Ruta de navegació

Actualitat

null Es crea la Nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de sexe i gènere per iniciativa de Sant Pau

Actualitat
14/06/2024
Es crea la nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de sexe i gènere per iniciativa de Sant Pau

Des de finals del segle XX ha anat emergint una evidència cada vegada més clara sobre les diferències de sexe i gènere en l'epidemiologia i fisiopatologia de moltes malalties, així com en les seves manifestacions clíniques, progressió i respostes als tractaments. Subestimar aquestes diferències genera iniquitats en salut.

 

Així i tot una part significativa de les guies de pràctica clínica vigents encara es basen en estudis realitzats de forma majoritària en homes i les dones continuen estant infrarepresentades en els assaigs clínics. 

 

La nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de Sexe i Gènere (SCSpSG) té com a objectiu fomentar la incorporació de la perspectiva de sexe i gènere en l’activitat assistencial, en recerca i en docència per tal d’eliminar les desigualtats existents i aconseguir una millor salut per tothom. I vol fer-ho col·laborant amb les altres societats científiques de l’Acadèmia.

 

La creació de la SCSpSG és una iniciativa de la Comissió de Salut i Gènere (CSG) de Sant Pau molt ben acollida per les altres CSG de l’Hospital Clínic, Hospital Vall d’Hebron, Hospital de Can Ruti i per la Coordinadora de CSG del Departament de Salut, que també hi participen de la Societat.

 

La SCSpSG s’ha constituït en el si de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de les Balears, entitat formada per unes 85 societats i filials i mes de 30.000 socis/sòcies.

 

Seguint els seus Estatuts es va constituir una Comissió Gestora (CG) formada per 9 sòcies de l’Acadèmia, 3 de les quals (Dra. Elisa Llurba, Dra. Mª Rosa Ballester i Dra. Mª Mangues/coordinadora) són facultatives de Sant Pau.

 

La CG va tramitar la sol.licitud de creació de la Societat amb el suport de 64 socis/sòcies més de l’Acadèmia i la Junta de Govern la va aprovar el passat 4 de juny.

 

L'acte més destacat dels seus primers mesos d'activitat tindrà lloc el 15 de novembre de 2024 : Jornada en clau de gènere: l’assignatura pendent de la Medicina Personalitzada
La Comissió Gestora está ultimant el programa del qual es farà difusió en les pròximes setmanes.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat