Actualitat
 • Jornada de presentació del Pla de rehabilitació de Catalunya
  12/05/2023

  Jornada de presentació del Pla de rehabilitació de Catalunya

  La sala d’actes de l’Hospital ha acollit la Jornada de presentació del “Pla de rehabilitació de Catalunya”, una guia completa i actualitzada que contempla la rehabilitació l’abordatge en tretze àmbits, alguns dels quals no estaven contemplats en l’anterior pla de 2008, com són la rehabilitació cardíaca, la fragilitat, el sòl pelvià o la prehabilitació. El nou Pla de rehabilitació de Catalunya impulsa un abordatge integral per optimitzar i recuperar el funcionament i prevenir la discapacitat que posa l’èmfasi en una atenció basada en uns resultats de salut mesurables i un abordatge biopsicosocial centrat en la persona. La Dra. Helena Bacuñana ha estat una de les promotores d’aquesta iniciativa en la qual han participat diferents professionals de Sant Pau.
 • El Dr. Puig escollit membre del Comitè director de GRAPPA
  11/05/2023

  El Dr. Puig escollit membre del Comitè director de GRAPPA

  El Dr. Lluís Puig, director del Servei de Dermatologia de Sant Pau, ha estat nomenat recentment membre del Comitè Director de GRAPPA (Group for Research and Assessment of Psoriasis and Psoriatic Arthritis).
 • Adjudicació de places per a residents 2023
  10/05/2023

  Adjudicació de places per a residents 2023

  L’Hospital de Sant Pau ha mostrat, un cop més, una alta capacitat d’atracció, amb un bon posicionament a l’Estat, segons els resultats del procés d’adjudicació de places de residents 2023 que ha finalitzat aquesta setmana. El 54% del total de 93 places ofertes entre les diferents titulacions s’han adjudicat dins del 25% inicial, i un 20% dins del primer 10%. Quant a la capacitat d’atracció de les diferents especialitats, amb 4 places, som el centre de Catalunya amb el nombre més elevat entre les primeres 100 de Medicina adjudicades a tot l’Estat: 2 de Cardiologia, 1 de Dermatologia i 1 de Neurologia.
 • 5a exposició de pintura de l’Associació Amics i Alumnes de Sant Pau
  09/05/2023

  5a exposició de pintura de l’Associació Amics i Alumnes de Sant Pau

  Avui, l’Associació Amics i Alumnes de Sant Pau ha inaugurat la 5a exposició de pintura que organitza anualment a través de diferents peces pictòriques obra de professionals i exprofessionals sanitaris de l’Hospital de Sant Pau.
 • Sant Pau acull la presentació de la Guia per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari en Hospitals i Residències de la Generalitat de Catalunya
  09/05/2023

  Sant Pau acull la presentació de la Guia per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari en Hospitals i Residències de la Generalitat de Catalunya

  Aquest matí, la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau ha acollit la presentació de la Guia per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari en Hospitals i Residències Geriàtriques que impulsa el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
 • Dia Internacional de la Infermeria a Sant Pau – 12 de maig
  09/05/2023

  Dia Internacional de la Infermeria a Sant Pau – 12 de maig

  Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Infermeria, el 12 de maig, es duran a terme diverses activitats a l’Hospital de Sant Pau per posar en valor les tasques del Servei d’Infermeria: des de taules informatives fins a jornades, passant per una exposició fotogràfica de la mà d’una de les nostres infermeres.
 • La Dra. Mireia Puig, nova presidenta de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències
  09/05/2023

  La Dra. Mireia Puig, nova presidenta de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències

  La Dra. Mireia Puig, directora del Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, ha estat nomenada presidenta de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències (SoCMUE) durant els propers quatre anys. El nomenament s’ha produït en l’Assemblea Ordinària del XVIII Congrés Nacional de la societat, celebrat recentment a Tarragona i on hi han assistit més de 500 professionals. Cal destacar que també integra la nova junta la Laia Casas, supervisora d'Urgències Generals de Sant Pau.
 • Sant Pau organitza un nou Curs d’Actualització en Trastorns del Moviment
  05/05/2023

  Sant Pau organitza un nou Curs d’Actualització en Trastorns del Moviment

  Avui, la Unitat de Trastorns del Moviment de Sant Pau ha acollit un nou Curs de Formació d’Actualització en Trastorns del Moviment. Les sessions, a la qual hi han assistit una quarantena de neuròlegs procedents de Portugal, han estat impartides per diferents professionals sanitaris de l’Hospital.
 • Dia Internacional de la Llevadora
  05/05/2023

  Dia Internacional de la Llevadora

  El 5 de maig és el Dia Mundial de la Llevadora, una data on es reconeix la tasca d’aquelles professionals sanitàries que, amb una actitud científica responsable, proporcionen atenció integra a la salut sexual i reproductiva de la dona i el seu entorn. L’Hospital de Sant Pau compta 49 llevadores repartides entre l’Hospital i l’ASSIR, que treballen per acompanyar a la dona en totes les etapes de la vida: pubertat, edat adulta o maduresa.
 • El Dr. Eduardo Mª Targarona participa en el 45è Congrés de la Societat Europea d’Hèrnia
  05/05/2023

