Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Jordi Castillo, infermer d’Urgències de Sant Pau, coordina el Grup de treball de Triatge de la SEMES
  30/01/2023

  Jordi Castillo, infermer d’Urgències de Sant Pau, coordina el Grup de treball de Triatge de la SEMES

  La Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES), ha nomenat en Jordi Castillo Garcia, infermer del Servei d’Urgències de Sant Pau, coordinador del seu Grup de Treball de Triatge a nivell nacional juntament amb en Juan Rubio Gallego, supervisor d’Infermeria de l‘Hospital Infanta Leonor de Madrid. L’objectiu del Grup de Treball de Triatge de la SEMES és aconseguir que els professionals tinguin al seu abast les eines adequades per proporcionar una assistència diària de qualitat i garantir el principi d’equitat del triatge, inclosa la formació.
 • Un cafè amb la Dra. Gemma Sancho i el Dr. Pablo Carrasco
  29/01/2023

  Un cafè amb la Dra. Gemma Sancho i el Dr. Pablo Carrasco

  Kàlida et convida a fer un cafè el pròxim 2 de febrer, de 12 a 13.30 hores, amb la Dra. Gemma Sancho, directora del Servei d’Oncologia Radioteràpica, i el Dr. Pablo Carrasco, director del Servei de Radiofísica i Radioprotecció, tots dos de l’Hospital de Sant Pau.
 • Dia Mundial de la Lepra
  26/01/2023

  Dia Mundial de la Lepra

  L’Hospital de Sant Pau, com cada darrer diumenge de gener i com a centre de referència des de fa més de dues dècades en l’abordatge d’aquesta malaltia, s’adhereix al Dia Mundial de la Lepra, una patologia que en el nostre entorn és molt poc freqüent -la majoria dels casos són importats-però que cal tenir present “per fer un diagnòstic i tractament precoços i, així, evitar possibles contagis i seqüeles, sobretot de tipus neurològic”, segons la Dra. Esther Roé, metgessa adjunta del Servei de Dermatologia de Sant Pau i especialista en lepra. Afegeix que també “cal eliminar estigmes al voltant d’una malaltia que és poc contagiosa i que compta amb un tractament molt efectiu.
 • Sant Pau acull un gos pigall a la Unitat de Neonatologia, per primer cop a Catalunya
  25/01/2023

  Sant Pau acull un gos pigall a la Unitat de Neonatologia, per primer cop a Catalunya

  Els pares de la Leia, la Sabina i el David, els dos amb discapacitat visual, són les primeres persones a Catalunya que visiten una Unitat de Neonatologia amb la seva gossa pigall. L’Hospital de Sant Pau ha facilitat, seguint totes les normes de seguretat i de control, l’entrada de la Nikita, el membre de quatre potes de la família. La Leia ha nascut fa poc més d’una setmana a Sant Pau amb una patologia que l’obliga a estar-se a la incubadora, raó per la qual està ingressada en aquesta Unitat.
 • La Dra. Margarita Majem participa en els Diàlegs AEACaP
  22/01/2023

  La Dra. Margarita Majem participa en els Diàlegs AEACaP

  El dijous 26 de gener a les 17 hores, la Dra. Margarita Majem, cap de la unitat de Tumors Toràcics i Cutanis del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de Sant Pau, participa en els Diàlegs AEACaP “Una xerrada amb el teu especialista”.
 • El Dr. Javier Briones parlarà de les teràpies CAR-T contra el càncer en els Debats CaixaResearch
  19/01/2023

  El Dr. Javier Briones parlarà de les teràpies CAR-T contra el càncer en els Debats CaixaResearch

  El proper 31 de gener a les 19 hores, el Dr. Javier Briones, cap de la Unitat d’Hematologia Clínica del Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau i director del Grup de recerca d’Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica de l’IIB Sant Pau, participa en el Debat de CaixaResearch “Què són les teràpies CAR-T contra el càncer?” per explicar les darreres novetats en aquest àmbit.
 • Sant Pau organitza la 44a edició del curs Intensiu Teòric-pràctic del Bloqueig Nerviós
  19/01/2023

  Sant Pau organitza la 44a edició del curs Intensiu Teòric-pràctic del Bloqueig Nerviós

