NOTÍCIES

NOTÍCIES
 • Les simulacions de flux sanguini poden millorar el seguiment de la fibril·lació auricular
  20/10/2021

  Les simulacions de flux sanguini poden millorar el seguiment de la fibril·lació auricular

  Un equip de metges i investigadors de la UPF, i dels hospitals de la Santa Creu i Sant Pau i el Clínic de Barcelona, demostren que l’ús d’aquesta tècnica innovadora pot ajudar pacients que pateixen aquesta patologia a no desenvolupar episodis de trombes. Més informació La fibril•lació auricular (FA) és una de les arrítmies més comunes, especialment entre la gent gran, generada a l’aurícula esquerra del cor. A més a més, augmenta les possibilitats de patir una embòlia i, per tant un ictus, a partir d´un coàgul o trombe creat a l’aurícula esquerra que viatjarà fins al cervell.
 • La ministra de Sanitat visita les instal·lacions del Pla INVEAT de l’Hospital de Sant Pau
  13/10/2021

  La ministra de Sanitat visita les instal·lacions del Pla INVEAT de l’Hospital de Sant Pau

  L’Excma. Sra. Carolina Darias, ministra de Sanitat, i l’Hble. Sr. Josep M. Argimon, conseller de Salut, han visitat les instal·lacions de Sant Pau dins del marc de seguiment del Pla INVEAT. Acompanyats pel director gerent de l’Hospital, Dr. Adrià Comella, han recorregut els espais dels Serveis de Medicina Nuclear, Oncologia Radioteràpica, Radiofísica i Radioprotecció, Diagnòstic per la Imatge i la Unitat d’Hemodinàmica del Servei de Cardiologia.
 • L'Hospital de Sant Pau de Barcelona implanta un innovador dispositiu transcatéter per reparar la vàlvula
  28/09/2021

  L'Hospital de Sant Pau de Barcelona implanta un innovador dispositiu transcatéter per reparar la vàlvula "oblidada" sense necessitat d’intervenir a cor obert

  El 29 de setembre és el Dia Mundial del Cor. Sant Pau se suma a aquesta celebració enguany presentant una tècnica innovadora de reparació transcatéter de la vàlvula tricúspide, amb el Sistema de reparació PASCAL, a pacients amb insuficiència tricúspide. L'Hospital de Sant Pau, ha estat un dels primers centres hospitalaris en realitzar aquest procediment mínimament invasiu que té com a objectiu reparar la vàlvula danyada i, per tant, millorar el pronòstic i qualitat de vida del pacient. Aquest Hospital, pioner en la introducció a la pràctica clínica dels dispositius transcatéter a Espanya i centre amb més experiència en aquest tipus d'intervencions, ha implantat aquest dispositiu amb èxit en 21 pacients.
 • Infermeria de Sant Pau destaca al congres RITMO 2021
  07/07/2021

  Infermeria de Sant Pau destaca al congres RITMO 2021

  Isabel Ramírez de Diego i Laura Sánchez Martín, infermeres del Servei Cardiologia de Sant Pau, especialitzades en control de marcapassos-desfibril·ladors a l’Hospital han estat premiades com a 1er i 2on premi al Congrés RITMO 2021 celebrat el passat juny.
 • Sant Pau lidera el projecte europeu d’innovació TIQUE
  06/07/2021

  Sant Pau lidera el projecte europeu d’innovació TIQUE

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és l’impulsor i coordinador del projecte TIQUE, finançat per la Unió Europea i amb un pressupost total de més de 6 milions d’euros, en el que hi participen 8 socis de 5 països que tenen l’objectiu de crear i validar noves solucions d’atenció integral i integrada per a persones amb insuficiència cardíaca avançada i necessitats d’atenció complexes. Les solucions han de permetre millorar els serveis d’atenció d’aquests pacients, mitjançant la tecnologia, per poder oferir respostes ràpides i personalitzades a través de l’atenció integrada.
 • Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació
  16/05/2021

  Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació

  L’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació que permetrà realitzar intervencions cardíaques de diferent complexitat, una sala de visionat i transmissió que facilita la docència dels mètodes d’implant de dispositius i altres intervencions a altres centres, i a estudiants avançats que volen millorar les seves tècniques en aquest tipus d’intervencions. Aquest equipament ha estat possible gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, que ha donat l’import per l’equipament tecnològic de la sala, i la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que ha sufragat la despesa de l’adequació d’aquest espai.
 • Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable
  19/06/2021

  Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable

  El pròxim 30 de juny se celebrarà la presentació i debat sobre la “Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable”. Un reconeixement a la col·laboració de la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • Sant Pau, primer hospital català en utilitzar l'armilla desfibril·ladora portàtil en pacients amb risc de mort sobtada
  15/06/2021

  Sant Pau, primer hospital català en utilitzar l'armilla desfibril·ladora portàtil en pacients amb risc de mort sobtada

  L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha posat en marxa un programa per a la protecció dels pacients amb risc de mort sobtada cardíaca utilitzant una armilla desfibril·ladora portàtil (Wearable Cardioverter Defibrillator, WCD, en anglès). El dispositiu, LifeVest®, es col·loca com una armilla de roba interior directament sobre la pell del pacient i està connectat a un monitor que porta una potent bateria. A Espanya, no existia fins ara cap solució satisfactòria per donar d'alta als pacients abans de superar la fase subaguda de la malaltia, en què el risc de mort sobtada no ha estat encara establert o pot disminuir amb el tractament. Segons les dades de registres publicats, al voltant del 40% dels pacients que han utilitzat aquest dispositiu a Europa, van experimentar una millora del seu estat clínic i no van necessitar un DAI després de rebre el tractament farmacològic adequat, evitant així l'implant via quirúrgica.
 • L’Hospital de Sant Pau i HP inauguren l’exposició: 3D Innovació en Medicina
  10/06/2021

  L’Hospital de Sant Pau i HP inauguren l’exposició: 3D Innovació en Medicina

  S’ha inaugurat al vestíbul de l’Hospital l’exposició “3D Innovació en Medicina”, organitzada per Sant Pau i HP, de l’11 de juny al 16 de juliol de 2021. La mostra recull una sèrie de peces impreses en 3D aplicades a la pràctica assistencial, mostrant els processos de producció col·laboratius entre els professionals sanitaris i tècnics d’HP. El resultat de la col·laboració es va materialitzar en solucions innovadores i ràpides per als moments més difícils de la pandèmia per la Covid-19 que es podran visitar a l’exposició.
 • 32a. Cursa Científica Hospital de Sant Pau
  02/06/2021

  32a. Cursa Científica Hospital de Sant Pau

  El pròxim dissabte, 19 de juny, tindrà lloc la 32a. Edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau, a les 10 h, als jardins i al Recinte Modernista de Sant Pau. Una cursa organitzada amb el suport de la Fundació Dir, la Fundació Cors Units, el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès (CAR) i Championchip.
S'estan mostrant 21 - 30 de 67 resultats.

HOSSPAU Menu

Actualitat

Contacte Cardiologia

Contacte
Ubicació

Bloc A   Planta 4,  Mòdul 1

 

Consultes Externes del servei de Cardiologia:

Bloc A   Planta 3, Mòduls 3, 4 i 5

Contacte

Secretaria: 

Telèfon: 93.556.59.45

Fax: 93.556.56.03

cardiologia@santpau.cat