Actualitat
 • El nivell d’alfabetització dels pacients amb insuficiència cardíaca influeix en el compliment del seu tractament
  23/02/2017

  El nivell d’alfabetització dels pacients amb insuficiència cardíaca influeix en el compliment del seu tractament

  Un estudi de l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de Sant Pau (UAB), l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i l'ICS ha examinat, per primera vegada, el nivell d'alfabetització en salut de pacients amb insuficiència cardíaca (IC) atesos al primer nivell assistencial.
 • Sant Pau participa en la publicació d’una guia internacional publicada en el Clinical Chemistry
  23/02/2017

  Sant Pau participa en la publicació d’una guia internacional publicada en el Clinical Chemistry

  El Dr. Jordi Ordoñez Llanos, consultor sènior del Servei de Bioquímica, catedràtic de Bioquímica Clínica de la UAB i cap del grup de recerca de Bioquímica cardiovascular de l'Institut de Recerca de Sant Pau, és l’autor sènior d’aquesta guia publicada, el passat mes de gener, en Clinical Chemistry, la primera revista mundial de la Medicina de Laboratori.
 • La Dra. Mangues a la Junta de govern de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears
  22/02/2017

  La Dra. Mangues a la Junta de govern de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears

  La Dra. Mª Antònia Mangues, directora del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Sant Pau, ha estat escollida vicepresidenta primera de la Junta de govern de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.
 • XI edició del Curs de la Base del Crani
  21/02/2017

  XI edició del Curs de la Base del Crani

  El Servei de Neurocirurgia organitza la XI edició del Curs teòric-pràctic de la cirurgia de la Base del Crani, que es celebrarà a l'Hospital de Sant Pau els propers dies 23 i 24 de febrer amb el tema "Abordajes Preauriculares, seno cavernoso, subtemporal, infratemporal y clivus".
 • Sant Pau torna a ser centre de referència
  17/02/2017

  Sant Pau torna a ser centre de referència

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha estat ratificat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, en la seva designació com a centre per a participar en l’estudi de monitoratge del “Dispositivo cierre (oclusor) orejuela auricular izquierda” coordinat per l’Agencia de Evaluación de Tecnologías Sanitarias, Instituto de Salud Carlos III (AETS).
  La ratificació suposa que únicament els centres designats podran realitzar aquesta tècnica sotmesa a estudi de monitoratge com a part de la cartera comú de serveis del Sistema Nacional de Salud.
 • Per què sóc així?
  17/02/2017

  Per què sóc així?

  ¿Por qué soy así? És el títol i la pregunta que es plantegen els autors de l’obra sobre les claus i els enigmes de la personalitat, un llibre escrit i coordinat a quatre mans pels doctors Joaquim Soler, psicòleg de la Unitat de Trastorn Límit (TL) de la Personalitat del Servei de Psiquiatria de Sant Pau i Juan Carlos Pascual, psiquiatra de les Unitats de TL i Addiccions Comportamentals, del mateix servei de l’Hospital.
 • El Dr. Lluís Puig guanya el Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario
  16/02/2017

  El Dr. Lluís Puig guanya el Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario

  El Dr. Lluís Puig, cap del grup de Recerca de Dermatologia de l’IIB-Sant Pau i cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha obtingut el guardó “Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario 2016” atorgat per la càtedra “El medicamento innovador: su auténtica dimensión” de la Universidad de Alcalá de Henares, en col·laboració amb Celgene i SILO.
 • 29ena Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau
  16/02/2017

  29ena Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

  Un any més el Servei de Cardiologia de l’Hospital, amb el suport de la Fundació Cors Units i la Fundació Dir organitzen la cursa científica de Sant Pau, que enguany celebra la seva 29ena edició el 18 de març. La cursa, que té com a objectiu promoure l’exercici físic controlat com a teràpia complementària per al tractament de les malalties cardíaques, s’iniciarà a les 10h davant l’esplanada de l’antiga cafeteria. La distància del circuit serà aproximadament d’un quilòmetre i tindrà una durada de 2 hores.
 • 500 trasplantaments del moll d’os pediàtrics a Sant Pau
  15/02/2017

  500 trasplantaments del moll d’os pediàtrics a Sant Pau

  La Unitat d'Hematologia, Oncologia i de Trasplantament de Progenitors Hemopoètics del Servei de Pediatria de l'Hospital de Sant Pau, celebra aquest mes de febrer la recuperació hematològica d'un pacient pediàtric que ha estat el número 500 dels trasplantaments realitzats en aquesta Unitat. Es tracta d'un infant amb una malaltia neoplàsica hematològica en segona remissió i en la que el trasplantament és l'únic tractament que li pot oferir possibilitats de curació.
 • La Medicina al teu abast
  14/02/2017

  La Medicina al teu abast

  El dijous 16 de febrer tindrà lloc a les sales polivalents (Bloc A, 2n. pis), dins el cicle de conferències La Medicina al teu abast, la conferència: “Noves tecnologies on són els límits?” La conferència anirà, a càrrec Antonio Tejero, psicòleg de la Unitat de conductes addictives i Ana Millet, infermera especialista en Salut Mental, tots dos professionals de Sant Pau.
 • Segona sessió de les Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer
  13/02/2017

  Segona sessió de les Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El proper dimecres 15 de febrer es celebrarà la segona sessió del Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer. La xerrada “S’hereta l’Alzheimer?”, a càrrec de Jordi Clarimón, investigador del Grup de Neurologia de l’Institut de Recerca de Sant Pau, tindrà lloc a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Ada Parellada cuina amb els usuaris de Dr. Pi i Molist
  09/02/2017

  Ada Parellada cuina amb els usuaris de Dr. Pi i Molist

  Els usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist han participat, avui 9 de febrer, en un taller de cuina amb la restauradora Ada Parellada. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana ha preparat un seguit de receptes ajudada pels pacients que habitualment realitzen els tallers de cuina que organitza el Club social.
 • Sant Pau participarà en l’estudi del tractament percutani de la insuficiència mitral
  07/02/2017

  Sant Pau participarà en l’estudi del tractament percutani de la insuficiència mitral

  El Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau ha estat designat per part del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad com a centre per a participar en l’estudi de monitorització de la implantació del clip mitral pel tractament percutani de la insuficiència mitral, que coordina l’Agencia d’Avaluació de Tecnologies del País Vasc (OSTEBA). Aquesta designació ens permet a més, ser centre de referència per a la implantació del clip mitral per a d'altres Comunitats de l'Estat.
 • Noves possibilitats per al desenvolupament de fàrmacs contra el càncer de pròstata
  05/02/2017

  Noves possibilitats per al desenvolupament de fàrmacs contra el càncer de pròstata

  L’article “Structure of the homodimeric androgen receptor ligand-binding domain” dirigit pels professors Pablo Fuentes-Prior (Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, IR-HSCSP) i Eva Estébanez-Perpiñá (Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona, IBUB) surt publicat a la prestigiosa revista Nature Communications.
  A partir d’aquest treball els investigadors ja han començat a treballar en el disseny d’una nova generació de fàrmacs per al tractament personalitzat del càncer de pròstata basat en aquests resultats.
 • Premi a la millor comunicació oral del XXVI Congrés de la Societat Catalana de Disgestologia
  02/02/2017

  Premi a la millor comunicació oral del XXVI Congrés de la Societat Catalana de Disgestologia

  La Dra. Eva Román, infermera de recerca del Servei de Patologia Digestiva i professora de l’Escola Universitària d’Infermeria de l’EUI-Sant Pau ha rebut el premi a la millor comunicació oral durant el XXVI Congrés de la Societat Catalana de Digestologia, que es va celebrar del 26 al 28 de gener a Lleida.
 • III Jornades d’Infermeria
  26/01/2017

  III Jornades d’Infermeria

  Del 7 al 9 de febrer es celebraran a l’Hospital les III Jornades d’Infermeria, organitzades per la direcció Infermera de Sant Pau. Una trobada que té com a finalitat afavorir l’intercanvi d’experiències entre els diferents professionals de l’Hospital i la millora en la qualitat de les cures infermeres, una oportunitat per conèixer projectes, reflexions metodològiques o presentacions a congressos.
 • Sandra de Andrés Muñoz guanya el Premio Metas 2016
  20/01/2017

  Sandra de Andrés Muñoz guanya el Premio Metas 2016

  El treball “Factores asociados con la adherencia al tratamiento en pacientes drogodependientes” de Sandra de Andrés Muñoz, infermera de la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, ha guanyat el premi al millor treball d’investigació dels Premios Metas, guardonat amb 6.000 euros.
 • “Cuidar al cuidador” primera conferència del cicle “La medicina al teu abast”
  16/01/2017

  “Cuidar al cuidador” primera conferència del cicle “La medicina al teu abast”

  Aquest dijous, 19 de gener, comença el cicle de conferències d’enguany de "La Medicina al teu abast". Aquesta primera conferència “Cuidar al cuidador” a càrrec del Dr. Domingo Ruiz, cap clínic de la Unitat de Geriatria, i Encarnacion Sáez, infermera de l'Hospital de Dia de Geriatria s’impartirà a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • El Dr. Targarona nou director de Cirugía Española
  13/01/2017

  El Dr. Targarona nou director de Cirugía Española

  El Dr. Eduardo Targarona, director de la Unitat de cirurgia gastrointestinal i hematològica de l’Hospital de Sant Pau, és el nou director de la publicació Cirugía Española, òrgan oficial d’expressió de l’Asociación Española de Cirujanos. Cirugía Española està indexada a Pubmed i actualment té un Impact Factor 1, és a més la revista d'abast quirúrgic en castellà més visitada per internet.
 • Marató donants de Sang 2.0
  12/01/2017

  Marató donants de Sang 2.0

  La Marató se celebra aquest any del 13 al 20 de gener als grans hospitals del país. Amb aquesta campanya s’esperen aconseguir 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves després de les Festes de Nadal, un període en què han baixat les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, el fred i les malalties que s’hi associen i diversos festius intersetmanals.