Ruta de navegació

Actualitat

null Protocol de mascaretes a l’Hospital

Actualitat
05/01/2024
Protocol d’ús de mascaretes a l’Hospital

Tot i que s’ha decretat el final de l’emergència sanitària a tot l’Estat, l’ús de la mascareta seguirà sent obligatori a diverses àrees de Sant Pau. Us expliquem com apliquem el protocol d’ús de mascaretes al nostre centre.

El 5 de juliol, el govern espanyol va decretar el final de l’emergència sanitària per la Covid 19 segons l’ordre SND/726/2023 del 4 de juliol aprovada pel Consell de Ministres. Això suposa també la caiguda de totes les mesures extraordinàries que encara eren vigents a dia d’avui, entre elles l’ús de les mascaretes en l’àmbit sanitari. 

Tot i així, com sabeu, en els centres sanitaris com l’Hospital de Sant Pau acollim i atenem usuaris vulnerables i per això en certes àrees és necessària una protecció extraordinària que en garanteixi la seva seguretat. A continuació us detallem com apliquem el protocol quant a l’ús de les mascaretes al nostre centre. 

  1. Totes aquelles persones amb procés respiratori hauran de portar posada la mascareta en tot el recinte hospitalari (en podran sol·licitar una a l’entrada).
  2. Hauran de dur posada la mascareta tots els professionals i usuaris de les següents àrees (incloses les seves corresponents sales d’espera): 

Els usuaris de Consultes Externes que pateixin qualsevol tipus de procés respiratori de vies altes o baixes cal que posposin aquesta visita fins la seva recuperació.

Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist

Pel que fa a la nostra Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist, l’ús de la mascareta no és obligatori. De tota manera, qualsevol treballador o resident que presenti símptomes respiratoris sí que l’haurà de dur posada. Per altra banda, és important subratllar que les persones que vinguin de visita al centre i tinguin simptomatologia respiratòria hauran de posposar la seva visita fins la seva recuperació. 

Cal destacar però que, si bé l’emergència sanitària ha acabat, tant a l’Hospital com a la Unitat Dr. Pi i Molist es continuarà fent seguiment de l’evolució del virus. Per tant, és possible que en funció de la seva incidència es faci necessària la incorporació de noves àrees en les que es precisi aquesta mesura.