Actualitat

null Bascuñana

Actualitat
21/05/2024
La Dra. Helena Bascuñana, presidenta de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física

La Dra. Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau, ha estat nomenada nova presidenta de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física (SERMEF) durant l’Assemblea General Ordinària d’aquesta entitat que ha tingut lloc al seu 62è Congrés, a Madrid. D’aquesta manera, agafa el relleu de la Dra. Carolina de Miguel Benadiba, qui passa a ser vicepresidenta, càrrec que fins ara ocupava la Dra. Bascuñana. 

La Dra. Helena Bascuñana és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB) i va fer el doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És metge especialista en Medicina Física i Rehabilitació; Board Europeu de Medicina Física i Rehabilitació; Brain Injury Fellowship per la Universitat Estatal de Nova York a Buffalo (EUA); Màster en Logopèdia per la Universitat Politècnica de Catalunya; Doctora per la UAB Cum Laude i Premi Extraordinari a la millor tesi doctoral; i Premi a la millor tesi doctoral per la SERMEF. Actualment, és professora associada a la UAB; i docent de residents en Medicina Física i Rehabilitació i altres especialitats.

Com a nova presidenta de la SERMEF, la doctora ha manifestat que “la nova Junta Directiva vol seguir amb el posicionament científic i social de l’especialitat mèdica i potenciar la seva presència i visibilitat a les institucions sanitàries". Ha afegit que "treballarà en el seu creixement, en consolidar i augmentar la formació”. També vol fer créixer el projecte REH-ACTUALIZACIÓN, un llibre curs que servirà per a re acreditar-se en l’especialitat i que serà el seu gran llibre de consulta -en la seva elaboració participen més de 100 metges rehabilitadors nacionals i internacionals.

Altres apostes de futur de la SERMEF és la introducció dels metges rehabilitadors en la intel·ligència artificial i el Big Data per al pronòstic funcional dels pacients i poder resoldre moltes preguntes; i fer que l’especialitat sigui més visible des del Grau de Medicina.