  El proper 3 de març tindrà lloc la 44a edició del curs Intensiu Teòric-pràctic del Bloqueig Nerviós al Recinte Modernista de Sant Pau. Aquesta formació, que dirigeixen professionals del Servei d’Anestesiologia de Sant Pau, se centrarà en la cirurgia ortopèdica tumoral i la cirurgia toràcica i els tallers pràctics recolliran els principals bloquejos emprats en la pràctica clínica diària.
 • Sant Pau adapta un espai per als pacients portadors d’una ostomia
  16/01/2023

  Sant Pau adapta un espai per als pacients portadors d’una ostomia

  Sant Pau compta amb un bany específic per a pacients portadors d’una ostomia, ubicat entre les consultes externes d’Oncologia, Patologia Digestiva i Cirurgia General i Digestiva. Es tracta d’un espai adaptat, digne i confortable, perquè aquests pacients puguin buidar o canviar la bossa, si tenen necessitat, durant el temps d’espera per a les consultes, tractaments o proves a l’Hospital.
 • Formulari d'accés als llocs resultants de les convocatòries de desembre 2022
  12/01/2023

  Formulari d'accés als llocs resultants de les convocatòries de desembre 2022

  Si vols tenir accés a presentar-te al/s lloc/s resultant/s de les convocatòries publicades el desembre de 2022 i no t'has inscrit a cap convocatòria pots completar aquest formulari.
 • Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió
  12/01/2023

  Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió

  Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el 7,4% dels homes i el 13,7% de les dones a partir de 15 anys pateixen depressió. A Sant Pau, el 2022 es van fer 2.000 visites a pacients amb depressió. Són xifres que cal tenir en compte amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió, que se celebra cada 13 de gener, per augmentar la visibilitat social d’aquesta malaltia i per facilitar el diagnòstic i el tractament precoços.
 • Els Laboratoris i Extraccions de Sant Pau renoven la certificació ISO 9001
  10/01/2023

  Els Laboratoris i Extraccions de Sant Pau renoven la certificació ISO 9001

  Els Laboratoris i Extraccions de Sant Pau (LabSantPau) han renovat per cinquena vegada la certificació segons la norma ISO 9001 amb la novetat que enguany s’ha ampliat el seu abast amb la inclusió del Servei d’Anatomia Patològica. La certificació reflecteix el compromís de millora continuada de LabSantPau, garanteix el compliment dels requisits, paràmetres i estàndards de qualitat que exigeix aquesta normativa i certifica l’excel·lència en l’estructura del sistema de gestió de la qualitat.
 • Sant Pau imparteix el III Curs d’Actualització en el Diagnòstic i Tractament dels Tumors Tímics
  09/01/2023

  Sant Pau imparteix el III Curs d’Actualització en el Diagnòstic i Tractament dels Tumors Tímics

  Avui i demà té lloc la tercera edició del Curs d’Actualització en el Diagnòstic i Tractament dels Tumors Tímics, dirigit pel Dr. Juan Carlos Trujillo, cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau. L’objectiu d’aquesta formació és actualitzar els coneixements teòrics i pràctics del diagnòstic i tractament dels tumors tímics amb i sense diagnòstic de Miastènia greu (MG).
 • Sant Pau rep més de 300 missatges en la campanya “Nadal és temps de donar les gràcies”
  09/01/2023

  Sant Pau rep més de 300 missatges en la campanya “Nadal és temps de donar les gràcies”

  Més de 300 usuaris i entitats han participat en la campanya #VullAgrair, deixant un missatge d’agraïment a la tasca que els professionals de l’Hospital de Sant Pau duen a terme, destacant la força, el compromís, l’afecte i la cura que posen cada dia de l’any, donant el millor servei a la ciutadania. GRÀCIES! A totes les persones que feu que Sant Pau respiri amb ànima pròpia. I també a tots els qui heu dedicat una mica del vostre temps a fer-nos arribar aquests missatges per WhatsApp, correu electrònic, les xarxes socials o el videomatón que es va instal·lar al vestíbul.
 • El Dr. Alfons Torrego, director mèdic de Sant Pau
  09/01/2023

  El Dr. Alfons Torrego, director mèdic de Sant Pau

  El Dr. Alfons Torrego és des de gener de 2023 el nou director mèdic de Sant Pau. El Dr. Torrego va ser nomenat al càrrec el passat 29 de novembre en la reunió del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • El Dr. Borràs deixa la Direcció Mèdica de Sant Pau
  08/01/2023

