacions de pacients. Són algunes de les conclusions del Sant Pau Talks “Com és viure sentint-se únic? Minoritàries, les malalties invisibles”, celebrat al Recinte Modernista de Sant Pau amb la intervenció d’experts de renom, pacients i familiars, que han aportat i compartit els seus diferents punts de vista sobre els reptes actuals i futurs en l’abordatge d’unes patologies que afecten al 20% de la població mundial, al voltant de 350.000 catalans.
 • Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals, per l'avenç tecnològic en salut
  24/04/2024

  Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals, per l'avenç tecnològic en salut

  El Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals esdevé l’enllaç estratègic en la col·laboració publicoprivada entre experts en salut digital i proveïdors tecnològics a Sant Pau oferint suport en el desenvolupament de tecnologies digitals sanitàries, assegurant viabilitat, seguretat i eficàcia, amb la participació de professionals, pacients i usuaris.
 • Sant Pau s'endinsa en la transformació a través de l'art amb la presentació del llibre
  24/04/2024

  Sant Pau s'endinsa en la transformació a través de l'art amb la presentació del llibre "Artteràpia, l’art que transforma"

  La Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona ha estat l'escenari escollit per a la presentació del innovador llibre "Artteràpia, l’art que transforma", aquesta setmana. En l'esdeveniment hi ha participat el Dr. Alfons Torrego, director mèdic de l'Hospital; el Dr. Jordi Surrallés, director de l'Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau); el Dr. Antonio Pascual, cap del Servei de Cures Pal·liatives; i Josep Paris, especialista en Infermeria geriàtrica i gerontològica i director de Desenvolupament de Mémora.
 • L’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona es tornen a unir per promoure l’esport entre els més petits
  24/04/2024

  L’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona es tornen a unir per promoure l’esport entre els més petits

  El pròxim 3 de maig, l'Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona organitzen la II Jornada "Esport i Salut Infantil" amb l'objectiu de promoure la pràctica d'exercici físic entre els més menuts.
 • L’Hospital de Sant Pau, participa en el 50th Annual Meeting de l’EBMT
  23/04/2024

  L’Hospital de Sant Pau, participa en el 50th Annual Meeting de l’EBMT

  L’equip de Trasplantament Pediàtric del Servei de Pediatria de Sant Pau ha presentat dos treballs en la cinquantena edició del congrés de l’European Society for Blood and Marrow Transplantation (EBMT), la trobada mundial més important en aquest àmbit que acaba de tenir lloc a Glasgow (Escòcia) amb l’assistència de més de 5.000 experts.
 • El Dr. Francisco Blanco, Catedràtic de Bioquímica i Biologia de la UAB
  18/04/2024

  El Dr. Francisco Blanco, Catedràtic de Bioquímica i Biologia de la UAB

  El Director del Servei de Bioquímica de l’Hospital de Sant Pau, Dr. Francisco Blanco Vaca, ha estat nomenant recentment Catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Fins al moment, el Dr. Blanco ha estat professor titular d’aquest Departament.
 • Fe d’errates en els llocs resultants de les convocatòries publicades el desembre de 2022
  17/04/2024

  Fe d’errates en els llocs resultants de les convocatòries publicades el desembre de 2022

  A 20 de desembre de 2023 es van publicar 259 llocs resultants a l'apartat de convocatòries de la web i data d’avui, el procés es troba en el seu curs, en la fase del càlcul del barem provisional. Però s’ha advertit una errada material en la publicació del càlcul del barem provisional del lloc resultant de les convocatòries: 2022‐206 (ref.611) que és necessari rectificar, motiu pel qual passem a indicar el lloc resultant de les convocatòries que ha de ser corregit i a concretar el que s’ha rectificat del seu contingut original​​​​​​​.
 • Per Sant Jordi... La cultura també cura
  16/04/2024

  Per Sant Jordi... La cultura també cura

  Un any més Sant Jordi arriba a Sant Pau omplint de música, flors i llibres l’Hospital. Enguany tindrem, com sempre, activitats adreçades als més petits, punts de llibre per a tothom, flors i continguts literaris online per als pacients, parades de roses i de novetats literàries... i tornarem a activar el punt de bookcrossing del menjador públic. Una jornada participativa que reunirà, el 22 i el 23 d’abril, les veus de diferents professionals llegint els seus autors preferits. Dos matins de lectures a les quals enguany s’uniran també diferents escriptors de renom per parlar-nos de les seves preferències literàries i compartir amb nosaltres la festa del llibre i de la rosa. No faltarà tampoc la música del piano, entre lectura i lectura, i ens acompanyarà per tacar la festa un quartet de corda de la Fundació CIMA, dirigit per Jordi Savall. Coneix què hem preparat per celebrar-ho i vine a gaudir amb nosaltres del Sant Jordi a Sant Pau, perquè un any més estem segurs que “La cultura també cura”.
 • Les malalties minoritàries, protagonistes dels pròxims Sant Pau Talks
  12/04/2024

