Actualitat

null Congres Chicago

Actualitat
29/08/2023
Sant Pau, al Congrés de l’Associació Americana de Pneumologia Intervencionista

La Dra. Virginia Pajares, coordinadora de la Unitat de Broncoscòpies i Pneumologia Intervencionista, ha presentat els resultats preliminars de l’aplicació de la broncoscòpia amb navegació electromagnètica en el diagnòstic dels nòduls pulmonars perifèrics. La presentació ha tingut lloc a la 6a Conferència Anual de l’American Association of Bronchology and Interventional Pulmonology (AABIP), celebrada a Chicago aquest cap de setmana.

Amb el títol “Electromagnetic navigation bronchoscopy for peripheral pulmonary lesions: An observational study. First experience”, es recullen els resultats obtinguts fins ara a la Unitat de Broncoscòpia i Pneumologia Intervencionista de Sant Pau gràcies a la implementació d’aquesta tècnica per al diagnòstic de lesions pulmonars perifèriques, que ha permès un rendiment diagnòstic del 80% en la població estudiada.

Actualment, Sant Pau és un centre pioner en aquest àmbit, amb un enfocament multidisciplinari on col·laboren diferents Serveis: Anestesiologia, Cirurgia Toràcica, Infermeria, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Radiodiagnòstic, Medicina Nuclear, Pneumologia... Aquesta visió multidisciplinària permet optimitzar l’abordatge dels pacients amb nòduls pulmonars i continuar investigant noves vies diagnòstiques i terapèutiques.

La Conferència Anual de l’AABIP reuneix  a pneumòlegs, cirurgians toràcics i especialistes afins en el diagnòstic i tractament de les patologies respiratòries i oncològiques amb l’objectiu de debatre i ampliar l’aprenentatge sobre les actuals tendències i els darrers avenços tecnològics en aquest àmbit científic.