  El Dr. Borràs deixa la Direcció Mèdica de Sant Pau

  El Dr. Xavier Borràs dona el relleu al Dr. Alfons Torrego després de quatre anys al capdavant de la Direcció Mèdica de l’Hospital i més de 40 anys de trajectòria en aquesta institució. Sant Pau li agraeix la seva tasca i dedicació durant tot aquest temps.
 • Els Reis d’Orient visiten Sant Pau
  05/01/2023

  Els Reis d’Orient visiten Sant Pau

  Melcior, Gaspar i Baltasar han fet un forat en la seva agenda i aquest matí han passat pel Servei i la UCI de Pediatria de Sant Pau ben carregats de regals que han repartit a tots i cadascun dels nens i nenes ingressats a l’Hospital gràcies a la campanya Cap Nen sense Joguina. Els metges i professionals d’infermeria han fet de “patges” de Ses Majestats durant la visita en una jornada plena d’il•lusió per a menuts i no tan menuts. Des de Sant Pau #VolemAgrair la visita dels Reis d’Orient!
 • Avui l’Hospital inclou tortell de Reis al menú gràcies a la donació d’Ametller Origen de 600 tortells
  05/01/2023

  Avui l’Hospital inclou tortell de Reis al menú gràcies a la donació d’Ametller Origen de 600 tortells

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau distribueix tortell de Reis entre els pacients i els professionals gràcies a la col·laboració d’Ametller Origen. Tots els pacients hospitalitzats que no tinguin cap contraindicació dietètica per motius de salut rebran, juntament amb el seu menú de dinar, una porció de tortell de Reis.
 • Marta Navarro, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, explica a Grupo Paradigma la importància de la recerca en Infermeria
  03/01/2023

  Marta Navarro, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, explica a Grupo Paradigma la importància de la recerca en Infermeria

  L’editorial Grupo Paradigma, concretament en el Diario Dicen especialitzat en notícies d’Infermeria, acaba de publicar una entrevista amb la Marta Navarro, infermera del Servei de Pneumologia Intervencionista de l’Hospital de Sant Pau. En l’article, que podeu llegir complet aquí, la Marta afirma que cal facilitar les eines necessàries perquè els futurs professionals d’infermeria estiguin motivats per fer recerca i innovar. De fet, fa poc el treball dut ha terme juntament amb la Laura Romero, TCAI del Servei de Pneumologia Intervencionista, titulat “Dispositiu de subjecció en broncoscòpies. Estudi de concepte i usabilitat”, ha estat premiat en el 15è Congrés d’ANECORM (Associació Nacional d’Infermeria Coordinadora de Recursos Materials).
 • El Barça visita els nens i les nenes de Sant Pau
  01/01/2023

  El Barça visita els nens i les nenes de Sant Pau

  Els jugadors del F. C. Barcelona, Ansu Fati i Jordi Alba, i el responsable del futbol femení del club, Xavier Puig, han visitat aquest matí els nens i les nenes que estan ingressats al Servei de Pediatria i a la UCI Pediàtrica de l’Hospital de Sant Pau. Els blaugrana han estat rebuts per representants de l’equipo directiu de Sant Pau. Els infants han pogut gaudir durant una bona estona de la companyia dels seus ídols blaugrana. Els futbolistes han repartit somriures i obsequis a tothom, s’han fet fotos amb els menuts i han signat molts autògrafs
 • 13è Màster en Tècniques Quirúrgiques Endoscòpiques
  01/01/2023

  13è Màster en Tècniques Quirúrgiques Endoscòpiques

  Dilluns vinent comença la 13a edició del Màster en Tècniques Quirúrgiques Endoscòpiques, impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb l’Hospital de Sant Pau com a un dels tres centres col·laboradors. Aquesta formació vol aportar coneixement avançat en aquest àmbit de la cirurgia, sobretot en el seu vessant pràctic, amb l’assistència a intervencions de diferents especialitats i la col·laboració de diversos Serveis de diferents hospitals de Catalunya. El Màster, que consta de 60 crèdits ECTS, està dirigit pel Dr. Eduardo M. Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal i Hematològica de Sant Pau.