Ruta de navegació

Actualitat

null El grup de treball European Cancer Leagues ECL es reuneix a Sant Pau

Actualitat
21/06/2016
El grup de treball de l’European Cancer Leagues (ECL) es reuneix a Sant Pau

La Federació catalana d’entitats contra el càncer (FECEC), com a membre de la ECL, esdevindrà l’amfitriona d’aquesta trobada que es centrarà en buscar solucions per donar suport a pacients per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer. La sessió de treball començarà el dia 21 amb la benvinguda als assistents per part del director del Pla Director d’Oncologia, Dr. Josep Maria Borràs, i el vicepresident de la FECEC, Francesc Viñas.

 

La jornada seguirà amb una connexió per Skype amb Lucía Budacova, de la Lliga Contra el Càncer d’Eslovàquia qui informarà sobre les  darreres novetats de la ECL i els seus membres.

 

Posteriorment tindrà lloc una sessió dedicada a desenvolupar l’estructura i el contingut d’una guia marc sobre com el procés de rehabilitació de pacients. Aquesta sessió anirà acompanyada d’una prèvia exposició per part de la Societat del Càncer de Suïssa .

 

En la mateixa línia, tindrà lloc una presentació a càrrec d’Alrik Meesen, de la Holand Cancer Society, sobre els problemes experimentals dels pacients de càncer  i cada una de les entitats exposarà els seus projectes.

 

Durant la sessió del dia 22 està previst  abordar el tema dels cuidadors i l’accés als medicaments. Aquest darrer punt anirà acompanyat d’una presentació a càrrec de Hans Neefs i d’Antonis Tryphonos, de l’Associació de pacients amb càncer i Amics (PASYKAF) de Xipre. També quatre de les entitats catalanes adherides a la FECEC, presentaran els programes que duen a terme en l’àmbit de la rehabilitació i pal·liatius.

 

L’European Cancer Leagues pretén crear un espai comú entre totes les associacions europees relacionades amb l’estudi i la prevenció del càncer. Aquest organisme agrupa entitats com la FECEC per tractar temes transversals sobre el càncer en l’àmbit europeu.

 

Per tant, l’adhesió de la FECEC a aquest organisme europeu servirà per oferir millors informacions i serveis a les entitats federades que beneficiaran directament als pacients i familiars afectats pel càncer. L’European Cancer Leagues proporciona un marc comú per la lluita contra el càncer i, entre d’altres accions, és responsable de la difusió a Europa del Codi Europeu Contra el Càncer.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat