Ruta de navegació

Actualitat

null El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora celebra els seus 70 anys

Actualitat
11/05/2017
El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora celebra els seus 70 anys

Avui, 12 de maig, el Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital de Sant Pau celebra els seus 70 anys d’existència al Recinte Modernista de Sant Pau. Durant la celebració es farà un repàs dels avenços en aquest camp i es retrà homenatge a la figura del Dr. Pere Gabarró i Garcia, reputat cirurgià plàstic i creador del primer Servei de Cirurgia Plàstica de l’Estat, a l’Hospital de Sant Pau.

El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital de Sant Pau juntament amb la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica presentaran durant la jornada els últims avenços en trasplantament facial, tractament quirúrgic del peu diabètic, reconstrucció, microcirurgia vascular i cirurgia oncoplàstica i tractament quirúrgic del limfedema.

 

La jornada comptarà amb els principals experts provinents dels grans hospitals universitaris catalans capdavanters en aquestes tècniques quirúrgiques com són el Dr. Joan Pere Barret, de l’Hospital de la Vall d’Hebron; el Dr. Cristian Carrasco, de l’Hospital Germans Trias i Pujol – Can Ruti; el Dr. Joan Fontdevila, de l’Hospital Clínic de Barcelona; el Dr. Joan Mª Viñals, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i la Dra. Gemma Pons,  de l’Hospital de Sant Pau.

 

El Servei de Cirurgia Plàstica és el més antic de tot l’Estat espanyol. Creat l’any 1947 pel Dr. Pere Gabarró i Garcia, un dels cirurgians plàstics més reputats a tot el món en els anys de la Guerra Civil espanyola i de la II Guerra Mundial. El Dr. Gabarró com molts altres intel·lectuals catalans es va exiliar després de la Guerra Civil i l’única institució sanitària que va acollir-lo a la tornada de l’exili va ser l’Hospital de Sant Pau. Durant la Jornada farem un reconeixement especial a la figura d’en Pere Gabarró qui va ser reconegut internacionalment per les seves aportacions científiques en les tècniques reconstructives per pacients amb ferides de guerra.