Ruta de navegació

Actualitat

null Medicina Intensiva de Sant Pau, acreditat com a centre docent en ecografia en pacient crític

Actualitat
18/09/2023
Medicina Intensiva de Sant Pau, acreditat com a centre docent en ecografia en pacient crític

El Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de Sant Pau ha estat acreditat per la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) com a centre formador d’especialistes en el maneig de l’ecografia clínica en pacients crítics. Sant Pau és un dels 25 primers hospitals de l’Estat espanyol que ha aconseguit aquesta certificació. 

L’acreditació forma part del programa anomenat “Ecografia en Medicina Intensiva i Crítica (Eco-ACC)” que la SEMICYUC ha posat en marxa aquest any amb l’objectiu de garantir un alt nivell en l’ús d’aquesta tècnica estratègica en el diagnòstic i el seguiment de pacients crítics per als professionals de Medicina Intensiva, a més d’impulsar-la com a eina d’ús habitual en les UCI. 

D’aquesta manera, el Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau certifica haver assolit els estàndards de qualitat en la pràctica clínica de l’ecografia i la seva condició d’excel·lència per participar en un programa de formació per a metges interns residents (MIR) juntament amb els metges intensivistes en els diferents graus de competència en ecografia. L’acreditació té una durada de cinc anys.  
   
Cal destacar que, per aconseguir la certificació, és imprescindible comptar amb un especialista ja acreditat per la SEMICYUC, que en el cas de l’Hospital de Sant Pau és el Dr. Lluís Zapata, gràcies a la seva formació i trajectòria en aquest àmbit. També demostrar la disponibilitat de mitjans per formar i avaluar i dur a terme un mínim d’exploracions ecogràfiques cada any.