  El Dr. Eduardo Mª Targarona participa en el 45è Congrés de la Societat Europea d’Hèrnia

  El Dr. Eduardo Mª Targarona participa en el 45è Congrés de la Societat Europea d’Hèrnia
 • 5 de maig – Dia Mundial d’Higiene de mans a Sant Pau
  05/05/2023

  5 de maig – Dia Mundial d’Higiene de mans a Sant Pau

  Saps què passa cada dia per les teves mans? El 90% de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària es transmeten directament o indirecta a través de les mans. Des de l’Hospital de Sant Pau ho hem volgut mostrar de la manera més visual possible. Descobreix en aquest vídeo quantes coses podrien passar sobre una mà en tan sols 6 hores.
 • Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial 2023
  04/05/2023

  Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial 2023

  Aquest matí, Sant Pau ha celebrat la XIV edició del Curs Monogràfic d’actualització en infecció nosocomial que organitza anualment la Unitat de Malalties Infeccioses i el Programa d’Infecció Nosocomial i Política Antibiòtica de l’Hospital.
 • Curs 2023 de Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva a Sant Pau
  04/05/2023

  Curs 2023 de Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva a Sant Pau

  Avui dijous i demà divendres (4 i 5 de maig) se celebra el Curs 2023 de Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva que organitza la SEED (Societat Espanyola d’Endoscòpia Digestiva) en col·laboració amb Sant Pau Docent i la Unitat d'Endoscòpia del Servei de Patologia Digestiva de l’Hospital.
 • Sant Pau comença a administrar un nou medicament CAR-T, de producció pròpia, contra limfomes B
  03/05/2023

  Sant Pau comença a administrar un nou medicament CAR-T, de producció pròpia, contra limfomes B

  Amb aquest nou medicament de teràpia avançada s'ofereix una proposta terapèutica, única a l’Estat, per a pacients amb alguns tipus de càncer limfàtic que no han respost bé als tractaments convencionals
 • El Servei de COT de Sant Pau celebra una nova jornada pels seus membres històrics
  28/04/2023

  El Servei de COT de Sant Pau celebra una nova jornada pels seus membres històrics

  Aquest matí, el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l'Hospital de Sant Pau ha celebrat el retrobament que organitza anualment amb els membres històrics del seu staff. La diada, a la qual participen membres històrics i professionals sanitaris actuals del Servei, és una gran oportunitat per compartir els coneixements adquirits en matèria de traumatologia al llarg de la seva llarga trajectòria entre tots els assistents.
 • 2 de Maig - Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau
  26/04/2023

  2 de Maig - Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau

  El proper dimarts dia 2 de maig se celebra el Dia Mundial de l’Asma, una jornada que té l’objectiu de informar i conscienciar sobre una malaltia que afecta a milions de persones en tot el món. I a l’Hospital de Sant Pau no ens quedem enrere.
 • Sant Jordi 2023
  26/04/2023

  Sant Jordi 2023

  Ahir, dimarts 25 d’abril, els petits de l’Hospital vam rebre una visita molt especial, la de l’escriptora Muntsa Mimó i la il·lustradora de contes infantils Isa Loureiro.
 • Sant Pau celebra l’acte de comiat de residents
  25/04/2023

  Sant Pau celebra l’acte de comiat de residents

  Aquest matí, Sant Pau ha celebrat l’acte de comiat de residents d’enguany a la sala d’actes de l’Hospital. La celebració, que ha comptat amb la presència d’amics i familiars de residents que han finalitzat la seva etapa de residència a Sant Pau, ha servit als assistents per escoltar l’experiència personal de diferents professionals sanitaris que havien completat la seva residència a l’Hospital.
 • L’Hospital de Sant Pau organitza el 9è World Symposium on Lymphedema Surgery, la trobada de referència internacional de la cirurgia del limfedema
  24/04/2023

  L’Hospital de Sant Pau organitza el 9è World Symposium on Lymphedema Surgery, la trobada de referència internacional de la cirurgia del limfedema

  L’Hospital de Sant Pau organitza el 9è World Symposium on Lymphedema Surgery reunint els experts líders en aquest àmbit els dies 24 i 25 d’abril en el Recinte Modernista de Sant Pau. A més d’explorar les complexitats de la cirurgia limfàtica, debatre els darrers avenços i fomentar la col·laboració entre els especialistes, la trobada presentarà en primícia mundial el microscopi quirúrgic més avançat del moment: el Mitaka HawkSight 4K3D Video Microscope. El dispositiu és l’únic que incorpora una càmera dual de 4 sensors que ofereix un augment i una resolució sense precedents. Els assistents tindran el privilegi de provar aquest microscopi de la mà d’un expert de Sant Pau en microcirurgia.
 • Què llegeixen els nostres professionals?
  21/04/2023

  Què llegeixen els nostres professionals?

  Amb motiu de Sant Jordi hem consultat als nostres professionals què els hi agrada llegir. Voleu saber quins són els seus llibres preferits?