Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Unzué i Sant Pau en l’Acte del Dia Mundial contra l’ELA
  22/06/2023

  Unzué i Sant Pau en l’Acte del Dia Mundial contra l’ELA

  En motiu del Dia Mundial contra l’ELA (21 de juny), el passat dimarts 20 de juny es va celebrar al Recinte Modernista l’acte Unzué i Sant Pau, un equip contra l’ELA, amb la participació de Juan Carlos Unzué, el Dr. Ricard Rojas, neuròleg, investigador i coordinador de la Unitat Funcional d’ELA de Sant Pau, i Esther Sellés, directora de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.
 • 2nd International Course on Management of CART Complications
  22/06/2023

  2nd International Course on Management of CART Complications

  El pròxim 7 de juliol, la Unitat Multidisciplinària de CART de l’Hospital de Sant Pau organitza el 2nd International Course on Management of CART Complications, un curs que tracta les últimes actualitzacions i novetats en el camp de la immunoteràpia CART. Aquesta tècnica pretén redissenyar les cèl·lules dels pacients per atacar els limfomes, que són precisament el càncer de sang més freqüent a Espanya segons la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM).
 • La Dra. Ferrándiz nomemada presidenta de la Societat Catalana de Dolor
  22/06/2023

  La Dra. Ferrándiz nomemada presidenta de la Societat Catalana de Dolor

  La Dra. Marta Ferrándiz, adjunta del Servei d'Anestesiologia de Sant Pau i membre de la Unitat de Dolor des de l'any 1996, ha estat nomenada recentment presidenta de la Societat Catalana de Dolor.
 • Sant Pau participa en la I Jornada Nacional Imatge i Impressió Tridimensional
  22/06/2023

  Sant Pau participa en la I Jornada Nacional Imatge i Impressió Tridimensional

  Avui dijous 22 de juny té lloc la “I Jornada Nacional Imatge i Impressió Tridimensional. Una altra manera de veure el cor” a l’Hospital Universitari de Cruces (País Basc), amb la participació de dos professionals de l’Hospital de Sant Pau: el Dr. Josep Munuera, director del Servei de Radiodiagnòstic amb la conferència “Segmentació d’Imatge per a Impressió 3D”; i César Acebes, enginyer biomèdic clínic del DimensionLab de Sant Pau, amb la xerrada “Modelat i Impressió 3D en cardiopatia estructural de l’adult”.
 • Els Drs. Xavier Bonfill i Gerard Urrútia, investits doctors honoris causa per dues universitats llatinoamericanes
  21/06/2023

  Els Drs. Xavier Bonfill i Gerard Urrútia, investits doctors honoris causa per dues universitats llatinoamericanes

  La Universitat UTE de Quito (Equador) i la Universitat de Valparaíso (Xile) han investit els Drs. Xavier Bonfill i Gerard Urrútia, respectivament, com a doctors honoris causa de les seves respectives institucions en reconeixement de la col·laboració docent i científica iniciada ja fa molts anys enrere en el marc de la Col·laboració Cochrane.
 • Star Wars visita la planta de Pediatria de Sant Pau!
  19/06/2023

  Star Wars visita la planta de Pediatria de Sant Pau!

  Des d’una galàxia molt, molt llunyana... una comitiva de soldats i pilots imperials ha visitat els nens i les nenes ingressats a la planta de Pediatria de Sant Pau. L'Imperi ha envaït per unes hores l’Hospital gràcies a l’organització benèfica 501st Legion Task Team Hospitals Catalunya, qui ha arrencat molts i molts somriures entre els infants, els pares i els familiars, i també entre els professionals de Pediatria. Tots ells han pogut gaudir d’uns moments molt divertits i han pogut fer-se fotos amb els membres de la Legió, qui per un dia han canviat les seves armes per regals que han repartit entre els pacients més menuts.
 • Sant Pau participa a SÓNAR+D amb una proposta de musicoteràpia
  16/06/2023

  Sant Pau participa a SÓNAR+D amb una proposta de musicoteràpia

  El passat dijous 15 de juny l’Hospital de Sant Pau i l’Institut de Recerca (l’IIB Sant Pau) va presentar al Sónar+D un projecte de musicoteràpia per a pacients de càncer hematològic elaborat amb la col·laboració d’Oncolliga i ESMUC.
 • Sant Pau destina els fons recaptats dels BCN Salut Games 2023 a la Fundació el Somni dels Nens
  15/06/2023

  Sant Pau destina els fons recaptats dels BCN Salut Games 2023 a la Fundació el Somni dels Nens

  Aquest matí ha tingut lloc la cloenda de l’edició d’enguany dels BCN Salut Games a l’Hospital de Sant Pau, un acte que ha destacat per l’entrega d’un taló solidari per part de Sant Pau a la Fundació el Somni dels Nens, entitat escollida per l’Hospital per destinar els més de mil sis-cents euros recaptats com a fons solidaris entre els professionals participants.
 • Unzué i Sant Pau, un equip contra l'ELA
  14/06/2023

  Unzué i Sant Pau, un equip contra l'ELA

  En el marc del Dia Mundial contra l'ELA, el 20 de juny a les 12 h tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau un acte protagonitzat per Juan Carlos Unzué en el que l'exporter del FCB, afectat per Esclerosi Lateral Amiotròfica, parlarà sobre la malaltia i les seves afectacions amb el Dr. Ricard Rojas, neuròleg i coordinador de la Unitat Funcional d'ELA de Sant Pau.
 • Publicació provisional dels barems de les convocatòries de desembre de 2022
  13/06/2023

  Publicació provisional dels barems de les convocatòries de desembre de 2022

  Avui, 13 de juny, us informem de la publicació del càlcul provisional del barem associat a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022 que no tenen associada una prova tècnica. Els barems de la resta de convocatòries, que tenen proves associades, es publicaran en dies vinents.
 • Setmana de la Música a Sant Pau, del 15 al 22 de juny
  14/06/2023

  Setmana de la Música a Sant Pau, del 15 al 22 de juny

  En motiu del Dia Europeu de la Música (21 de juny), Sant Pau celebra des del 15 al 22 de juny la Setmana de la Música. Compromesos amb el tracte més humà i una assistència propera als nostres usuaris, l’Hospital acull diverses iniciatives relacionades amb la música en les que participen entitats musicals del barri i altres entitats nascudes i vinculades molt estretament al nostre centre. Perquè a Sant Pau sabem que la cultura també cura.
 • El Dr. Saül Martínez-Horta, premi extraordinari de la UAB a la millor tesi doctoral defensada el 2020/21
  14/06/2023

  El Dr. Saül Martínez-Horta, premi extraordinari de la UAB a la millor tesi doctoral defensada el 2020/21

  El Dr. Saül Martínez-Horta, neuropsicòleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, ha estat guardonat amb el premi extraordinari de l’Escola de Doctorat del Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per la tesi defensada el curs 2020/21.
 • La Dra. Teresa Franco-Leyva, millor Comunicació Oral del 44 Congrés de la Societat Espanyola d’Immunologia
  14/06/2023

  La Dra. Teresa Franco-Leyva, millor Comunicació Oral del 44 Congrés de la Societat Espanyola d’Immunologia

  El Servei d’Immunologia de l’Hospital de Sant Pau ha guanyat el primer Premi a la Millor Comunicació Oral presentada en el 44 Congrés de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI 2023), celebrat al Palau de Congressos Euskalduna, a Bilbao. La primera autora signant de la comunicació, titulada “Three mutations in BCL11B with immune dysregulation phenotypes” és la Dra. Teresa Franco-Leyva, metgessa del Servei qui, a més, el 2022 va guanyar una de les Beques Post Residents de Sant Pau.
 • L’Hospital de Sant Pau, pioner a Catalunya en la reconstrucció funcional de la caixa toràcica amb pròtesis de titani personalitzades
  13/06/2023

