Ruta de navegació

Actualitat

null Hospital de Sant Pau signa un conveni amb Institut del Teatre

Actualitat
16/03/2017
L’Hospital de Sant Pau signa un conveni amb l’Institut del Teatre

El Dr. Albert Salazar, en qualitat de director gerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FGS) i Magda Puyo, directora general de l’Institut del Teatre, han signat avui, 17 de març, un conveni de col·laboració  per a la realització d’una formació en arts escèniques adreçada a persones afectades per malalties mentals. Els tallers s’impartiran als usuaris del Club Social Dr. Pi i Molist, de l’Hospital de Sant Pau. L’il·lustríssim Sr. Juanjo Puigcorbé, diputat delegat de cultura de la Diputació de Barcelona ha assistit també a la signatura del conveni.

 

Les activitats consistiran en dos tallers formatius que es portaran a terme durant el 2017, un de teatre i un altre de dansa, impartits per graduats/des de l’Institut de Teatre de la Diputació de Barcelona. 

 

En el context de l’aportació de la cultura als àmbits comunitaris, educatius i de salut, cal tenir present el paper destacat del teatre i la dansa en l’empoderament de les persones  i l’establiment de vincles entre aquestes i la comunitat.  En aquest sentit, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, en tant que centre de formació, documentació i recerca, està compromès estèticament i èticament amb projectes escènics vinculats als entorns  socieducatius i terapèutics.

 

Els tallers s’impartiran al llarg de l’any a excepció dels períodes de vacances. La previsió és realitzar, durant 2017, 40 sessions de formació de cadascú dels tallers, un dia a la setmana amb una durada presencial d’una hora cadascun.

 

El tallers tindran una capacitat orientativa d’unes 15 persones i es realitzaran en espais del Club Social. Ambdues institucions organitzaran també, com a mínim, una sessió d’exhibició oberta a familiars, professionals  i altres persones interessades.