Actualitat

null Artterapia

Actualitat
24/04/2024
Sant Pau s'endinsa en la transformació a través de l'art amb la presentació del llibre "Artteràpia, l’art que transforma"

La Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona ha estat l'escenari escollit per a la presentació del innovador llibre "Artteràpia, l’art que transforma", aquesta setmana. En l'esdeveniment hi ha participat el Dr. Alfons Torrego, director mèdic de l'Hospital; el Dr. Jordi Surrallés, director de l'Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau); el Dr. Antonio Pascual, cap del Servei de Cures Pal·liatives; i Josep Paris, especialista en Infermeria geriàtrica i gerontològica i director de Desenvolupament de Mémora.

La presentació ha estat a càrrec de Gemma Bruna, autora i coordinadora editorial del llibre, i de Nadia Collete, artterapeuta de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital i investigadora del grup de Cures Pal·liatives de l’IR Sant Pau. Totes dues han compartit com l'art pot ser un pont poderós pel benestar, especialment en les etapes finals de la vida. La presentació ha estat seguida d'una taula rodona amb testimonis de primera mà tant de pacients com de familiars i un torn de preguntes que han permès una interacció rica i emotiva amb els assistents.

L'esdeveniment va concloure amb la distribució d'exemplars del llibre, marcant un fita en la promoció del programa d'artteràpia de l'Hospital de Sant Pau i reafirmant el seu compromís amb la integració de la cultura en la salut i benestar de la comunitat.