  L’Hospital de Sant Pau, pioner a Catalunya en la reconstrucció funcional de la caixa toràcica amb pròtesis de titani personalitzades

  El centre ja ha intervingut amb èxit tres pacients amb osteosarcomes i té programada una quarta intervenció. Aquestes pròtesis són l’única opció quirúrgica possible en aquests casos, amb una alta complexitat i un elevat risc de complicacions i morbimortalitat
 • 27 de maig – Dia Mundial de les Urgencies i les Emergències
  30/05/2023

  27 de maig – Dia Mundial de les Urgencies i les Emergències

  El passat dissabte, 27 de maig, es va celebrar el Dia Mundial de les Urgències i les Emergències. Des de l’Hospital volem destacar i posar en valor la labor d’un servei essencial que per a molts usuaris és la porta d’entrada al nostre centre. Històricament, Sant Pau ha estat un centre pioner en l’atenció urgent dels pacients, i actualment ho segueix sent gràcies l’excel·lència dels seus equipaments i professionals.
 • El Dr. David de la Rosa, elegit nou president de la SEPAR
  12/06/2023

  El Dr. David de la Rosa, elegit nou president de la SEPAR

  El Dr. David de la Rosa, responsable de la consulta d’Infeccions Respiratòries del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, ha estat escollit nou president electe de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) en el marc del 65è Congrés de l’entitat, celebrat aquest cap de setmana a Granada.
 • Psiquiatria de Sant Pau guardonada amb el premi al millor article sobre Psicologia Clínica en l’SNS
  12/06/2023

  Psiquiatria de Sant Pau guardonada amb el premi al millor article sobre Psicologia Clínica en l’SNS

  Cinc facultatius de la Unitat de Trastorns Límit de Personalitat, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, han guanyat el premi al millor article sobre Psicologia Clínica en l’SNS (Sistema Nacional de Salut) en el marc del XXII Congrés Nacional i III Internacional de la Societat Espanyola de Psicologia Clínica – ANPIR, celebrat recentment a la Corunya.
 • Sant Pau, premiat en la Reunió de la Societat Espanyola de Pneumologia Pediàtrica
  09/06/2023

  Sant Pau, premiat en la Reunió de la Societat Espanyola de Pneumologia Pediàtrica

  En la darrera XLIV Reunió de la Societat Espanyola de Pneumologia Pediàtrica (SENP), celebrat fa poc a Palma de Mallorca, l’Hospital de Sant Pau va rebre dos guardons. Concretament, dos integrants del Servei de Pediatria. La Dra. Laura Armendáriz Lacasa, adjunta de Pneumologia Pediàtrica, va guanyar la Beca Joves Investigadors SENP 2023; i la Dra. Marta Espinet Pedrol, resident de quart any del Servei de Pediatria, va ser guardonada amb el premi Accèssit dins el IV Concurs de Casos Clínics per a residents.
 • Professionals de Sant Pau participen en el XXXIII Congrés de la SEMES
  09/06/2023

  Professionals de Sant Pau participen en el XXXIII Congrés de la SEMES

  Diversos professionals del Servei d’Urgències i del Servei de Patologia Digestiva de Sant Pau participen en el XXXIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES) que té lloc els dies 7, 8 i 9 de juny en el Palau Municipal de Congressos de Madrid.
 • Primer torneig solidari de futbol Raul Robles en suport al diagnòstic de les malalties minoritàries.
  09/06/2023

  Primer torneig solidari de futbol Raul Robles en suport al diagnòstic de les malalties minoritàries.

  El diumenge dia 11 de juny se celebra al Club de Futbol Barceloneta el Primer torneig solidari de futbol Raul Robles en suport a la lluita contra les malalties minoritàries. Els fons es destinaran al projecte de Suport Urgent al Diagnòstic de Malalties Minoritàries de l’Institut de Recerca de l’Hospital Sant Pau.