Ruta de navegació

Actualitat

null Finalitza amb èxit a Sant Pau la campanya de prevenció per combatre la calor

Actualitat
06/09/2023
Finalitza amb èxit a Sant Pau la campanya de prevenció per combatre la calor

Després de superar un estiu marcat pels rècords d’altes temperatures, des de l'Hospital Sant Pau donem per finalitzada la temporada de calor sota el lema “Quan puja la temperatura, tingues cura”. Durant aquests mesos, el nostre equip de professionals ha treballat conjuntament amb tota la comunitat per donar resposta als reptes que les altes temperatures presenten a la nostra regió. Per això, ara volem fer arribar el nostre profund agraïment a tots aquells que han fet possible aquesta iniciativa.

 

La campanya de prevenció dels mesos de calor es va plantejar per tal de combatre els riscos que la calor extrema pot tenir sobre la nostra salut -des de cops de calor fins a complicacions mèdiques relacionades amb malalties preexistents-, i crear consciència sobre la importància d’una bona prevenció. A hores d’ara podem afirmar que aquests objectius s’han acomplert amb èxit.

 

El nostre hospital es va adherir a la xarxa de refugis climàtics de l’àrea metropolitana de Barcelona per poder oferir a la nostra comunitat un espai segur on poder fer front als moments de més calor. Com a refugi hem acollit a més de 500 persones que han participat en les 27 activitats que s’han fet al vestíbul durant els mesos de juliol i agost i que han tingut una gran acollida. En el següent vídeo en podeu veure un breu resum.

 

 

 

Agraïments

 

Per tot això, volem fer arribar un agraïment molt especial als serveis que han participat parlant sobre mesures i consells de prevenció per a la gent gran, fent xerrades i activitats interactives com són el Medicina Interna (Unitat de geriatria), el Servei de Treball Social i Voluntariat, el Servei de Alimentació i Dietètica i el Servei de Medicina Física i Rehabilitació; a la Fundació Avismón q​​​​ue ens ha permès oferir cinc activitats al vestíbul; als nostres voluntaris; als col·laboradors locals i patrocinadors de difusió (comerços, ajuntament, salut, etc), la generositat dels quals ha fet possible l'adquisició de recursos essencials i la promoció de la campanya; i per últim, a la nostra comunitat, que sense la seva participació cap de les nostres iniciatives hagués tingut sentit.

 

El nostre compromís amb la salut i el benestar de la comunitat és constant, i esperem seguir treballant junts per enfrontar futurs desafiaments. Gràcies una vegada més pel vostre suport i dedicació al llarg d'aquesta campanya.