  Les malalties minoritàries, protagonistes dels pròxims Sant Pau Talks

  El pròxim 25 d’abril a les 12 h se celebra una nova edició dels Sant Pau Talks a la Sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau. En aquesta ocasió, el tema central de l’acte, seran les malalties minoritàries, unes patologies greus i molt poc freqüents.
 • La Dra. Astrid Crespo rep un reconeixement a la seva carrera de recerca
  11/04/2024

  La Dra. Astrid Crespo rep un reconeixement a la seva carrera de recerca

  En el V Fòrum de debat “Model de Carrera Investigadora de Biomedicina a Catalunya”, celebrat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona fa unes setmanes, la Dra. Astrid Crespo, metgessa adjunta del Servei de Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau, va rebre un reconeixement per part de la Fundación AstraZéneca a la seva carrera d’investigació.
 • El Dr. Alessandro Sionis, president electe de l’Association for Acute Cardiovascular Care
  09/04/2024

  El Dr. Alessandro Sionis, president electe de l’Association for Acute Cardiovascular Care

  El Dr. Alessandro Sionis, director de la Unitat Coronària del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, ha estat nomenat recentment president electe de l’Association for Acute Cardiovascular Care (ACVC), entitat científica que pertany a la Societat Europea de Cardiologia. Actualment, també és codirector del Comitè de Congressos i Esdeveniments de l’ACVC.
 • Sant Pau acull la presentació del llibre
  04/04/2024

  Sant Pau acull la presentació del llibre "Artteràpia, l'art que transforma"

  El dijous, 18 d'abril, la sala d'actes de l'Hospital acull la presentació del llibre "Artteràpia, l'art que transforma", un llibre de l'autora i editora Gemma Bruna sobre el programa d'artteràpia de la Unitat de Cures Pal·liatives de Sant Pau.
 • Portes obertes per a futurs residents 2024, una jornada en imatges
  04/04/2024

  Portes obertes per a futurs residents 2024, una jornada en imatges

  El passat 26 març van obrir les portes de Sant Pau als futurs residents, oferint l’oportunitat de conèixer de primera mà els Serveis, els espais i les especialitats formatives de l’Hospital. Si no vas poder assistir o vas venir, però vols recordar la jornada... no et perdis el vídeo que hem preparat que fa un repàs dels millors moments de la nostra trobada.
 • Sant Pau s’omple de música i cultura dins el marc #LaCulturaTambéCura
  27/03/2024

  Sant Pau s’omple de música i cultura dins el marc #LaCulturaTambéCura

  Els pròxims mesos, Sant Pau acull diferents actuacions musicals i activitats culturals obertes al públic dins el marc de #LaCulturaTambéCura en línia amb dos dels eixos principals de l'Hospital: la comunitat i l'empatia.
 • Èxit de participació en la Jornada de Portes Obertes per a futurs residents
  27/03/2024

  Èxit de participació en la Jornada de Portes Obertes per a futurs residents

  L’Hospital va obrir, ahir dimarts 26 de març, les portes als futurs residents, donant-los l’oportunitat de conèixer de primera mà els Serveis, els espais i les diferents especialitats formatives; de viure l’experiència Sant Pau en primera persona. Durant la Jornada els futurs residents van fer fins a 40 visites per tota l’àrea assistencial, per conèixer l’Hospital, acompanyats dels representants de les Unitats Docents.
 • Informació sobre el procés de llocs resultants de les Convocatòries publicades el 30 de desembre 2022
  26/03/2024

  Informació sobre el procés de llocs resultants de les Convocatòries publicades el 30 de desembre 2022

  Ja teniu actualitzat al web de Sant Pau, a l’apartat de convocatòries el llistat de candidats admesos i exclosos dels llocs resultants derivats de les convocatòries de desembre de 2022. Podeu fer les vostres al·legacions fins al 10 d’abril de 2024.